játszóház

Ajándékkészítő játszóház volt Dunaújvárosban

Dunaújváros – Dunaújvárosban advent második vasárnapján ajándékkészítő játszóházat tartottak az evangélikus templom galériájában. Összesen öt asztalon lehetett öt különböző ajándékokat készíteni a legkisebbektől a nagyobbakig.

Húsvét alkalmából különleges játszóházat szervezett Békéscsabán az evangélikus iskola

Békéscsaba – A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola növendékei játékos formában ismerkedtek meg húsvét gazdag szimbólumrendszerével.

Evangélikusok vagyunk… – Reformációi játszóház Sopronbánfalván

Sopronbánfalva – Evangélikusok vagyunk címmel rendeztük meg Sopronbánfalván – a havi rendszerességgel – tartott gyerekdélelőttünket.

Mert szeret bennünket a Jóisten… - Karácsonyi játszóház Halmágyon

Halmágy – Minden év adventje különleges valamiért, és nem volt ez másképp 2015-ben sem. A halmágyi gyülekezet tagjaival együtt örülhettünk a közösen töltött óráknak, az ajándékoknak és a feltöltődésnek. A gyermekeknek szervezett adventi játszóház élményei után megfogalmazódott bennünk a szándék, hogy advent negyedik vasárnapja előtt még egy játszóházat szervezünk.

Játszóház Brassóban

Brassó – 2015. október 12-én került sor az első játszóház megrendezésére, melynek a Brassói Evangélikus Egyházközség ad otthont és egyben támogatja is.

Kézműves délután a sepsiszentgyörgyi Bartimeus Játszóház udvarán

Sepsiszentgyörgy – 2015. május. 23-án a heti fáradságot félretéve a Sepsiszentgyörgyi Evangélikus-Lutheránus Egyház által működtetett Bartimeus Játszóház udvarán kézműves délutánt tartottunk Nagy Adél Erika lelkészjelöltnő vezetésével, aki türelmesen bevezette a csoport apraja-nagyját a nemezelés rejtelmeibe, amit a gyerekek már nagy izgalommal vártak.

Nehéz sorsú gyermekek számára szervezett karácsonyi játszóházat Soroksáron az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Wolf Kati, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese, valamint Ilyés Jenifer és Szabó Ricsi X-Faktor énekesek meglepetés részvételével szervezett karácsonyi játszóházat az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz sorsú gyermekek számára.

Farsangi játszóházat szervezett hátrányos helyzetű gyerekek számára a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett farsangi játszóházat az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti családsegítő és gyermekjóléti szolgálata. A részt vevő gyermekek és családjaik hosszabb ideje a segélyszervezet látókörében vannak, többféle módon kapnak segítséget a napi életvitelhez, illetve a nehéz sorból való kilábaláshoz. Forrás: segelyszervezet.hu

Nyárbúcsúztató játszóházat tartottak Kisapostagon

Kisapostag – „Nyárbúcsúztató játszóház volt a kisapostagi gyülekezetben, ahol Isten igéje mellett még bolhapiacot is rendeztünk – adta szerkesztőségünk tudtára Stermeczki András lelkész. – A templomudvar és az idő igazán megfelelő hátteret biztosított a felhőtlen együttléthez. A lelki táplálékon túl az asszonyok biztosították a szendvicseket és sütiket, Erzsi, Ibolya és Kati néni igazán kitettek magukért. Kati néninek külön köszönet, hiszen a szervezés mellett ő biztosította a piac árukészletét, és még vattacukrot is készített. Az igazán örömteli és kellemes délután után egy nyári zápor és az azt követő szivárvány is megerősítette bennünk, hogy jó időt és helyet találtunk ennek az alkalomnak.” Szöveg ésfotó: Stermeczki András

Manócska játszóház – Szabadtéri zenés gyermek-foglalkoztató Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy – Az amúgy is gyermekzsivajtól hangos sepsiszentgyörgyi Erzsébet park vidáman éneklő, táncoló és zenélő kisgyermekek kacajától és muzsikájától lett még hangosabb tegnap, kedd délután, amikoris a sepsiszentgyörgyi evangélikus egyházközség keretében működő Manócska Játszóház szabadtéri zenés gyermekfoglalkoztatót szervezett a park Zenepavilonjában. Forrás: evangelikus.net, szöveg és fotó: Hankó Szilamér.

Oldalak

Feliratkozás RSS - játszóház csatornájára