Vladika Zsófia

Napi ige: Kiút a kilátástalanságból

Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Napi ige: Advent első vasárnapja

Ádvent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Kétszáznegyven éves a téti templom

Tét – 1774. október 7-én leégett a téti evangélikus templom. Ám Mária Terézia engedélyével 1778-ban már megkezdhették a hívek az új templom építését. Az alapkőletétel 240. évfordulója alkalmából 2018. október 7-én, vasárnap ünnepi istentiszteletet tartott a gyülekezet.

Felújítják a téti evangélikus gyülekezeti házat

Tét – Vladika Zsófia, a téti evangélikus gyülekezet lelkésze a Rábaközi Televízió adásában gyülekezeti házuk felújításáról mesélt. A parókián szétválasztják a lelkészlakást a gyülekezeti teremtől, ezzel mind a lelkésznek, mind a gyülekezetnek élhetőbb életteret tudnak biztosítani – tudhatjuk meg a felvételről.

Új Seat Ibizákat vehettek át gyülekezeti lelkészeink

Budapest – Öt darab Seat Ibiza gépkocsit vehettek át gyülekezeti lelkészek a napokban a Porsche Hungaria Fáy utcai telepén. Az elmúlt héten kettő, 2015. november 4-én pedig három gépkocsi átadására került sor. Ez utóbbin az evangelikus.hu is ott járt.

Evangélikus lelkészt iktattak Téten

Tét – Október utolsószombatján a Győr-Mosoni Evangélikus Egyházmegyéhez tartozó Téten beiktatták hivatalába Vladika Zsófia lelkésznőt. Forrás: Evangélikus Élet.

Vladika Zsófia parókusi alkalmassági vizsgát tett

Budapest – Vladika Zsófia a Magyarországi Evangélikus Egyház illetékes bizottsága által – az 1997. évi II. törvény 10/A § (2) bekezdése, valamint a 3/2003. április 4-én lefolytatottparókusi alkalmassági vizsgát ereményesen megállotta. Vladika Zsófia önálló gyülekezeti szolgálat végzésére alkalmas, erre a szolgálatra megválasztható vagy meghívható. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Vladika Zsófia csatornájára