Föld napja

Ma van a Föld napja – Podcast Béres Tamással

Budapest – A Föld napja kezdeményezést minden év április 22-én rendezik meg. Ez a nap Föld természeti környezetének megóvására fókuszál, figyelmeztetve a társadalmat a túlfogyasztásra, a biológiai sokféleség megőrzésére, de általánosságban a környezet védelmére. Nemzetközi szinten immáron 50. éve, Magyarországon pedig 30. éve számít jeles napnak ez a dátum. A világban jelenleg zajló koronavírus-járvány is megmutatja, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell magunkra, egymásra és a Földre. Béres Tamás rektor-helyettessel, egyetemi tanárral, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszékének vezetőjével Antal Bálint, a Luther Kiadó vezetője beszélgetett a teremtésvédelemről.

Ma van a Föld napja – A gyermekes családok jobban figyelnek a környezet védelmére

Budapest – A gyermekes családok jobban figyelnek a környezetvédelemre, 65,1 százalékuk aktívan elkötelezett a környezetvédelem iránt, míg a gyermektelen felnőttek esetében ez mindössze 41,6 százalék – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) MTI-hez elküldött reprezentatív felméréséből, amelyet a Föld napján hoztak nyilvánosságra.

Föld napja projektnap volt a Székácsban

Orosháza – 48 éve egy önszerveződő környezetvédelmi tevékenységgel indult. Mára helye van a naptárban, és programok sora hívja fel a figyelmet április 22-én a világ számos országában a problémára, melyet az ember okoz a természetben. Ma a közép-erurópai átlagpolgár csak szörnyülködik az adatokon és képeken, melyek a rövidesen jelenünkké váló és életminőségünket érintő globális problémákat ecsetelik. Ezért is nagyon fontos érzékenyíteni, felhívni diákjaink figyelmét a veszélyre. Tegyünk azért, hogy változzon a gondolkodásunk! Tegyünk azért, hogy természettudatosabban éljünk! Tegyünk azért, hogy a teremtés óta az ember kezébe helyezett Föld életképes legyen a messzi jövőben is!

Környezettudatos keresztények – a teremtett világ védelme

Áprilisban volt a Föld napja, de nem csak ezen a napon kell vigyáznunk a teremtett világra. Összeállításunkban keresztény gondolkodóktól idézünk: miért is számíthat alapnak hívő ember számára környezettudatosság? Néhány jó tanácsot is összegyűjtöttünk: hogyan legyünk zöldek?

Föld Napi programokkal mutatnak példát az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthonainak lakói

Önkéntesekkel karöltve végeznek különböző környezetvédő akciókat a Föld Napja alkalmából az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei valamint a szolnoki, miskolci és orosházi családok átmeneti otthonaiban lakó gyermekek és felnőttek. Az egészséges, élhető környezet akcióprogramok a Támop projektek kiegészítő tevékenységei keretén belül valósulnak meg április 20-án Miskolcon illetve 22-én Szolnokon és Orosházán.
Feliratkozás RSS - Föld napja csatornájára