vers

Egy országjáró vers margójára

Néhány hónappal ezelőtt hallottam először az Isten tenyerén című verset. Előadója Hamvas Béla költeményeként konferálta be, s ezt az adatot később az interneten fellelt források is megerősítették. A jövő évi Evangélikus naptár szerkesztőjeként arra gondoltam, jó lenne helyet adni a költeménynek a Luther Kiadó készülő kiadványában, ezért a közlés engedélye ügyében megkerestem Hamvas Béla jogutódját. Ekkor derült ki, hogy a források tévedtek, ugyanis az Isten tenyerén című versnek valójában Földes Lívia a szerzője.

A Líceumba költők is járnak – Márkus Boróka a Kárpát-medence ezüstérmes diákköltője

Sopron – Második helyen végzett a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium kilencedik évfolyamos diákja, Márkus Boróka a 26. Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázaton. Boróka verseit szavalták már színészek és felnőtt költők is.

Húsvét idején – Versösszeállítás

Lovas Zsuzsanna Lux evangélikus hittantanár versét adjuk közre a húsvéti ünnepkör jegyében.

Ne félj! – Versek és igék a félelemről

Madocsai Miklós nyugalmazott evangélikus lelkész összeállítást készített bibliai igékről és híres magyar költők verseiről, amelyek a félelemről szólnak. A mostani vészterhes időkben bátorítást adhatnak ezek a sorok.

Húsvét idején

Lovas Zsuzsanna Lux evangélikus hittantanár verse húsvétra.

Kegyelem szála

Bincze Diána versét adjuk közre.

Keresem

A Luther Kiadó felhívásában szerepelt, hogy várjuk gyülekezeti tagok írásait, amelyek hitet, erőt adhatnak ezekben a nehéz napokban. Bincze Diána verseit adjuk most közre.

Lovas Zsuzsanna: PILLANGÓ ÉLET, RÓZSASZÁL – halottak napi emlékezés

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittantanár versét adjuk közre.

Lovas Zsuzsanna: HOSSZÚ ÚT

Lovas Zsuzsanna evangélikus hittantanár versét adjuk közre.

Lovas Zsuzsanna: Hagyj élni!

Lovas Zsuzsanna evangélikus hitoktató versét adjuk közre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - vers csatornájára