Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Podmaniczkys sikerek egy jótékonysági futóversenyen

Budapest – 2019. augusztus 31-én különleges rendezvényen vettek részt a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola diákjai. A Rákoskeresztúri Önkormányzat meghívta azokat a diákokat, akik tavaly az autómentes napi futáson elsők lettek, Répássi Boglárkát és Ruzsák Barnabást, illetve akik egész évben, szinte minden héten szállították a világ minden tájáról elindult futóversenyeken kapott rajtszámokat, Csizmadia Líviát és Zalánt, valamint Pecsuk Perennát, a Gregor Általános Iskola legjobb futóját, a Runway Run 2019 reptéri futóversenyére.

Jónak lenni megint jó!

Budapest – Decemberben, karácsonyra készülve ismét lázas készülődés vette kezdetét a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. A tavalyi évhez hasonlóan idén is adománygyűjtést szerveztek. A podmaniczkys családok – szülők és gyerekek – újra nagy örömmel készítették össze cipős doboznyi ajándékukat nehéz sorsú gyerekek számára.

Amerikai diákok látogattak el a Podmaniczky-iskolába

Budapest – December 5-én, egy nappal Mikulás ünnepe előtt, piros sapkás fiatalok lepték el iskolánk tornatermét. Harmincöten – egyetemista diákok és tanáraik – azért jöttek el Magyarországra az amerikai Colorado államból, hogy karácsony örömhírét továbbadhassák.

„Tudatosan hatni és befolyásolni másokat”

Budapest – Az érzékenyítés e tömören megfogalmazott célját követve egy mostanáig ismeretlen környezet felfedezésére indultak május 15-én a Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola 2/b-s kisdiákjai. Az érzékenyítő program keretében a gyerekek a mozgásjavító általános iskolában jártak. A látogatás során közvetlen tapasztalatok megélésével, saját élményeiken keresztül váltak nyitottabbá a befogadásra és az elfogadásra.

Ajtók nyílnak – Rajzkiállítás Rákoskeresztúron

Budapest – Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója nyitotta meg a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola kiállítását 2018. április 25-én délután a rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban.

Versben mondom el – Alsós szavalóverseny

Budapest – A Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola versmondó versenyt hirdetett a kerületi alsó tagozatos tanulók számára. A felhívást követően iskolánk házi szavalóversenyt rendezett, hogy legtehetségesebb diákjait benevezhesse a kerületi fordulóba.

Mindent a lovakról – másodikos szemmel

Budapest – A HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. Mindent a lovakról címmel egyfordulós országos csapatversenyt hirdetett. A 2017 novemberében megrendezett versenyen a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolából a 2/b osztályos Danics Léna, Vajas Jázmin és Kiss Hunor alkotta csapat indult.

A MESE, AZ KELL!

Budapest – Olvasni értőn és örömmel – irodalom az alsó tagozaton címmel 2017. november 14-én szakmai napot tartottak a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában. Az evangélikus iskolák között meghirdetett programra az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődő pedagógusok. Alább Székelyhidi Tünde tanítónő összefoglalóját olvashatják az alsós szakmai napról.

Őszi csendesnapot tartottak a Podmaniczkyban

Budapest – Őszi csendesnapunkat 2017. október 27-én, a hónap utolsó tanítás nélküli munkanapján tartottuk iskolánkban, a Podmaniczky János Evangélikus Óvodában és Általános Iskolában. A délelőtt folyamán diákjaink szervezett programokon vettek részt, a reformáció kezdetére emlékeztek, változatos feladatok közben ismerkedtek az ötszáz éves örökséggel.

„Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél” (1Kor 9,26) – Családi istentisztelet és reformációi emlékfutás Rákoskeresztúron

Budapest – A Szentháromság ünnepe utáni 18. vasárnapon, 2017. október 15-én családi istentiszteletre invitáltuk tanulóinkat és szüleiket a rákoskeresztúri evangélikus templomba. Az istentisztelet témája a futás volt, mely napjainkban meghatározza mindannyiunk életét. Azt az életet, amiben hajszoljuk a sikereket, kergetjük álmainkat, rohanunk éveken át. Törekszünk vágyaink elérésére, de nem törekszünk lelkünk elcsendesítésére.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola csatornájára