Bakonytamási

Finn–magyar evangélikus testvérkapcsolat a Bakonyban

Bakonytamási – 2018. május 27-én Finnországból a turkui Mihály-gyülekezet tagjai, 23 kedves vendégünk érkezett hozzánk Jouni Lehikoinen evangélikus igazgató lelkész vezetésével. Ezt a látogatást tavaly nyáron megelőzte egy finnországi találkozó, amelyen Szakos Csaba bakonytamási evangélikus lelkészt a környező gyülekezetek felügyelői kísérhették el az útra.

Varnus Xavér koncertezett Bakonytamásiban

Bakonytamási – 2017. december 17-én a bakonytamási evangélikus templomban Varnus Xavér adott jótékonysági koncertet, Mondok Yvette közreműködésével. A koncert fővédnöke Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő volt.

Reformációi családi napot tartottak Bakonytamásiban

Bakonytamási – Sokszínű és minden korosztályt megszólító programmal emlékeztek a reformáció indulásának ötszázadik évfordulójára 2017. szeptember 9-én, szombaton Bakonytamásiban. Az együtt töltött délután Hathalomban kezdődött. Megemlékeztek Ihász Lajos egykori egyházkerületi felügyelőről az Ihász és Jókay családok sírkertjében, amely a Reformáció Emlékbizottság és a bakonytamási önkormányzat jóvoltából az idei évben megújulhatott.

Te látsz engem – Személyes beszámoló a Kirchentagról a Bakonytamásiban élő testvérektől

Berlin – A reformáció ötszázadik évfordulójának kiemelt eseményeként 36. alkalommal szervezték meg a Német Evangélikus Egyházi Napokat Berlinben és Wittenbergben május 24–28. között, amelyre itthonról Szakos Csaba Bakonytamási lelkész vezetésével indultunk el félszázan.

Evangélikus presbiteri találkozót tartottak Bakonytamásiban

Bakonytamási – A Bakonytamási Művelődési Ház adott otthont 2016. december 3-án a presbiter találkozónak. A terem megtelt szeretetteljes emberekkel, akik nem csak szavakban, de a szívükben is hozták a testvéri szeretetet.

Presbitertalálkozót rendeztek Sikátorban

Sikátor – A bakonytamási, a bakonyszentlászlói és a sikátori egyházközségek presbiterei 2015. november 28-án, szombaton tartották hagyományos találkozójukat, ezúttal a sikátori művelődési házban. Az együtt töltött délutánt közös játékkal kezdték, majd előadást hallgattak, és együtt vacsoráztak.

Presbitertalálkozót tartottak Bakonyszentlászlón – Nyerteseket hirdettek a gyülekezeti rajzpályázaton is

Bakonyszentlászló – A bakonytamási, a bakonyszentlászlói és a sikátori egyházközségek presbitereinek hagyományos találkozójára 2014. november 29-én, szombaton került sor, a bakonyszentlászlói általános iskolában. Az együtt töltött délután során előadást hallgattak, együtt étkeztek, és közös játékra is volt lehetőség.

„Disznótoros” presbiteri találkozó

Bakonytamási – Ismét megszervezte már hagyományos körzeti presbiteri találkozóját a Bakonytamási Evangélikus Egyházközség. Ilyenkor Szakos Csaba lelkész körzetéhez tartozó gyülekezetek presbiretei gyűlnek össze. Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Szűr Gyuláné

Személyes beszámoló az evangélikus országos hittanverseny döntőjéről

Budapest – A felkészülés hosszú időszaka a helyi, megyei megmérettetést követően április 27-én szombaton végre eljött a nap, amikor útra kelhettünk és részt vehettünk Budapesten a XXII. Országos Evangélikus Hittanverseny döntőjén, ahová 4 korosztály 4 fős legjobb csapatai érkeztek megyénként. Mi az 1-2. osztályt képviseltük egy vegyes csapattal: Kmetti Erik Bakonyszentlászlóról, Magassy Réka és Pákozdi Léna Sikátorról, és jómagam Szakos Hanna Bakonytamásiból, mi hárman lányok a veszprémvarsányi iskolába járunk. A 7-8. osztályos döntőseink Bakonyszentlászlóról: Berzsényi Katalin, Ihász Nikol, Siffel Henriett és Török Klaudia, ők a bakonyszentlászlói iskolába járnak. Szöveg: Szakos Hanna, fotó: Kendeh Kirchknopf László, Szakos Csaba

„...ma még ültetnék egy almafácskát” – Faültetési program bakonyi gyülekezeteinkben

Bakonyszentlászló – Bakonytamási – A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére az evangélikus, katolikus és református egyházak főpásztorai, a Vidékfejlesztési Minisztérium, génmegőrző és tudományos intézmények, valamint a Kárpát-medencei Gyümölcsészeti Hálózat 2011. szeptember 5-én megállapodást írtak alá, kifejezték támogatásukat e programhoz, amelyben az együttműködő felek a táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzését célozza meg. Szöveg: Szakos Csaba, fotó: Voznek Levente
Feliratkozás RSS - Bakonytamási csatornájára