anyák napja

Tiszteld anyádat és atyádat! (2Móz 20,12) – Anyák napi prédikáció

Az ötödik parancsolat így hangzik. „Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!” Ha csak felszínesen nézzük, úgy gondolhatnánk, ez egy könnyebben betartható parancsolat. Tiszteld apádat és anyádat. Mi olyan nehéz ebben? De ha arra gondolunk, milyen összetettek családi helyzeteink, mindannyian érezzük, hogy jó oka van annak, hogy ez is a tíz legalapvetőbb olyan parancsolat között szerepel, amelyet Isten adott nekünk a felelősségteljes élethez.

Németországban május második vasárnapja a hivatalos anyák napja

Stuttgart – Stuttgart Bad Canstattban a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetben a hónap második heti istentisztelete után terített asztalok mellett köszöntötték a gyermekek az édesanyákat. Versekből, énekekből és rózsákból készített gazdag csokrot adtak át.

Anyák napja és „májushúsz”

„Befogad és kitaszít a világ.” (François Villon: Ellentétek balladája) Amikor hitoktatni kezdtem, huszonegy évesen, egy rendszerváltás után éppen csak éledező országban, nem jutott volna eszembe ez az idézet a munkámról. Lelkes és elsodorhatatlan voltam. Na jó, ez alig változott, csak ma nagyobb imaerő kell mindehhez.

Gyermekeket is kereszteltek a nagymamák napján a szarvasi Ótemplomban

Szarvas – Az Ótemplomban május második vasárnapján a hagyományos nagymamák napi istentiszteletre óvodások is érkeztek. Igen szép műsorral kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek.

Anyák napi diakónia

Balassagyarmat – Második alkalommal tartottak anyák napi jótékonysági rendezvényt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Elfogadásért Önérvényesítő Egyesülete javára. Először a Reformáció 500 rendezvénysorozat keretében szerveztek koncertet 2017 novemberében a szécsényi evangélikus templomban, majd 2018. május 6-án, anyák napján mindjárt két helyszínen is.

Anyák napi elmélkedő

Az ember, amikor kicsi, egy darabig meg van győződve arról, hogy a szülei mindenhatók. Apa a legerősebb, anya mindent meg tud oldani, ők, a nagyok – jöhet akármi – a helyzet magaslatán lesznek. Ez az állapot persze nem tart sokáig.

Imádság az édesanyákért – Anyák napi istentisztelet Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Szabadtérre tervezték, az eső miatt azonban a gyülekezeti terembe szorult a pusztaföldvári evangélikus gyülekezet anyák napi hálaadó alkalma 2017. április 5-én este. A már-már hagyományosnak mondható alkalom népszerűségét jelzi, hogy még az előtérben is székeket kellett elhelyezni, és az oltár is a sarokba szorult, annyian hallották meg a hívó szót.

Anyák napi örömünnep Élimben Nyíregyházán

Nyíregyháza – Ünnepre invitált bennünket az élimi lányok anyák napi, hálaadó meghívója. Akik ennek a nagycsaládnak a közvetlenebb tagjai lehetünk, örömmel vártuk a találkozás lehetőségét a lányokkal és a munkatársakkal. Az otthon „kicsisége” indokolja, hogy a szülőkön, testvéreken, pótmamákon, önkénteseken, támogatókon, nyugdíjas munkatársakon kívül nem lehet mindenki számára nyitott ez az alkalom.

Az egyház elanyátlanodásáról

Töprengések a hol volt, hol nem volt keresztény női princípiumról, égi és földi anyákról és egyéb veszedelmes dolgokról.

AJÁNLÓ: Babó

Az Evangélikus Élet „házi szerzőjének” novellái, tárcái ritkán hagyják érzéketlenül az olvasót. Aligha véletlen, hogy a Füller Tímea igaz meséiből összeállított és – a Luther Kiadó gondozásában – Tócsatükörben címmel megjelent kötetnek már a második kiadása is szépen fogy… Magazinunkban ezúttal anyák napjára küldött írását közöljük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - anyák napja csatornájára