Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Lehetőséget adni mindenkinek

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumra egy ország figyelt fel, amikor néhány éve egy középiskolai rangsornak az előkelő ötödik helyén végzett. E rangsorban aszerint szerepeltek az intézmények, hogy melyik tud a legtöbbet fejleszteni a diákjain. Mi áll az azóta is tartó siker hátterében, hogyan tudnak felzárkóztatni, továbbtanulásra ösztönözni hátrányos helyzetű tanulókat is? Ennek jártunk utána a helyszínen.

Campus Tolnában

Bonyhád – 113 településről mintegy 700-an tanulnak a hajdani diákja, Petőfi Sándor nevét viselő intézményben. A város szívében, parkosított környezetben, egy helyen van az iskola és a kollégium, körülöttük japánkert, focipálya és Magyarország második legnagyobb fedett atlétikacsarnoka. A gyerekek közel fele kollégista, jellemzően a térség aprófalvaiból érkeznek, nem csekély számban hátrányos helyzetű családokból, de Budapestről és a határon túlról is jelentkeznek a tanulmányi és sportsikerei miatt elismert gimnáziumba.

Szeretetvendégség Bonyhádon

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2018. május 19-én, szombaton immáron hatodik alkalommal rendezte meg Szeretetvendégség elnevezésű rendezvényét, ahol az Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthon, az „Együtt 1 másért” Nappali Intézmény és a paradicsompusztai Berkes János gyógypedagógiai intézmény ápoltjait, gondozottait látta vendégül.

Evangélikus középiskolák az ország legjobbjai között – egy másik szempontrendszer

Budapest – Három evangélikus középiskola, így a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola is szerepel többek között az Oktatási Hivatal által összeállított, kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről szóló listán. A hivatal listáján szereplő iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit – a gyerekek családi hátterétől és korábbi eredményeitől függetlenül.

A legjobbak mérték össze tudásukat a szellemi zsendülésen

Bonyhád – Négy tanulmányi verseny döntőjének adott helyet a közelmúltban a Petőfi Sándor evangélikus gimnázium kétnapos Bonyhádi szellemi zsendülés programsorozata. A megmérettetésre az országhatárokon túlról is érkeztek fiatalok.

Boros Dezső nevét kapja a 125 éves tornaterem

Bonyhád – A bonyhádi Petőfi Sándor evangélikus gimnáziumban kiemelkedő szerep jut a testnevelésnek. Idén a régi tornatermet is felújítják, 21. századi megújult körülményekkel várja majd a diákságot.

Közel száz diák versenyzett Bonyhádon

Bonyhád – Negyedik alkalommal rendezték meg 2017. decemberének 15. és 16. napján a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában a Müller Ferenc Kémiai Emlékversenyt. A megmérettetésen 15 iskola 32 csapata mérte össze tudását összesen közel 100 diák részvételével.

Elismerték, amit a magyar kémiaoktatásért tett

Bonyhád – Nagy István munkáját is elismerte és a „Magyar Kémiaoktatásért"-díjjal tüntette ki idén a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola kémia szakos pedagógusát ennek kapcsán kérdezte pályafutásáról a teol.hu.

A tűz és a jég földjén jártak

Bonyhád – Reykjavík – Hatalmas élményben volt része nemrég egy kis Tolna megyei csapatnak, hiszen Izlandon vehettek részt egy hétnapos tanulmányúton.

Petőfis fiúk és egy lány

A televíziós műveltségi vetélkedőben a vidéki gimnáziumok között az első, országosan a második helyen végzett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapata. Az Evangélikus Élet magazin munkatársa elutazott a Völgység fővárosába is, hogy a petőfis fiúkat – köztük egy lányt is – a versenyről, a felkészülésről és az élményeikről kérdezze.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csatornájára