rajz

Ma a tanítóknak is volt rajzórája, nem is akármilyen

Orosháza – A tanítóik nagy örömmel és gyermeki kíváncsisággal ültek be az iskolapadba, hogy elsajátítsák egy ókori görög képzőművészeti technika fortélyait. A Székács Evangélikus Iskolában egy pályázat segítségével nyílt lehetőség az enkausztikához, vagyis a viaszfestéshez szükséges eszközök beszerzésére, és így az alkotásra.

Finomodó szépérzék – Bükösdi Gábor a vizuális nyelvezetről

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ezúttal Bükösdi Gábort, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium történelem, olasz, illetve rajz és vizuális kultúra szakos tanárát kérdeztük a művészeti oktatás kihívásairól és lehetőségeiről.

Képzőművészet: Öt első helyezést hoztak el a megyei versenyről a lícisták – Cziráki-emlékdíj a rajztanárnak

Sopron – Tíz helyezést értek el, köztük öt első díjat a Líceum diákjai a Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Egyéni Tanulmányi Verseny megyei fordulóján. Felkészítő tanáruk, Schmidel Bernadett színvonalas munkájáért megkapta a Cziráki-emlékdíjat.

„...én vagyok...” (Lk 24,39b) – Rajzpályázat és verseny

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya rajzpályázatot és versenyt hirdet. Szeretettel várjuk az egyénileg vagy csapatban, gyülekezetben vagy közösségben elkészített alkotásokat!

Taroltak a miskolci diákok a rajzversenyen

Miskolc – Taroltak a miskolci diákok a szombaton megrendezett Megyei Középiskolai Rajzversenyen. A nagy hagyományú rendezvényen 17 középiskola több mint 50 tanulója mérte össze tehetségét a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskolában. Forrás: minap.hu, fotó: V. Cs.

Rajz szakmai napot tartottak az evangélikus nevelési-oktatási intézmények pedagógusai számára

Budapest – Tantárgygondozói program keretében, 2014. január 8-án rajz szakmai napot tartottak az evangélikus nevelési-oktatási intézmények pedagógusai számára. Szöveg: Károlyiné Magyar Ildikó

Képeket őrzünk magunkban – Rajzkiállítás nyílt a Podmaniczky-s diákok rajzaiból – Sok fotóval!

Budapest – A rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban nyílt meg az a gyerekrajz-kiállítás, amelyen a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola alsós és felsős tanulóinak alkotásai tekinthetőek meg. A tárlatot Varga Márta, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Nevelési és Oktatási Osztályának vezetője nyitotta meg. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - rajz csatornájára