elismerés

Nemzetközi díjat kapott a maglódi pünkösdi templomdíszítésről készült film

Maglód – Sanghaj – A Maglódon élő evangélikus etnográfus, Koltay Erika és munkatársa, Csorba Judit muzeológus, rendező korábban a maglódi pünkösdi templomdíszítésről készítettek kisfilmet, amely most Sanghajban nemzetközi díjban részesült.

Elismerések a művészetoktatásban

Budapest – A Magyar Művészeti Akadémia évente elismerő oklevelet adományoz a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, -képzők, közösségek, intézmények részére. A 2017. évi oktatási díjakat Vashegyi György, az MMA elnöke és Farkas Ádám, az MMA Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottságának elnöke adta át a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadó Makovecz termében 2017. december 4-én.

Rangos nemzetközi díjakat kapott az Evangélikus Országos Múzeum – Frissítve!

Uhersky Brod (Magyarfalva, Csehország) – Három díjat adományozott az Evangélikus Országos Múzeumnak idei gyűlésén az International Counsil of Museums (ICOM) múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó szakbizottsága.

A szociális munka napja – Ünnepség az Oltalom Szeretetszolgálatnál

Nyíregyháza – „Büszkeséggel tölt el bennünket az a tudat, hogy olyan munkatársakkal szolgálhatunk együtt, akik szaktudásukkal, tapasztalatukkal, lelkesedésükkel, egész emberségükkel segítik a szükségben lévő embereket.” Ez egyetlen mondat abból a levélből, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői írtak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat dolgozóinak a szociális munka napja apropóján szervezett ünnepség köszöntésére.

A legjobb érzés, amikor azok ismernek el, akik ismernek

Bonyhád – Bonyhád képviselőtestülete Merész Konrád-díjat adományozott Gruber Lászlónak, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium földrajz-történelem szakos vezető tanárának, a hazai földrajztanítás egyik zászlóvivőjének oktató-nevelő munkája elismeréseként.

Miniszteri elismerésben részesült a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanárnője

Bonyhád – Miniszteri elismerésben részesült versenyfelkészítő munkájáért Heidecker Edina, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium német nyelv és irodalom szakos tanárnője. Munkája sikerét több szép versenyeredmény, sikeres emelt szintű érettségi és nyelvvizsga jelzi.

Elismeréseket adott át Balog Zoltán a Szociális Munka Napja alkalmából – Egyházi személyeket is kitüntettek

Budapest – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mondott, majd Novák Katalinnal, az EMMI család és ifjúságügyért felelős államtitkárával, valamint Czibere Károllyal, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárával közösen szociális és családügyi területen adott át szakmai díjakat az Iparművészeti Múzeumban. A kitüntetettek között van Fekete Árpád, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet igazgatója, a szombathelyi evangélikus gyülekezet tagja.

Somogyország kincse lett a siófoki evangélikus templom

Kaposvár – Siófok – Evangélikus templom, közpark és táncegyüttes is az Örökségünk – Somogyország Kincse lett. Újabb öt miniatűr képpel gyarapodott a Vármegyeháza tanácsterme. Minden évben olyan épített, természeti és kulturális értékek, valamint életművek érdemelhetik ki az elismerést, amelyek öregbítik Somogy hírnevét.

Elismerte Pilis város a Krámer-Pángyánszky lelkészházaspár korábbi tevékenységét

Pilis – 2014. október 23-án Pilis Város Önkormányzata Pilis Város Díszpolgára címet adományozta Krámer György országos irodaigazgatónak, korábbi pilisi lelkésznek. Felegségét Pángyánszky Ágnest pedig a Pilis Városért Emlékplakettel tüntették ki.

A Benka igazgatónője, Molnár Istvánné Bonis Bona-díjban részesült – Ígérik: 2020-ig évente plusz egymilliárd forint lesz tehetséggondozásra

Budapest – A Bonis Bona-díjjal a Nemzeti Tehetség Program keretében azokat a pedagógusokat szeretné elismerni az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), akik a tehetséggondozás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. 2014. március 25-én a Duna Palotában az életműdíj, kiváló versenyfelkészítő és kiváló tehetséggondozó kategóriákban osztottak ki elismeréseket. A 63 díjazott között volt Molnár Istvánné a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda igazgatónője is, aki a kiváló tehetségsegítő, tehetséggondozó kategóriában kapta a neves díjat – értesült az evangelikus.hu. Forrás: MTI, EMMI, kormany.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - elismerés csatornájára