KIE

Kikapcsolódás és közösségformálás – KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

Szombathely – Balatongyörök – A szombathelyi TenSing csoport 9–11. osztályos tagjai az elmúlt hétvégén részt vettek a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen (YMCA).

Önkéntesek jelentkezését várják a balatoni Sóvárba

Balatongyörök – A Keresztyén Ifjúsági Egyesület augusztus 14–21. közötti időszakra két önkéntest vár a balatongyöröki Sóvárba. Önkéntes közösségi szolgálat elszámolása, vagy zsebpénz lehetséges.

Hálaadás, emlékezés, örömünnep – Jubileumi ünnepséget tartott a KIE

Budapest – A Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) székházában (ma Ódry színpad) kezdődött 2016. április 8-án az az ünnepségsorozat, melynek során a résztvevők az egyesület megalakulására, létére és 25 évvel ezelőtti újjászületésére emlékeztek. A gazdag rendezvénysorozat anyagát adjuk most közre.

„Megyünk oda, ahová az Isten küld minket!” – interjú Buzás Erzsébet KIE alelnökkel

Budapest – A rendszerváltás után a Keresztény Ifjúsági Egyesület is kereste a lehetőségeket az újjászerveződésre Magyarországon. 1990 nyarán egy ausztriai tábort hirdettek, ifjúsági munkatársak képzésére, ahová különösen a német nyelvgyakorlás miatt, én magam is jelentkeztem. A túljelentkezés akkora volt, hogy az ausztriai helyek gyorsan beteltek, egy másik B turnus „csak” Balatonfüredre jutott el. Én magam tehát ott kezdtem ismerkedni az ifjúsági munkatársképzés alapjaival, a KIE szervezetével és vezetőivel.

Szombat esti láz – másképp

Békéscsaba – A hétvége, a szombat este napjaink fiataljainak leginkább a szórakozást jelenti, de nem mindig a legpozitívabb értelemben. Alkohol, cigaretta és diszkó. Csak pár szó, ami elsőre eszünkbe juthat. Van azonban ellenpélda is. A Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) békéscsabai csoportjában immár hosszú évek óta létezik alternatív kikapcsolódási forma a középiskolások, illetve az egyetemisták, főiskolások számára, hiszen a KIE-klubban alkohol- és füstmentes szórakozásban lehet részük a betérőknek.

Rendszeres istentiszteletek indulnak a Sóvárban

Balatongyörök – 2014. január 12-én tartották meg az első nyilvános istentiszteletet Balatongyörökön, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület ifjúsági konferencia központjában, a Sóvárban, Kuti Géza keszthelyi református esperes szolgálatával. Szöveg és fotó: Marton Tamás

Adminisztratív titkárt keres a KIE

A Keresztyén Ifjúsági Egyesületek Nemzeti Szövetsége (KIE) 6 órás (tehát heti 30 órás), bejelentett, alkalmazotti, nevéből is sejthetően adminisztratív feladatokat tartalmazó munkaviszony betöltésére irányuló lehetőséget hirdet meg fix bérrel és juttatásokkal. A kondíciók és feladatkör az itt leírtakhoz képest a későbbiekben alapvetően és durván nem változnak, hiszen nem új a munka maga, de sok mindent újragondoltunk egy munkaköri átszervezés folyamán, ezért kisebb módosulások, pontosítások még várhatóak. Az alábbiakban a kiírás további szövege olvasható.
Feliratkozás RSS - KIE csatornájára