Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Napnyugta után gyönyörködtek a Stromboli tűzijátékában

Bonyhád – Nem sokkal korábban megszilárdult láván gyalogoltak, két nagyobb kitörés között jártak a Strombolinál – idén is izgalmasra sikerült a bonyhádi gimnazisták vulkántúrája, amelyről Gruber László szervező, a csoport vezetője számolt be.

Római úttal jutalmazta a húsvéti nyúl a bonyhádi gimisek tudását

Bonyhád – Húsvét vasárnapján kísérhettük figyelemmel a televízió képernyőjén a Mély(k)víz című műveltségi vetélkedő döntőjét. Valószínűleg sokan szorítottak ekkor a bonyhádi csapatoknak. Nem hiába! Ismét győztesen hagyták el a „porondot” a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai.

Ápoljuk és továbbadjuk az értékeinket

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Félezren zsendültek, több versenyen bizonyítottak a diákok

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium idén is megszervezte a Bonyhádi Szellemi Zsendülés elnevezésű rendezvényét. A Lotz János szövegértési és helyesírási versenyen, a Glasperlenspiel német nyelvű kultúrtörténeti versenyen, az Ésszel járom be a Földet földrajzversenyen, az Ordass Lajos retorikaversenyen, az Evangélikus iskolák történelemversenyén, valamint a Newsbrowsing angol nyelvű blogversenyen összesen mintegy ötezer tanuló vett részt az ország összes megyéjéből és a határon túlról.

Lehetőséget adni mindenkinek

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumra egy ország figyelt fel, amikor néhány éve egy középiskolai rangsornak az előkelő ötödik helyén végzett. E rangsorban aszerint szerepeltek az intézmények, hogy melyik tud a legtöbbet fejleszteni a diákjain. Mi áll az azóta is tartó siker hátterében, hogyan tudnak felzárkóztatni, továbbtanulásra ösztönözni hátrányos helyzetű tanulókat is? Ennek jártunk utána a helyszínen.

Campus Tolnában

Bonyhád – 113 településről mintegy 700-an tanulnak a hajdani diákja, Petőfi Sándor nevét viselő intézményben. A város szívében, parkosított környezetben, egy helyen van az iskola és a kollégium, körülöttük japánkert, focipálya és Magyarország második legnagyobb fedett atlétikacsarnoka. A gyerekek közel fele kollégista, jellemzően a térség aprófalvaiból érkeznek, nem csekély számban hátrányos helyzetű családokból, de Budapestről és a határon túlról is jelentkeznek a tanulmányi és sportsikerei miatt elismert gimnáziumba.

Szeretetvendégség Bonyhádon

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2018. május 19-én, szombaton immáron hatodik alkalommal rendezte meg Szeretetvendégség elnevezésű rendezvényét, ahol az Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthon, az „Együtt 1 másért” Nappali Intézmény és a paradicsompusztai Berkes János gyógypedagógiai intézmény ápoltjait, gondozottait látta vendégül.

Evangélikus középiskolák az ország legjobbjai között – egy másik szempontrendszer

Budapest – Három evangélikus középiskola, így a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola is szerepel többek között az Oktatási Hivatal által összeállított, kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről szóló listán. A hivatal listáján szereplő iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit – a gyerekek családi hátterétől és korábbi eredményeitől függetlenül.

A legjobbak mérték össze tudásukat a szellemi zsendülésen

Bonyhád – Négy tanulmányi verseny döntőjének adott helyet a közelmúltban a Petőfi Sándor evangélikus gimnázium kétnapos Bonyhádi szellemi zsendülés programsorozata. A megmérettetésre az országhatárokon túlról is érkeztek fiatalok.

Boros Dezső nevét kapja a 125 éves tornaterem

Bonyhád – A bonyhádi Petőfi Sándor evangélikus gimnáziumban kiemelkedő szerep jut a testnevelésnek. Idén a régi tornatermet is felújítják, 21. századi megújult körülményekkel várja majd a diákságot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csatornájára