fenntartható fejlődés

„Át kell gondolni a gazdaságot, hogy megmentsünk egy haldokló bolygót!”

Windhoek – „Gondolati kereteink megújítása, gazdaságunk átgondolása és közös céljaink újrafogalmazása” – ezeket nevezte Martin Kopp A teremtés – nem bocsátható áruba téma legfontosabb feladatainak a 21. században. Előadása a Lutheránus Világszövetség 12. nagygyűlésén, a namíbiai Windhoekben 2017. május 15-én hangzott el.

A teremtés sem bocsátható áruba – hatodik nap

Hétfőn már kifelé megyünk a nagygyűlésből. Ha megrajzolnánk az ívét, akkor egyértelműen a vasárnapi istentiszteleten érte el az egész a csúcsát, és innentől már lefelé görbül az egyenes. Szerkezetileg tipikus konferencianap volt a tegnapi is, harmadjára a teremtésről mondtuk ki, hogy nem bocsátható áruba!

Közösségben templomban, templomkertben és a játszótéren – 3. Templomkert családi piknik és piac Kelenföldön

Budapest – Alkalmakban és ünnepekben gazdag vasárnap a mai – kezdte igehirdetését Fabiny Tamás püspök. Az egymással való találkozás lehetősége, a Templomkert rendezvény felhívja a figyelmünket a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem és a gazdasági szolidaritás szempontjaira. Anyák napja is van, rájuk is gondolunk, de az érettségizőkért is imádkozunk. Ám mindezek előtt Istennel találkozunk.

Atomenergia és életstílus

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2015. október 9-én rendezett konferenciájának fókuszában a Paks2 atomerőmű építésének kérdése, annak etikai oldalról történő vizsgálata állt.

Kirchentag 2013: Merkel: a fejlett országok is felelősek a fenntartható fejlődésért

Hamburg - Az iparilag fejlett országok, köztük különösképpen Németország, is felelősek a fenntartható fejlődésért - mondta a német kancellár a 34. alkalommal megrendezett német protestáns egyházi napokon tartott pénteki előadásában, Hamburgban. Angela Merkel kijelentette: össze kell egyeztetni a jólétet, a növekedést és a fenntartható fejlődést. Forrás: MTI, szöveg: Csatári Bence, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Környezetvédelem – teremtésgondozás – etika

A jelen kormányzati program megvalósítása új lehetőségeket nyitott az általános környezetvédelem és a hitéleti rendszer szerint értelmezett teremtésgondozás ügyében. Új tantervi program keretei között, iskolai órarendbe építve megindul az erkölcstan és vele párhuzamosan – szabad választás szerint – a hit- és erkölcstan tanítása. Szöveg: Széchey Béla József
Feliratkozás RSS - fenntartható fejlődés csatornájára