vers

Gazdag Erzsi-szavalóversenyt tartottak a magyar kultúra jegyében

Szombathely – A magyar kultúra napjához kapcsolódóan rendezte meg a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén is Gazdag Erzsi-vers- és mesemondó versenyét, melyre szép számmal jelentkeztek gyermekek.

Kölcsey-versenyt rendeztek a magyar kultúra napja alkalmából

Orosháza – „Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat…” (Zsolt 18,7) – Az evangélikus Útmutatóban szereplő aznapi zsoltárige szavaival nyitotta meg 2019. január 18-án a Kölcsey-versenyt Nagy Róbert, az orosházi Székács evangélikus iskola igazgatója. Az intézményvezető arra biztatta a versenyzőket, hogy ha izgalommal vagy akár félelemmel is érkeztek a megmérettetésre, az Úristen előtt pont úgy lesznek a legjobbak és legalkalmasabbak, ahogy vannak.

Ábrahám Erzsébet: Karácsonyi vágy

Ábrahám Erzsébet verse megjelent a Kézjegy 22. – Tolna megyei alkotók antológiájában.

Fehér karácsony

Egresi Kornélia verse 2018 adventjén.

Fekete karácsony

Egresi Kornélia verse Szekszárdon született, 2018. december 13-án, Lackfi János író-olvasó találkozója után.

Kis Pál István: Karácsonyi fohász

Kis Pál István Szekszárdon élő költő versével segítjük olvasóinkat a karácsonyra való hangolódásra.

N. Péntek Zsófia: Ádventi gyertyafény üzenete

Némethné Péntek Zsófia Viden született, jelenleg Ajkán él, és az itteni evangélikus gyülekezet tagja. Nyugdíjba vonulása után szülőföldjének – a Somló vidéki falvak lakóinak – kultúráját, életmódját kezdte el kutatni. Ezzel kapcsolatosan több könyvet is írt és megjelentetett. Emellett számos antológia, mesekönyv társszerzője.

Vérrel virágzó 1956

Ma már azokat is ráncosodni, kopaszodni, deresedni látjuk, akik 62 évvel ezelőtt azokban a napokban-hetekben születtek. Akik 1956 októberében, novemberében látták meg a fényesen fellobbanó, majd gyorsan halványuló napvilágot és a vérrel virágzó kis Magyarországot. Akik pedig már elég nagyok voltak akkoriban, hogy maguk is felkeljenek, megmozduljanak – ha kellett, fegyvert fogjanak – a szabadság hirtelen rájuk szakadt, szédítő mámorában, azok, ha élnek is még, már kevesen vannak közöttünk. Fogynak a tanúk, vesznek az emlékek, kezd a távolság ködébe veszni 1956 tüze-lángja. Ott dereng még a láthatáron, világít is talán, de hevíteni alig hevít. De amit a költők, a milliókkal érzők versbe mentettek a forradalom tüzéből, hevéből, az ma is parázslik, az ma is melenget, és gyógyító hitével táplál!

Eldöntötte, odament, megnyerte!

Nyíregyháza – Túró Vanda, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának védőnő szakos hallgatója, az Evangélikus Roma Szakkollégium tagja nyerte a Lippai Balázs Roma Szakkollégium országos mese- és versmondó versenyét, melyet 2018. március 2-án rendeztek Hajdúböszörményben. Vanda erős mezőnyben vívta ki az elsőséget, meggyőző előadásával – a tapsból ítélve – versenytársai elismerését is elnyerte, a zsűri pedig a fődíjjal jutalmazta.

Prózával idézték Mátyás királyt a gyerekek

Bonyhád – Mátyás napja alkalmából idén is megrendezte Mátyás prózamondó versenyét a Solymár Imre Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - vers csatornájára