terror

Dr. Fischl Vilmos MEÖT-főtitkárral beszélgettek a Srí Lanka-i terrortámadásról

Budapest – Húsvéthétfőn az M1 Ma reggel című műsorában Fábián Barna műsorvezető beszélgetett dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkárával a Srí Lanka-i terrortámadásról, amelyet többek között három katolikus templom ellen követtek el. A terrortámadás áldozataiért a MEÖT tagegyházainak vezetői is imádkoztak. A beszélgetésben szóba került a párizsi Notre Dame-székesegyházat ért tűzeset és húsvét fő üzenete is: Krisztus feltámadt, „…valóban feltámadt az Úr” (Lk 24,34).

A nigériai keresztényeket a világ harmadik legveszélyesebb terrorszervezete üldözi

Róma – 2006 és 2014 között több mint 12 ezer keresztényt öltek meg, közel kétezer templomot romboltak le, és a kitelepítettek száma elérte a 1,4 milliót Nigériában – tájékoztatta Joseph Bagobiri, Kafanchan püspöke a Szükséget Szenvedő Egyház képviselőit a szervezet római központjában tartott találkozón.

Az egyházak felszólaltak a keresztyéneket fenyegető terrorcselekmények ellen

Genf – A kairói és isztanbuli merényletek, a „gyilkos erőszak" kapcsán számos egyház és ökumenikus szervezet emelte fel a hangját, fejezte ki részvétét, szólított fel az azonnali tűzszünetre, illetve a közel-keleti béke előmozdítására.

Evangélikus lelkészek Hamel atya haláláról

Jacques Hamel atya bátor és elkötelezett ember volt, aki az egyházat szolgálata az utolsó leheletéig. A franciaországi Rouen külvárosában található templomban meggyilkolt katolikus pap tragikus haláláról evangélikus lelkészek is megemlékeztek.

Käßmann: A terroristákat imádsággal és szeretettel vegyük körül

Hannover – Berlin – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) Tanácsának korábbi elnöke, Margot Käßmann arra szólított fel, hogy a terroristaerőszakot ne újabb erőszakkal válaszolják meg: „Jézus arra szólított fel bennünket, hogy »Szeressétek az ellenségeiteket! Imádkozzatok azokért, akik üldöznek benneteket!« – mondta a teológus a Bild am Sonntagnak.

Az EVT elítéli a pakisztáni terrortámadást

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit nyilatkozatában sokkolónak és brutálisnak nevezte a március 27-én több mint hetven halálos áldozatot követelő terrorcselekményt. A főtitkár egyben a pakisztáni kormányt is felszólította, hogy biztosítsa közösségeinek védelmét a fanatikus vallási csoportokkal szemben.

Az egyházak elítélik a brüsszeli terroreseményeket

Brüsszel – Genf – Róma – Az Európai Egyházak Konferenciáját (CEC) mélyen lesújtja a tragédia, és elítéli az brüsszeli erőszakos támadást – derül ki a szervezet március 22-i nyilatkozatából. Ferenc pápa 2016. március 22-én délután Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával részvéttáviratot küldött Jozef De Kesel mechelen-brüsszeli érseknek a reggeli brüsszeli terrortámadások kapcsán. Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnöke is együttérzését fejezte ki.

Lövöldözés Koppenhágában – Sírgyalázások Franciaországban – Frissült!

Koppenhága – Párizs – Jeruzsálem – Brüsszel – Budapest – Koppenhágában szombat délután egy fegyveres lövéseket adott le egy koppenhágai kulturális központ kávézójára, amelyben rendezvényt tartottak a szólás szabadságáról. Éjfél után egy zsinagógánál is volt lövöldözés, amelynek egy fiatal biztonsági őr esett áldozatul, és két rendőr megsebesült. Így indult az újabb terrorhullám, amelynek ezúttal antiszemita felhangjai is voltak. Hírösszefoglaló.

Szomorú és frusztráló – A Charlie Hebdo szatírikus magazint ért terrortámadás margójára – Frissítve keresztény blogvéleményekkel!

A francia Charlie Hebdo szatírikus magazint ért terrortámadásban 2015. január 7-én 12 ember vesztette életét. Egész Franciaország és vele együtt egész Európa mély gyászba borult és a terror ellen számos helyen tiltakoztak. A támadást sokan a véleményszabadság elleni támadásként értékelték és aggódást váltott ki az eset. A terrortámadással ugyanis nem csak 12 ember halálát okozta, hanem a támadók a demokratikus értéktársadalmat is lábbal tiporták meg. Ez veszélyt jelent Európa vallási békéjét illetően is. Az evangelisch.de kommentárját olvashatják.

Bostoni maraton: Imádkoznak az áldozatokért és hozzátartozóikért

Boston – A patrióták napján Bostonban rendezett maratoni sportverseny záró pillanataiban, 2013. április 16-án, hétfőn délután helyi idő szerint délután három óra körül több nagy erejű robbanás rázta meg a belváros célszalagot körülvevő területét. Két bomba is felrobbant. Forrás: christiantoday.com; radiovatican.com; kna.net; kath.net; szöveg: dr. Békefy Lajos
Feliratkozás RSS - terror csatornájára