KIE

Hogyan tudja segíteni a KIE az egyházak ifjúsági munkáját?

Budapest – A napokban választották meg Gregersen-Labossa György evangélikus lelkészt a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) elnökévé, akivel az egyesület jelenlegi helyzetéről, szolgálatáról beszélgettünk. Szóba kerültek korábbi kárpótlási ügye is, és tisztáztuk azt is, kié is volt tulajdonképpen az Ódry Színpad, amelyet nemrégiben felröppent hírek szerint a Magyarországi Református Egyház kaphat meg.

Kikapcsolódás és közösségformálás – KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

Szombathely – Balatongyörök – A szombathelyi TenSing csoport 9–11. osztályos tagjai az elmúlt hétvégén részt vettek a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen (YMCA).

Önkéntesek jelentkezését várják a balatoni Sóvárba

Balatongyörök – A Keresztyén Ifjúsági Egyesület augusztus 14–21. közötti időszakra két önkéntest vár a balatongyöröki Sóvárba. Önkéntes közösségi szolgálat elszámolása, vagy zsebpénz lehetséges.

Hálaadás, emlékezés, örömünnep – Jubileumi ünnepséget tartott a KIE

Budapest – A Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) székházában (ma Ódry színpad) kezdődött 2016. április 8-án az az ünnepségsorozat, melynek során a résztvevők az egyesület megalakulására, létére és 25 évvel ezelőtti újjászületésére emlékeztek. A gazdag rendezvénysorozat anyagát adjuk most közre.

„Megyünk oda, ahová az Isten küld minket!” – interjú Buzás Erzsébet KIE alelnökkel

Budapest – A rendszerváltás után a Keresztény Ifjúsági Egyesület is kereste a lehetőségeket az újjászerveződésre Magyarországon. 1990 nyarán egy ausztriai tábort hirdettek, ifjúsági munkatársak képzésére, ahová különösen a német nyelvgyakorlás miatt, én magam is jelentkeztem. A túljelentkezés akkora volt, hogy az ausztriai helyek gyorsan beteltek, egy másik B turnus „csak” Balatonfüredre jutott el. Én magam tehát ott kezdtem ismerkedni az ifjúsági munkatársképzés alapjaival, a KIE szervezetével és vezetőivel.

Szombat esti láz – másképp

Békéscsaba – A hétvége, a szombat este napjaink fiataljainak leginkább a szórakozást jelenti, de nem mindig a legpozitívabb értelemben. Alkohol, cigaretta és diszkó. Csak pár szó, ami elsőre eszünkbe juthat. Van azonban ellenpélda is. A Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) békéscsabai csoportjában immár hosszú évek óta létezik alternatív kikapcsolódási forma a középiskolások, illetve az egyetemisták, főiskolások számára, hiszen a KIE-klubban alkohol- és füstmentes szórakozásban lehet részük a betérőknek.

Rendszeres istentiszteletek indulnak a Sóvárban

Balatongyörök – 2014. január 12-én tartották meg az első nyilvános istentiszteletet Balatongyörökön, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület ifjúsági konferencia központjában, a Sóvárban, Kuti Géza keszthelyi református esperes szolgálatával. Szöveg és fotó: Marton Tamás

Adminisztratív titkárt keres a KIE

A Keresztyén Ifjúsági Egyesületek Nemzeti Szövetsége (KIE) 6 órás (tehát heti 30 órás), bejelentett, alkalmazotti, nevéből is sejthetően adminisztratív feladatokat tartalmazó munkaviszony betöltésére irányuló lehetőséget hirdet meg fix bérrel és juttatásokkal. A kondíciók és feladatkör az itt leírtakhoz képest a későbbiekben alapvetően és durván nem változnak, hiszen nem új a munka maga, de sok mindent újragondoltunk egy munkaköri átszervezés folyamán, ezért kisebb módosulások, pontosítások még várhatóak. Az alábbiakban a kiírás további szövege olvasható.
Feliratkozás RSS - KIE csatornájára