alapkőletétel

Budakeszi szegletkő

Budakeszi – Kora téli fagyban, szálingózó havazásban gyűltek össze 2017. november 29-én a budakeszi evangélikus gyülekezet hívei, hogy letegyék leendő templomuk alapkövét. A fáklyafényes, ünnepi alkalomhoz a méltó hátteret a település határától nyugat felé húzódó, Fekete hegyek sötét sziluettje szolgáltatta.

30 éve volt az Evangélikus Teológiai Akadémia épületének alapkőletétele

Budapest – Igazi egyháztörténeti kuriózumot adunk közre! 30 éve, 1987. október 20-án volt az Evangélikus Teológiai Akadémia (mai Evangélikus Hittudományi Egyetem) épületének alapkőletétele. Erről készült a Zákeus Média Centrum felvétele.

Letették az általános iskolai épületszárny alapkövét az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban

Aszód – Ennek az évnek a szeptemberétől általános iskolai tagintézménnyel bővült középiskolánk. Két osztályban, ötven elsős kezdte meg tanulmányait. Ahhoz, hogy a következő tanévben két újabb osztályt indíthassunk, szükség van egy általános iskolai épületszárny építésére – írta dr. Roncz Béla igazgató szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Új evangélikus templom épül Budapesten – VIDEÓKKAL!

Budapest – Új evangélikus templom épül Budapesten. A pestszentimrei Luther-kápolna alapkövét Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke áldotta meg és helyezte el a közösség elöljáróival vasárnap délután.

Bács-Kiskun megye legújabb és legmodernebb óvodája épülhet meg – Alapkőletételre került sor Soltvadkerten

Soltvadkert – Közel 10 éves álom válhat valóra a soltvadkerti evangélikus gyülekezetben azzal, hogy megkezdődik az új óvoda építése. Szöveg és fotó: Lehoczki Ferenc

A szeretet nem fogy el sosem, a szeretet átvisz az életen – Lerakták a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon új épületrészének alapkövét – Fotók! Videók!

Budapest – A szeretet nem fogy el sosem, a szeretet átvisz az életen – énekelték 2013. április 21-én a budapesti Máriaremetei úton a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon lakói az új épületrész alapkövének lerakásakor. A mintegy 1,3 milliárd forintos, mintegy 50 fős lakóotthon létrehozását megcélzó beruházást java részben a Sarepta Szeretetotthon finanszírozza. Videó: Győri András Timótheus, szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - alapkőletétel csatornájára