Sajógömör

Felvidéki bejelentkezés

Külhoni magyar evangélikus testvéreinket kértük meg arra, hogy videós üzenetben számoljanak be nekünk arról, hogyan élnek, hogyan éreznek és gondolkodnak a koronavírus-járvány idején. Most a sajógömöri gyülekezet (Felvidék) felügyelőjének, Kis Tamásnak és Lóczy Tibor presbiternek a bejelentkezését láthatják.

Gömöri evangélikusok Budaörsön

Budaörs – A budaörsi evangélikus közösség lelkészét húsz évvel ezelőtt iktatták be. Ebből az alkalomból közös gyülekezeti csendesnapra került sor Budaörsön, és a Sajógömöri Evangélikus Gyülekezet képviseletében tizenketten voltak köszönteni Endreffy Géza budaörsi lelkészt.

Adventi üzenet 4.

2018 adventjében minden vasárnap egy-egy üzenetet teszünk közzé, amelyet olyan lelkészek, hitoktatók, evangélikusok készítettek, akik jelenleg külföldön szolgálnak. Negyedikként Lóczy Tibor lelkészi munkatárs üzenetét hallgathatjuk meg Sajógömörből.

A lelkész megy, Isten marad

Sajógömör – Rusznyák Dezsőt szinte mindenki ismeri. Felvidéki magyar evangélikusok kapcsán az ő neve, személye jut eszünkbe először. Nemcsak honi egyházunkban, hanem Erdélyben, Németországban, Svájcban, a Lutheránus Világszövetség irodáiban, mindenütt. Több évtized szolgálat és többévi készülődés után ment nyugdíjba.

Reménytelenség ellenére is reménykedve

Sajógömör – Az idén tizedik alkalommal került sor a felvidéki magyar ajkú evangélikusok missziós napjára. Az anyanyelvű evangelizáció mellett az alkalmak célja egy-egy felvidéki magyar gyülekezet bemutatása, valamint egymás bátorítása a többszörösen kisebbségi létben.

Az összetartozás jegyében – Magyar evangélikusok találkozója a Felvidéken

Sajógömör – Idén Sajógömörben találkoztak a Szlovákiában élő magyar evangélikusok. 2016. szeptember 17-én több mint százötvenen dicsérték az Urat az átjáró lelkészekkel együtt. Az idei találkozó központi témája a reménység volt.

Erő, ami soha nem fogy el!

Szügy – Immár második éve, egy egész napot, négy gyülekezetet és falut, családokat átölelő missziói csendesnapot tartott a Szügyi Evangélikus Egyházközség. Az idei meghívott szolgálattevők, a Szlovákia területén lévő sajógömöri evangélikus gyülekezetből jöttek. Jöttek, igei üzenetet hoztak, tanúbizonyságot tettek és dicsőítettek. A missziós csendesnap központi igéje a Fil 4,13 volt, miszerint: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.”

Együtt tartották tanévzárójukat a sajógömöri és budaörsi ifisek

Budaörs – 2013. június 15-én egész napos ifis tanévzáró alkalom volt a budaörsi evangélikus gyülekezetben. Erre a szombatra Sajógömörből is érkeztek fiatalok. A színes programok között volt áhítat, játék, éneklés, közös sütögetés és ebéd, sorverseny és végül az egész éves élmények átbeszélése. Istennek hála a szép időért és a nagyon jó hangulatért! – írták a gyülekezet Facebook-oldalán. Forrás: Facebook.com

Szemerei János Sajógömörben tett látogatást

Sajógömör – Elfogadva a helyi evangélikus gyülekezet meghívását, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke 2013. április 21-én, vasárnap a szlovákiai Sajógömörbe (Gemer) látogatott, ahol egy délelőtti és egy délutáni istentiszteleti alkalmat tartott. Forrás: nyugat.lutheran.hu
Feliratkozás RSS - Sajógömör csatornájára