Dunaegyháza

Új oltárterítő díszlik Dunaegyházán

Dunaegyháza – A dunaegyházi evangélikus templom új oltárterítővel gazdagodott. A gyönyörű, műalkotásnak is beillő oltárterítőt a gyülekezet presbitere, Chroncsikné Mogyorós Rozália készítette.

Megáldották a kenyeret, és aranylakodalmas párokat köszöntöttek Dunaegyházán

Dunaegyháza – Az augusztus 20-ai ünnepi beszéd után köszöntötték az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat.

Rokonok és hívők találkozása az egyház és a nemzetiségi önkormányzat égisze alatt

Dunaegyháza – Naszvad – Buszos kirándulás keretében 35 dunaegyházi evangélikus felkerekedett és ellátogattak Naszvadra. A Dunaegyházi Evangélikus Egyházközség tagjai harmadik alkalommal találkoztak a naszvadi evangélikus hívőkkel.

Segítséget kér a Dunaegyházi Evangélikus Egyházközség

Dunaegyháza – Az elmúlt időszak egyik heves szélvihara helyrehozhatatlan károkat okozott a dunaegyházi evangélikus templom tetőszerkezetében, életveszélyes helyzetet idézve elő.

Nehéz volt előre tervezni – Beszélgetés Selmecziné Füzék Dianával

Apostag – Dunaegyháza – Több mint egy éve szolgálnak új lelkészek az apostagi és a dunaegyházi evangélikus egyházközségekben. Házaspárról van szó, négy gyerekkel vállalták az új kihívást. Forrás: baon.hu, szöveg Popovics Zsuzsanna

Kisapostag – Apostag – Evangélikus vendégeskedés

Apostag – 2013. április 13-án délután a kisapostagiak vendégeskedésre hívták meg az apostagiakat. A barátkozást több okból is szervezték: egyrészről az új Pentele híd megépülése lerövidítette a távolságot a két település között. Másrészről a kisapostagiak ezer rokoni szállal kapcsolódnak Apostaghoz, illetve Dunaegyházához, ahonnan szintén többen érkeztek az alkalomra, ám a kapcsolatok ápolása az utóbbi időben csak a temetések utáni beszélgetésekben merült ki. Így ezen kívántak változtatni – az egyik presbiter testvér ötlete nyomán – húsvét után két héttel megrendezett az első Kisapostag-Apostag evangélikus gyülekezeti napon. Szöveg és fotó: Stermeczki András
Feliratkozás RSS - Dunaegyháza csatornájára