2015

Megjelent a Magyar Evangélikus Bibliográfia 2015

Budapest – Megjelent a Magyar Evangélikus Bibliográfia 2015 H. Hubert Gabriella (szerkesztő), Herzog Csaba, Jillyné Mássik Mária és Selmeczi Pálma közreműködésével, az Evangélikus Országos Könyvtár kiadásában és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága támogatásával.

Ki legyen az Év embere Orosházán?

Orosháza – Negyvenöt alkalommal válaszotta meg az oroscafe.hu szerkesztősége a Hét emberét 2015-ben. Olyan embereket mutattak be, akik a városban, a városért, az itt élőkért tevékenykednek, vagy Orosháza szülötteként alkottak kiemelkedőt a sport, a kultúra, a gazdaság vagy a közélet területén. Most az olvasók dönthetik el, ki legyen közülük az Év embere. Szavazni az OrosCafé Facebook oldalán lehet, minden like egy szavazatot ér. A legtöbb like-ot kapó jelölt lesz az Év embere Orosházán. Egyházunkhoz valamilyen módon kötődő személyeket is felfedeztünk közöttük. Őket mutatjuk most be.

Gyülekezeti mozaikképek a határ mentéről

Ágfalván, Bánfalván, Brennbergben, Sopronban, Bécsújhelyen, Somfalván, Lépesfalván, Berlinben sok-sok ajándékot adott „az élet“, avagy az élet Istene 2015-ben. Ezekből készítettek egy képes beszámolót – a teljesség igénye nélkül.

12 pillanat 2015-ből, amely reményt adhat az újévre

A világ gyakran félelmetes hely, mégis lehetséges tenni egymásért és a békéért – ezt sokan idén is bebizonyították. 2015-ben a menekülthelyzet, vagy a különböző terrorcselekmények következtében a vallási kérdések és az ezekkel kapcsolatos megosztottság fokozottabban előtérbe került. Mindeközben vallási vezetők és egyszeri hívők is sokat tettek azért, hogy földünk kicsit élhetőbb, emberségesebb hely legyen. Nemzetközi és hazai példákból válogattunk.

EPOT: Egyházunk sokszínű! – Tudósítás videókkal!

Budapest – Egyházunk sokszínű és benne sokan sokfélék vagyunk – ez mutatozott meg a Magyarországi Evangélikus Egyház által rendezett Evangélikus Presbiterek Második Országos Találkozóján, ahol nem csak a különböző helyzetben lévő gyülekezeteket, intézményeket lehetett megismerni, de személyes kapcsolatokat ápolni, véleményeket cserélni, gondolatokat közölni is alkalom adódott.

Megjelent a Dunántúli Harangszó 2015. őszi száma

Győr – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lapja, a Dunántúli Harangszó negyedévente jelenik meg. Legfrissebb számuk tartalmából szemléztünk.

Dies Academicus 2015: „Az értékközvetítés útjai és útvesztői az evangélikus tradíció és a modern szakmaiság mérlegén”

Budapest – „Az értékközvetítés útjai és útvesztői az evangélikus tradíció és a modern szakmaiság mérlegén” címmel 2015. április 15-én, szerdán került megrendezésre a Dies Academicus az Evangélikus Hittudományi Egyetem dísztermében.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2015. évi első száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos alapítvány negyedévi folyóirata, a Keresztyén Igazság 2015. első száma. Az alábbiakban a tartalmat olvashatják.

Északi Evangélikus Egyházkerület: Húsvéti pásztorlevél

Budapest – „Ki hengeríti el a követ a sírbolt bejáratáról?” – hangzik az asszonyok kérdése az evangéliumban (Mk 16,3). Emberileg teljesen jogos ez az aggodalom. Nem elég, hogy a szívükön mérhetetlen gyász ül, még az irgalmasság cselekedeteit sem tudják elvégezni Jézus holttestén – írta az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke, dr. Fabiny Tamás a gyülekezeteknek szóló húsvéti pásztorlevelében. Az alábbiakban ezt adjuk közre.

Kirchentag: Lehet böngészni a programot!

Stuttgart – A júniusban Stuttgartban megrendezésre kerülő Német Protestáns Egyházi Napok a béke Kirchentag-ja lesz. Ezt ígéri a most nyílvánosságra hozott program az egyházi napok elnöke, Andreas Barner, főtitkára, Ellen Ueberschär és a prelátus Gabriele Wulz szerint, akik az elmúlt héten tartottak erről sajtótájékoztatót. A tematikus súlypontok „a béke és a menekültek”, „a gazdaság és az értékek” valamint „a demokrácia és adatok” lesznek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - 2015 csatornájára