férfimisszió

Megerősített férfiak, erősebb gyülekezetek – A modern kori férfimisszió fontosságáról

Egyházunkban legutóbb – november 23-án – a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben rendeztek regionális férfinapot Helyem van az asztalnál címmel. De miért is van olyan nagy igény az ilyen jellegű programokra? Mi az a spirituális többlet, amelyben a férfiak ilyenkor részesülnek? Írásunkban a férfiak hitéletét érintő kérdéseket járjuk körbe lelkigondozók segítségével, a férfiak gyülekezetben betöltött szerepétől a modern férfit érintő kihívásokig.

Dunántúli kerületi férfimissziói nap volt Sopronban

Sopron – 2019. október 19-én reggel több mint 50 férfi érkezett a rendezvény helyszínére, amelynek az impozáns gyülekezeti ház adott otthont. Tóth Károly helyi lelkész nyitó áhítata után Bencze András székesfehérvári lelkész eladása következett A hit harca címmel.

Dunántúli Férfinap volt Kőszegen – A kereszténység és az iszlám volt a nap fő témája

Kőszeg – A váratlanul rosszra fordult időjárás ellenére is szép számmal gyülekeztek a férfiak a régen meghirdetett alkalomra. A gyülekezeti házban Baranyay Csaba helyi lelkész köszöntötte a résztvevőket. A nyitó áhítatot Mesterházy Balázs esperes tartotta Jn 4,50-54. alapján. Beszédében a férfiak, a családfő hitének fontosságáról szólt.

„Mindeddig megsegített minket az Úr” (1Sám 7,12) – Ünnepeltek a szombathelyi evangélikusok

Szombathely – A fenti ószövetségi idézet állt azon a szép emléklapon, melyet a Szombathelyi Evangélikus Férfikör készített méltóképp megünneplendő alakulásának tízéves évfordulóját. Kissé szeles, de napsütéses időben gyűlt össze közel nyolcvan evangélikus a Dunántúl sok településéről, Lébénytől Veszprémig, Kőszegtől Nádasdig, Sárvártól Bükig, hogy együtt ünnepeljen a szombathelyi evangélikus férfiakkal.

Dunántúli egyházkerületi férfimissziói napot tartottak Répcelakon

Répcelak – Dunántúli egyházkerületi férfimissziói napot tartottak 2014. szeptember 20-án Répcelakon.

Országos férfimissziói nap Kelenföldön – beszélgetés Koháry Ferenccel

Budapest – 2013. június 22-én a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség ad helyet az idei éves országos férfimissziós összejövetelnek. A konferencia témájáról és a férfimisszióról Koháry Ferenc lébényi evangélikus lelkészt, férfimissziói referenst kérdeztük. Szöveg: Galambos Ádám

Férfimissziói konzultációt tartottak

Budapest – Konzultációt tartottak április 24-én az evangélikus férfimisszióról az országos irodában. Koháry Ferenc referens és Szeverényi János missziói lelkész beszámoltak az elmúlt évek történéseiről. Szöveg és fotó: Szeverényi János
Feliratkozás RSS - férfimisszió csatornájára