Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Együtt szavaltak a magyar költészet napján

Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda és Általános Iskola gyermekei számára már hat éve hagyomány, hogy az óvodások és az általános iskolások a magyar költészet napja alkalmából közösen tanulnak verset és énekeket. Ebben az évben is sor került erre a közösségalkotó, kultúrát terjesztő programra.

A név mindenkor kötelez

Pestszentlőrinc központi részén, a Kossuth téren patinás épület áll: a budapesti XVIII. kerület egyetlen egyházi középiskolája. Az általános iskolát és óvodát is magában foglaló intézményegyüttes 2011 óta működik egyházunk fenntartásában. Keresztény értékrend, magas színvonalú pedagógiai munka, majd százéves múlt, pezsgő jelen – röviden ez a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium. Az intézmény munkáját a saját alapítványa is segíti.

A Sztehlo pedagógusai a BETT-en jártak

London – 2018. január 23-tól 26-ig a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium három pedagógusa vehetett részt a BETT-en, a British Educational Trade and Technology Show-n. A szakmai program keretében a résztvevők a digitális pedagógia nyújtotta előnyökkel, a tanulói teljesítményt javító módszertani megoldásokkal ismerkedtek.

Felszentelték a Zergelakot

Budapest – A Sztehlo Gáborról elnevezett oktatási intézményünkben a XVIII. kerületi önkormányzat segítségével kibővítették az általános iskola tantermeinek kapacitását. A Szurmay tábornok utcai Zergelakban egy régóta használatlan épületrészt kaptak, amiben a nyár folyamán két új tantermet alakítottak ki és felújították a vizesblokkokat, valamint a folyosót is. Az épület felszentelésére 2016. október 15-én került sor.

Felújítások zajlottak a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban

Budapest – Amíg a sztehlós diákok 825 fős népes tábora a jól megérdemelt nyári vakációját töltötte, az intézmény épületeiben több átépítés, felújítás is zajlott a nyári hónapokban. Az általános iskolában, a Zergelak régi szárnyában két új tantermet alakítottak ki, átépítették itt a mosdókat, a közlekedő részeket. Ezekben az új termekben kezdték meg tanulmányaikat az angol tagozatosok és a matematika-sakkpalota tagozatos első osztályosok az új tanévben.

Negyedik alkalommal rendeztek konferenciát az evangélikus iskolák kutató tanárainak – Felavatták Sztehlo Gábor szobrát – FOTÓK! VIDEÓK!

Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium először adott otthont az Evangélikus iskolák kutató tanárai konferenciájának, ám ez már a negyedik ilyen alkalom volt ennek a konferenciának a történetében. 2016. április 8-án a konferencia keretében került sor az iskola előtt Kocsis Előd szobrászművész Sztehlo Gábort ábrázoló mellszobrának leleplezésére és megáldására is.

Emlékezés köztünk élő tanúkkal – Programsorozat Sztehlo Gábor halálának évfordulóján

Budapest – Gaudiopolis – Örömváros – létrehozója, mintegy kétezer ember megmentője, a világ igaza, azaz Sztehlo Gábor evangélikus lelkész emléke előtt tisztelegtek halálának évfordulóján egykori mentettjei, neveltjei, a nevét viselő iskola diákjai, tanárai és természetesen a Sztehlo Gábor Gyermek- és Ifjúságsegítő Alapítvány tagjai. A háromnapos programsorozaton Sztehlo Gábor fia, „Gabsi” is jelen volt, feleségével együtt Svájcból érkezett haza az ünnepi alkalomra.

Újabb rekord született a költészet napjára: 2000 diák szavalt együtt Pestszentlőrincen

Budapest – Újabb rekordot állítottak fel Budapest XVIII. kerületének iskolásai. A pestszentlőrinci Kossuth téren 2015. április 10-én – a költészet napjához kapcsolódóan – mintegy 2000 diák mondta el egyszerre, Jordán Tamás színész, rendező közreműködésével Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom című versét.

Bevezetés az opera művészetébe – Magasszintű művészeti előadások alapfokon a Sztehloban

Budapest – Az elmúlt héten két kiváló előadást hallgathattak meg a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola felső tagozatos tanulói az Opera Nagykövete program keretében.

Klarinétművész előadása a Sztehloban

Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban újabb előadásokkal folytatódik a nagy sikerű Opera Nagykövete program. Ennek keretében Käfer György, a Magyar Állami Operaház klarinétművésze vetítéssel, hangbejátszásokkal, élő zenei bemutatóval színesített, informatív, élvezetes előadást tartott a diákoknak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium csatornájára