Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda

A gyülekezet közösségében lenni jó!

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Nemcsak néztek, hanem láttok is – Gyermekrajz-kiállítás nyílt Rákoskeresztúron

Budapest – Rákoskeresztúr – Az idei tanév terméseként több száz képből álló kiállítás nyílt 2019. május 8-án a főváros XVII. kerületében található Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A rákoskeresztúri Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola tanulóinak vegyes technikával készített gazdag tematikájú alkotásait Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök méltatta. A tárlat május 19-ig tekinthető meg.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

Jónak lenni jó!

Budapest – Karácsonyra készülve a tavalyi évhez hasonlóan iskolánk idén is adománygyűjtést szervezett. Osztályaink egy cipősdoboznyi meglepetéssel kedveskedtek azoknak a rászoruló gyerekeknek, akik más módon nem kaphatnak karácsonyi ajándékot – írták a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola Facebook-oldalán.

A közösség ereje – Egy példát mutató történet

Budapest – A legnagyobb örömet és beteljesedést abban lehet megtalálni, ha nem csupán önmagunknak élünk, hanem képesek vagyunk másoknak is szolgálni. A vakáció napjaiban ez a meggyőződés vezette azokat a podmaniczkys szülőket, akik példátlan összefogással álltak helyt egy váratlan szükséghelyzetben.

Pályázat iskolalelkészi állásra – Budapesten

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Nevelési és Oktatási Osztálya pályázatot hirdet a 2017. szeptember 1-től a budapesti PodmaniczkyJános Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában betöltendő iskolalelkészi állásra.

Megnyílt a Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda rajzkiállítása

Budapest – A Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda hagyományosan minden év tavaszán kiállítást rendez a rajztagozatos diákok legszebb alkotásaiból a rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban. 2017-ben sem volt másként. Április 26-án Garamvölgyi Béla festőművész, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezetőtanára nyitotta meg a tárlatot.

Fészek a jövendő generációnak – Pünkösdi hálaadó istentiszteleten imádkoztak a Podmaniczky-intézmény megújulásáért

Budapest – A rákoskeresztúri Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola az elmúlt időszakban hatalmas változáson ment át, hiszen egy Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatnak köszönhetően energetikai korszerűsítésre került sor az épületben. Pünkösd ünnepe után, 2015. május 26-án délelőtt ezért hálaadó istentiszteletet tartottak az iskola udvarán.

Rákosmenti advent: A Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai adtak ünnepi műsort

Budapest – Karácsonyváró, ünnepi műsort adtak advent harmadik hétvégéjén a Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda intézmény alsó tagozatos diákjai Rákosmente Fő terén.

Jézus láthatóvá tétele – Reformációi akadályversenyt rendeztek a podmaniczkysek első-második évfolyama számára

Budapest – A Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda első és második osztályos tanulói számára 2014. november ötödikén reformációi akadályversenyt szerveztek. Az iskola lelkésze, Darvas Anikó írt erről beszámolót az evangelikus.hu-nak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda csatornájára