ballagás

Maszkban búcsúztatták el a nyolcadikos diákokat Békéscsabán

Békéscsaba – Eljött a ballagások és bizonyítványosztások ideje az általános- és középiskolákban. Az intézményekben ugyan hagyományos ünnepséget idén nem tartanak, azonban a legtöbb helyszínen igyekeznek alternatív módot találni a diákok elbúcsúztatására. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Iskola csütörtökön búcsúztatta a nyolcadikos diákokat az Evangélikus Nagytemplomban. A ballagási ünnepség rövid istentisztelettel kezdődött.

Ballagási ünnepség az orosházi evangélikus templomban

Orosháza – A 2019/20. tanév különleges módon zárult le, így a 8. osztályosok ballagása is különleges volt Orosházán, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban.

A csabai Evangélikus Általános Iskola első ballagása is különleges volt

Békéscsaba – Az Evangélikus Általános Iskola most szervez először ballagást nyolcadikosainak, amit a koronavírus miatt különleges keretek között tartanak.

A nehézségek ellenére is meghitt ballagáson vehettek részt a KEVI nyolcadikosai

Kiskőrös – Az idei tanév mindenki számára máshogy végződött, mint ahogy eddig megszokhattuk. Sokan nem is voltak iskolában március közepe óta, viszont a tanítás ugyanúgy zajlott. Legrosszabbul talán a végzősöket érintette a vészhelyzet, akiknek a ballagása is vagy elmaradt vagy szigorú szabályok mellett kerülhetett csak megrendezésre.

Az általános iskolai korszakukat zárták le a diákok Soltvadkerten

Soltvadkert – Tanévzáró ünnepség hiányában június 12-én, pénteken este fél hattól az evangélikus templomban ballagási áhítat keretében köszöntek el a 8. osztályos tanulóktól Soltvadkerten.

A Békés megyei nyolcadikosok szűk körben búcsúznak el

Békéscsaba – Ahogy az oktatás is a megszokottól eltérő, digitális formában zajlott az elmúlt hónapokban, úgy a hétvégén időszerű általános iskolai ballagásoknak is különleges módot kellett választaniuk az intézményeknek. Bár nagyobb ünnepséget nem tartanak, Békésben is mindenhol igyekeznek méltóképpen búcsúztatni a diákokat.

Humorosan, olykor meghatóan búcsúznak a tanárok és a diákok egymástól

Békéscsaba – Bár a járványhelyzet miatt elmaradnak a ballagások, ez nem azt jelenti, hogy a diákok és a tanárok nem búcsúzhatnak el egymástól. Békés megye több iskolája is kreatív videókkal, tablókkal reagál a kialakult helyzetre.

Ballagók arcképcsarnoka

Négy évvel ezelőtt úgy próbáltam a Fasorban ballagó három osztály számára emlékezetessé tenni ezt a napot – az egyikbe történetesen a fiam járt –, hogy a végzősök képeit színes kartonra ragasztva kifüggesztettem az aulában. A két évvel korábban érettségizett nagylányom iskolájából lestem el az ötletet. Azt próbáltam így kifejezni, hogy ballagnak ugyan, de nem mennek el. Itt maradnak, mert ide tartoznak.

Vajda: Ballagás 2020?

Szarvas – A koronavírus-járvány minden szinten átírta eddigi életünket. Nincs olyan terület, ahol ne kellene újragondolni a munkavégzés módját, legyen az egészségügy, oktatás, vagy bármi. Az oktatás alig alkalmazkodott az egyik napról a másikra támasztott új elvárásokhoz, máris újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Az első a ballagás, majd rögtön utána az érettségik lebonyolítása. A ballagással kapcsolatban kereste meg a Newjság.hu a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium vezetését. Mészáros Tünde igazgatóhelyettestől érkeztek a válaszok.

Videóban búcsúznak idén a Békés megyei középiskolások

Békéscsaba – A következő héten aktuálissá válik a középiskolai ballagások időszaka Békésben. Azonban ahogy az oktatást, úgy az intézményektől való búcsúzást is jelentősen befolyásolja a kialakult járványhelyzet. Az iskolák ennek megfelelően próbálnak megoldást találni diákjaik számára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ballagás csatornájára