újranyitás

Egymásért nem, de egy sörért igen?

Az elhúzódó korlátozások miatt kézzelfoghatóvá vált az emberek türelmetlensége a közelmúltban. Vérmérséklettől, anyagi lehetőségektől, talán politikai meggyőződéstől is függően változott, hogy ki hogyan élte meg türelmetlenségét. Valaki Dominikára utazott, és posztolta a közösségi hálón, hogy ott mindent szabad. Más tüntetésre ment, megint más pedig a törvényesség keretei között igyekezett megtalálni a hétköznapi élet lehetőségeit. Nagy Zoltán lelkész írása a templomok újranyitása apropójából a Kötőszó blogról.

MEÖT főtitkár: változó időpontokban nyitnak a protestáns egyházak

„Az emberek lelki szempontból is kiéhezettek arra, hogy újra személyesen részt vehessenek a templomi alkalmakon” – fogalmazott néhány napja dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára, amikor az M1 televíziós csatorna egyik műsorában a templomok újranyitása kapcsán készítettek vele interjút.

Úton a túlsó part felé – Lelkészkonferencia az újrakezdés reményében

A Gyülekezeti és Missziói Osztály Túlsó Part címmel online lelkészkonferenciát hirdetett meg az újrakezdés és újat kezdés reményében. A résztvevők húsvét és pünkösd között négy alkalom keretében gyűjtik össze és osztják meg egymással az elmúlt egy év tapasztalatait és tanulságait, valamint együtt keresik a folytatás, az építkezés lehetőségeit a jövőre nézve, Jézus kezébe helyezve ötleteiket és közösen kidolgozott terveiket. A közös útkeresésben az Egyházi Fejlesztők munkatársai (Gulyás Péter és Koncz András) vannak segítségükre.

Püspöki körlevél: Májustól személyesen is megélhetjük az istentiszteleti közösséget

Tapintható módon jelen van a vágy egyházunkban, hogy újra átélhessük a személyes találkozást az istentiszteleti közösségben. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa mai körlevelében úgy fogalmaz: a templomok megnyitását május elejétől tartja reálisnak. Az egyházkerületek vezetőinek közös üzenetét alább olvashatják.
Feliratkozás RSS - újranyitás csatornájára