anya

Tükör által kristálytisztán – Avagy: eleget gyönyörködöm a gyermekeimben?

Nem felejtem a pillanatot: a fürdőszobában guggolok, velem szemben Lilla, és amíg én szárazra törlöm, ő mélyen a szemembe néz. „Hogy figyel engem!” – suhan át az agyamon, de aztán leesik a tantusz: pupilláimban tükröződő önmagát szemléli…

Az LVSZ tanulmányi segítséget nyújt fiatalkorú anyáknak – Oktatás és védelem a kakumai menekülttáborban lakó lányok számára

Genf – Új év kezdődik a dél-szudáni származású, tizenhat éves Anek (a nevet megváltoztattuk) számára a kenyai Kakuma település menekülttáborában. Miután befejezte alapfokú tanulmányait, és letette a kenyai általános iskolai záróvizsgát, Anek négyezer táborlakó társával együtt – akik közül kilencszáz lány – 2017-ben elkezdheti a középiskolát.

Babó

Babó a szélsőségek embere. Ezt már élete eddigi öt hónapja alatt is sikerült magabiztosan, tényként közölnie velünk. Először nem jött. Egyszerűen nem, semmi áron, évekig. Hiába várta a barátnőm olyan epekedve, készült rá az egész család vágyakozva: nem és nem. Aztán meg úgy jött, mint a nyári zápor. Puff, bele a közepébe, harmincöt hétre és – ő már csak ilyen – egész máshova, mint ahol várták. Na jó, ettől zsenge kora miatt eltekintünk.

Az egyház elanyátlanodásáról

Töprengések a hol volt, hol nem volt keresztény női princípiumról, égi és földi anyákról és egyéb veszedelmes dolgokról.

Mi Anyánk, ki vagy a mennyekben? – A 2016-os év igéje: „Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket” (Ézs 66,13.)

Emlékszel? Amikor kisgyerek voltál, elestél és lehorzsoltad a térded, édesanyád magához ölelt, letörölte a könnyeidet és azt mondta: ne sírj, ugye már nem is fáj? Te hozzábújtál, és már tényleg nem is fájt annyira. Vagy kicsúfoltak a többiek, és te panaszkodtál, hogy nem szeretnek, édesanyád megsimogatott és így szólt: én nagyon szeretlek téged. Emlékszel, hányszor vigasztalt meg, amikor beteg voltál, amikor nem sikerült valami, amikor csalódtál?

Fabiny Tamás: Anyák napjára

Három édesanya arcát szeretném megrajzolni. Szöveg: Fabiny Tamás, forrás: Magyar Rádió, Vasárnapi Újság

Az anyaságról – Anyák napi körkérdés – Evangélikus lelkészeket kérdeztünk

Anyák napja – Május első vasárnapja anyák napja. Ebből az alkalomból az evangelikus.hu evangélikus lelkészeket szólított meg, hogy meséljenek arról, hogy számukra mint jelent: anya. Szöveg: Galambos Ádám, kép: Polgár Rózsa: Anyaság, 1986

Megjelent Margot Käßmann Anyák a Bibliában című könyve magyar nyelven!

Budapest – Megjelent Margot Käßmann „Anyák a Bibliában – 20 portré a ma embere számára” című könyve a Luther Kiadó gondozásában.
Feliratkozás RSS - anya csatornájára