vers

Lovas Zsuzsanna: Tűz és szél | Pünkösdnek jelei

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittantanár versét adjuk közre.

Lovas Zsuzsanna: Visszanéztem | Isten pünkösdje

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittantanár versét adjuk közre.

Lovas Zsuzsanna: Ahhoz... | Gyermeknapi ima

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittanár versét adjuk közre.

Lovas Zsuzsanna: HISZEM

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittantanár versét adjuk közre.

Minden nagy vers egy nagy titok is

Hogy értsük, élvezzük a verset, hogy katarzist váltson ki belőlünk, szükséges-e ismernünk a költő életpályájának valamennyi állomását, a mű keletkezésének hátterét? Milyen eszközök vannak az irodalomtanárok kezében ahhoz, hogy felébresszék az érdeklődést diákjaikban a költészet remekművei iránt, hogyan lehet „versfogyasztóvá” nevelni őket? Mit vegyen a kezébe, aki hosszabb kihagyás után fordul ismét a versek felé? Kérdéseinkre evangélikus iskolák magyartanárai válaszoltak.

Lovas Zsuzsanna: Istenben gyönyörködöm

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittantanár versét adjuk közre.

Földiekkel játszó égi tünemény

Szombathely – A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI diákjai kisfilmet készítettek a költészet napja alkalmábó, a RED BULL PILVAKER – A Reményhez című klipje alapján.

Anyám tyúkja: 67 vers – 2,5 óra

Budapest – Bár az Örkény Színház társulata már az Anyám tyúkja második részét is bemutatta a nagyérdeműnek, a krónikus jegyhiány miatt mi még csak most jutottunk el az első részre, annak ellenére, hogy azt már 2014 óta játsszák. A Várady Szabolcs által gyűjtött költeménycsokorban, a „kötelező” magyar versek színházi összeállításában a szerkesztő-rendező Mácsai Pál segédkezett.

Gazdag Erzsi-szavalóversenyt tartottak a magyar kultúra jegyében

Szombathely – A magyar kultúra napjához kapcsolódóan rendezte meg a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén is Gazdag Erzsi-vers- és mesemondó versenyét, melyre szép számmal jelentkeztek gyermekek.

Kölcsey-versenyt rendeztek a magyar kultúra napja alkalmából

Orosháza – „Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat…” (Zsolt 18,7) – Az evangélikus Útmutatóban szereplő aznapi zsoltárige szavaival nyitotta meg 2019. január 18-án a Kölcsey-versenyt Nagy Róbert, az orosházi Székács evangélikus iskola igazgatója. Az intézményvezető arra biztatta a versenyzőket, hogy ha izgalommal vagy akár félelemmel is érkeztek a megmérettetésre, az Úristen előtt pont úgy lesznek a legjobbak és legalkalmasabbak, ahogy vannak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - vers csatornájára