faültetés

Harminc fával bővült a Johanneum kertje

Szombathely – Harminc őshonos fát nyert egy pályázaton nemrég a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány, melyeket az elmúlt hétvégén a férfikör segítő kezeinek hála sikerült elültetni a Johanneum kertjében.

12 fácskát ültettek el a nyáregyházi parókiakertben

Nyáregyháza – Lelkes gyerekcsapat gyülekezett össze a Nyáregyházi Evangélikus Leányegyházközség parókia udvarán. A Teremtés hete keretében néhány facsemete került elültetésre és így egy jó kis közösségi program kerekedett a gyülekezetünkben.

Tündérkertet avattak Szepetneken

Szepetnek – A helyi közösségek, egyesületek hat őshonos gyümölcsfát ültettek a szepetneki evangélikus templom udvarán. Az ünnepségen bemutatták azt a stafétabotot is, amelyre a jövőben minden, a Tündérkert-mozgalomhoz csatlakozó település szalagot köthet.

„Istenfa”

Maglód – 4 juhar és 4 tölgy, 5 hárs, 5 szivarfa és 5 fenyő. Összesen 23 fát hozott Maglódra a testvértelepülés, Gömörhosszúszó Novák Tamás polgármester vezette küldöttsége.

Emlékfák a Kántorképző Intézet kertjében

Fót – A téli kántorképző tanfolyam megnyitója után tucatnyi fa elültetésére került sor a Mandák-otthon kertjében 2017. november 4-én. Az esemény kapcsolódik a reformáció ötszázadik évfordulójához is, de elsősorban egy nyári veszteség következménye. Az alábbiakban Bence Gábornak, az intézet igazgatójának személyes hangú írása olvasható.

Tradíció és megújulás

Budapest – Mátészalka – A Reformáció Emlékbizottság és a Földművelésügyi Minisztérium a reformáció ötszáz éves jubileumához kapcsolódóan, minden magyarországi protestáns gyülekezetnek adományozott egy-egy gyümölcsfát.

Reformációi faültetés Szécsényben

Szécsény – Kivételesen a parókia udvarán tartotta a gyülekezet 2017. szeptember 24-én az istentiszteletet. Csatlós Noémi javaslatára, mint az ország számos más gyülekezetében, itt is elültettek egy reformációi emlékfát.

Reformációi emlékfát ültettek Nádasdon

Nádasd – A hittanos gyerekekkel és fiatalokkal együtt ültette el a reformáció jubileuma alkalmából a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület által a nádasdi gyülekezetnek ajándékozott emlékfát Szemerei János püspök és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő 2017. július 3-án.

Reformáció jubileumi emlékfát ültettek Alsóságon

Alsóság – Elültették 2017. június 11-én Alsóságon a reformáció jubileumi emlékfáját (juharfáját), amely a Nyugati-Dunántúli Evangélikus Egyházkerület ajándéka gyülekezetünknek. Számos gyülekezeti tag részvételével, gyerekek jelenlétében zajlott a megható ünnepség – adta szerkesztőségünk tudtára Kerekes Csaba lelkész.

Reformációi emlékfát ültettek Levélen

Levél – A pünkösdhétfői istentisztelet után, 2017. június 5-én, a hívek jelenlétében áldotta meg Kiss Miklós, a Győr-Mosoni Evangélikus Egyházmegye esperese, helyi lelkész azt a juharfát és emléktáblát, amelyet a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület ajándékozott a Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom-Levél-Rajkai Társult Evangélikus Egyházközségnek a reformáció jubileumi évének tiszteletére.

Oldalak

Feliratkozás RSS - faültetés csatornájára