eutanázia

Hogyan bánjak a testemmel?

Szombathely – 2019. január 16-án tartották a Szólj be a papnak! rendezvénysorozat legutóbbi alkalmát, melyen ezúttal a bioetikai kérdésekkel foglalkoztak a résztvevők. Teltház fogadta az előadókat, többek között a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium lányai közül is érkeztek résztvevők.

Őszintén az eutanáziáról – Kérdések és válaszok

Mi az eutanázia? Létezik-e teljes fájdalomcsillapítás? Mindent megkap-e egy szenvedő a mai magyar betegellátásban, ami megkapható? Hol a határ az elengedés és a halálba segítés között? Valóban itt kell tartani akár éveken keresztül valakit – akár akarata ellenére is –, akinek szinte csak szenvedésből áll az élete? Ezt lehet szeretetből?

Az élet mint ajándék és felelősség – Bajor evangélikus püspök könyve az eutanázia ellen

Létezik olyan helyzet, amelyben elfogadható lehet az ajándékba kapott élet kioltása? A halál és a gyilkosság gondolata mindig riasztóan hat az emberre.

Medián: a magyar lakosság 55 százaléka támogatja az eutanáziát

Budapest – A magyar lakosság 55 százaléka támogatja az eutanáziát – derül ki abból a csütörtöki HVG-ben közzétett közvélemény-kutatásból, amelyet a Medián készített a hetilapnak. Forrás: MTI

„Ideje van az életnek és ideje van a meghalásnak!” – Konferenciát tartottak az eutanáziáról

Debrecen – Az élet végén felmerülő etikai kérdésekről tartottak konferenciát Debrecenben, április 12-én. Forrás: reformatus.hu, szöveg: T.T.
Feliratkozás RSS - eutanázia csatornájára