Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

A Sztehlo pedagógusai a BETT-en jártak

London – 2018. január 23-tól 26-ig a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium három pedagógusa vehetett részt a BETT-en, a British Educational Trade and Technology Show-n. A szakmai program keretében a résztvevők a digitális pedagógia nyújtotta előnyökkel, a tanulói teljesítményt javító módszertani megoldásokkal ismerkedtek.

Felszentelték a Zergelakot

Budapest – A Sztehlo Gáborról elnevezett oktatási intézményünkben a XVIII. kerületi önkormányzat segítségével kibővítették az általános iskola tantermeinek kapacitását. A Szurmay tábornok utcai Zergelakban egy régóta használatlan épületrészt kaptak, amiben a nyár folyamán két új tantermet alakítottak ki és felújították a vizesblokkokat, valamint a folyosót is. Az épület felszentelésére 2016. október 15-én került sor.

Felújítások zajlottak a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban

Budapest – Amíg a sztehlós diákok 825 fős népes tábora a jól megérdemelt nyári vakációját töltötte, az intézmény épületeiben több átépítés, felújítás is zajlott a nyári hónapokban. Az általános iskolában, a Zergelak régi szárnyában két új tantermet alakítottak ki, átépítették itt a mosdókat, a közlekedő részeket. Ezekben az új termekben kezdték meg tanulmányaikat az angol tagozatosok és a matematika-sakkpalota tagozatos első osztályosok az új tanévben.

Negyedik alkalommal rendeztek konferenciát az evangélikus iskolák kutató tanárainak – Felavatták Sztehlo Gábor szobrát – FOTÓK! VIDEÓK!

Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium először adott otthont az Evangélikus iskolák kutató tanárai konferenciájának, ám ez már a negyedik ilyen alkalom volt ennek a konferenciának a történetében. 2016. április 8-án a konferencia keretében került sor az iskola előtt Kocsis Előd szobrászművész Sztehlo Gábort ábrázoló mellszobrának leleplezésére és megáldására is.

Emlékezés köztünk élő tanúkkal – Programsorozat Sztehlo Gábor halálának évfordulóján

Budapest – Gaudiopolis – Örömváros – létrehozója, mintegy kétezer ember megmentője, a világ igaza, azaz Sztehlo Gábor evangélikus lelkész emléke előtt tisztelegtek halálának évfordulóján egykori mentettjei, neveltjei, a nevét viselő iskola diákjai, tanárai és természetesen a Sztehlo Gábor Gyermek- és Ifjúságsegítő Alapítvány tagjai. A háromnapos programsorozaton Sztehlo Gábor fia, „Gabsi” is jelen volt, feleségével együtt Svájcból érkezett haza az ünnepi alkalomra.

Újabb rekord született a költészet napjára: 2000 diák szavalt együtt Pestszentlőrincen

Budapest – Újabb rekordot állítottak fel Budapest XVIII. kerületének iskolásai. A pestszentlőrinci Kossuth téren 2015. április 10-én – a költészet napjához kapcsolódóan – mintegy 2000 diák mondta el egyszerre, Jordán Tamás színész, rendező közreműködésével Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom című versét.

Bevezetés az opera művészetébe – Magasszintű művészeti előadások alapfokon a Sztehloban

Budapest – Az elmúlt héten két kiváló előadást hallgathattak meg a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola felső tagozatos tanulói az Opera Nagykövete program keretében.

Klarinétművész előadása a Sztehloban

Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban újabb előadásokkal folytatódik a nagy sikerű Opera Nagykövete program. Ennek keretében Käfer György, a Magyar Állami Operaház klarinétművésze vetítéssel, hangbejátszásokkal, élő zenei bemutatóval színesített, informatív, élvezetes előadást tartott a diákoknak.

Imádsággal kezdik a hittanórákat

Budapest – „Segíts, Urunk, hogy tudjuk, te nem egy tantárgy vagy!” – ezzel a fohásszal kezdik hittanóráikat azok a diákok, akik B. Pintér Márta evangélikus iskolalelkészhez járnak a pestszentlőrinci Sztehlo Gábor evangélikus gimnáziumba. A korábban Hunyadi Mátyásról elnevezett intézmény érdekessége, hogy az állami épületet négy éve vette át az egyház, ezért olyan tanulók is részesülnek hittanoktatásban, illetve készülnek érettségizni a tárgyból, akiknek korábban nem voltak ismereteik a Bibliáról.

Ádámok és Évák ünnepe – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium színjátszóinak sikere a Nemzeti Színházban

Budapest – Az Ádámok és Évák ünnepét a Magyar Teátrumi Társaság keretein belül 2010-ben indította el szolnoki Szigligeti Színház. Azóta több színház is csatlakozott a mozgalomhoz, így most, 2015. január 24-én a Nemzeti Színház nagy színpada adott helyt a középiskolás diákok által készített és előadott tematikus bemutatóknak, melyre professzionális színházi segítséggel készültek föl a résztvevők, akiknek a Biblia kijelölt témáit kellett megjeleníteniük, néhány hónapos, intenzív felkészülés után.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium csatornájára