Földrengés

Megkezdte a segítségnyújtást az albániai földrengés helyszínén az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Tirana – A nemzetközi segítségkérést követő lehető legrövidebb időn belül elindította az albániai földrengés károsultjait segítő helyszíni segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A magyar szervezet a helyszíni kárfelmérést követően azonnal bekapcsolódott a károsultak ellátásába: jelenleg Durres városában a St. Vlash Ortodox Kolostorban elhelyezett családok gyorssegélyezését végzi.

Adománygyűjtéssel csatlakozik az indonéziai cunami károsultjait segítő nemzetközi összefogáshoz a MÖS

Budapest – Adománygyűjtést hirdet az indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A magyar karitatív szervezet a mintegy 120 szervezetet tömörítő, genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programját támogatja.

Épségben vannak az Ökumenikus Segélyszervezet Észak-Irakban dolgozó munkatársai

Erbil – Budapest – A tegnap történt, súlyos károkat okozó földrengést az észak-iraki Erbilben is érezni lehetett. „Hosszan remegtek a falak, mozgott minden a szobában. Ahogy mi is, mindenki az utcára futott az irodánk környékén. Nekünk nem esett bajunk” – jelentették az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti központjának a szervezet Erbilben dolgozó munkatársai.

Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet az olaszországi földrengés károsultak javára

Budapest – Az egész világ döbbenten szembesül a már eddig is több száz halálos áldozatot követelő súlyos természeti katasztrófa pusztításának képeivel. Az Ökumenikus Segélyszervezet is szeretne lehetőséget teremteni a magyar lakosság szolidaritásának kifejezésére. A beérkező adományokból a segélyszervezet a földrengés sújtotta közép-olaszországi területeken élő károsultak lakhatási feltételeinek helyreállítását kívánja támogatni nemzetközi partnereivel együttműködve.

Földrengések után – Helyszíni beszámoló Ecuadorból

Portoviejo – Fabiny Félix Ecuadorban, az EU Polgári Védelmi Mechanizmus kommunikácius csapatával töltött két napot a földregés sújtotta Portoviejó-ban. Fényképekkel illusztrált helyszíni beszámolót írt benyomásairól az evangelikus.hu számára.

Azonnali magyar segítségnyújtás az afganisztáni földrengés károsultjainak

Az észak-afganisztáni Badakhshan tartomány Jurm kerületében volt annak a 7,7 erősségű földrengésnek az epicentruma, amely 2015. október 26-án, hétfőn rázta meg az országot. A természeti katasztrófa által leginkább érintett tartományok: Takhar, Badakhshan, Nuristan és Nangarhar. Az Ökumenikus Segélyszervezet észak-afganisztáni, Mazar-I-Sharifban található irodája mai napon megkezdte a katasztrófa érintett területen élő lakosság megsegítését.

A Lepramisszió köszönetet mond a nepáli földrengést segítőknek

Budapest – Nepál – A Nemzetközi Lepramisszió tagországaiban gyűjtött segítségből a Nepáli Lepramisszió közvetlenül vagy közvetve több, mint 18 000 emberen segített a 2 és fél hónappal ezelőtti hatalmas földrengés áldozatai közül.

Már több mint 25 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet Nepálért indított gyűjtéséhez!

Katmandu – Bár Nepál fővárosában helyreállt a légi közlekedés és 24 órában fogadják a repülőgépeket, a segélyszállítmányok érkezését továbbra is megnehezíti, hogy Katmandu repülőterén összesen csupán hat gép számára elegendő forgalmi előtér van.

Nepál: Humanitárius táborokban, nemzetközi összefogással segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Katmandu – Egyre növekszik az áldozatok és a sebesültek száma Nepálban. Az ország 75 régiójából, főként nyugaton és az ország közepén 30-at érintett a katasztrófa, Katmandu mellett Gorkha, Lamjung Sindhupalchok, Baktapur, Lalitpur járásokban kerültek legtöbben bajba.

Adománygyűjtéssel csatlakozik a nepáli földrengés károsultjait segítő nemzetközi összefogáshoz az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Katmandu – Adománygyűjtést hirdet az április 25-én bekövetkezett hatalmas pusztítást végző nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A Segélyszervezet a mintegy 120 szervezetet tömörítő genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programját támogatja.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Földrengés csatornájára