Prőhle Gergely

Családias megemlékezés Andorka Rudolfról a nevét viselő intézményben

Évek óta Androka Rudolf Széchenyi-díjas professzor, egykori zsinati elnök nevét viseli a balatonszárszói konferenciaközpont. Az üdülőben eddig nem utalt semmi arra, hogy ki is az intézmény névadója, ezért születése 90. évfordulóján – részben a számára oly kedves balatoni környezetben – őt ábrázoló nagyméretű fotókat helyeztek el az épület belső falán.

„Rendszerváltás utáni egyháztörténelmünk kiemelkedő személyisége volt”

Születésének (1931. április 30.) kilencvenedik évfordulója alkalmából Andorka Rudolf szociológusprofesszorra, a rendszerváltozás után összeült zsinat elnökére emlékezik Prőhle Gergely országos felügyelő.

A közösségépítés kovásza a közös hit – Interjú Prőhle Gergellyel

Hol a helyünk? Egyebek mellett erről is beszélgetett a 24.hu a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjével, Prőhle Gergely korábbi berlini nagykövettel. Nagyinterjú a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatójával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetőjével.

Prőhle Gergely a keresztre feszítés emberi drámájáról

Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője volt a Heti TV Pirkadat című műsorának vendége húsvét alkalmából.

A köszönet jele – Vitamincsomagok diakóniai intézményeink dolgozóinak

2021. április 1-jén, nagycsütörtökön és április 2-án, nagypénteken vitamincsomag-szállítmányokat vittek ki a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) vezetői a diakóniai intézményeinkben dolgozóknak. A Béres Gyógyszergyártól kedvezményesen beszerzett készítmények csupán apró, de fontos gesztusként fejezik ki a hálát az intézményekben folyó áldozatos munkáért.

„Európának ne csak dicső múltja, veretes keresztény kulturális értékei, hagyománya, hanem cselekvőképes jelene és főleg jövője legyen!”

Budapest – Az Index.hu oldalnak adott interjút Prőhle Gergely országos felügyelő, diplomata, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója. Kérdezték a vakcinadiplomáciáról, a külpolitikai viszonyokról, többek között az Európai Néppárt és a Fidesz kapcsolatáról, de szó esett a keresztény értékekről, a reformáció mai üzenetéről is.

Középpontban a történelem

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) és a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya szervezésében online tartották meg az evangélikus iskolai történelemtanárok VIII. online konferenciáját 2021. február 18-án. A rendezvény keretében kihirdették a Trianon 100 pályázat eredményét is.

Az országos elnökség Soltész Miklóssal egyeztetett

Budapest – Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő 2021. január 28-án Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát fogadták a püspöki hivatalban. Az országos elnökség részéről aláírták a lelkészek jövedelempótló támogatásával kapcsolatos megállapodást.

Mi várható Merkel utódjától, a német CDU új elnökétől? – Prőhle Gergely írása

Budapest – A Növekedés.hu oldalon jelent meg Prőhle Gergelynek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézet valamint a Habsburg Ottó Alapítvány vezetőjének, volt berlini nagykövetnek, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjének írása. Ezt adjuk most közre.

Mit adjunk meg a császárnak, és mit ne? – Dietrich Bonhoeffer Krisztus-hűsége

A zsarnokölésre is kész teológus az Isten nélkül cselekvő, szuverén állam és egyén modern eszméjét vonta kétségbe. Mártíriumára nemegyszer hivatkoznak önigazolásképpen.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Prőhle Gergely csatornájára