anyák napja

Németországban május második vasárnapja a hivatalos anyák napja

Stuttgart – Stuttgart Bad Canstattban a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetben a hónap második heti istentisztelete után terített asztalok mellett köszöntötték a gyermekek az édesanyákat. Versekből, énekekből és rózsákból készített gazdag csokrot adtak át.

Anyák napja és „májushúsz”

„Befogad és kitaszít a világ.” (François Villon: Ellentétek balladája) Amikor hitoktatni kezdtem, huszonegy évesen, egy rendszerváltás után éppen csak éledező országban, nem jutott volna eszembe ez az idézet a munkámról. Lelkes és elsodorhatatlan voltam. Na jó, ez alig változott, csak ma nagyobb imaerő kell mindehhez.

Gyermekeket is kereszteltek a nagymamák napján a szarvasi Ótemplomban

Szarvas – Az Ótemplomban május második vasárnapján a hagyományos nagymamák napi istentiszteletre óvodások is érkeztek. Igen szép műsorral kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek.

Anyák napi diakónia

Balassagyarmat – Második alkalommal tartottak anyák napi jótékonysági rendezvényt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Elfogadásért Önérvényesítő Egyesülete javára. Először a Reformáció 500 rendezvénysorozat keretében szerveztek koncertet 2017 novemberében a szécsényi evangélikus templomban, majd 2018. május 6-án, anyák napján mindjárt két helyszínen is.

Anyák napi elmélkedő

Az ember, amikor kicsi, egy darabig meg van győződve arról, hogy a szülei mindenhatók. Apa a legerősebb, anya mindent meg tud oldani, ők, a nagyok – jöhet akármi – a helyzet magaslatán lesznek. Ez az állapot persze nem tart sokáig.

Imádság az édesanyákért – Anyák napi istentisztelet Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – Szabadtérre tervezték, az eső miatt azonban a gyülekezeti terembe szorult a pusztaföldvári evangélikus gyülekezet anyák napi hálaadó alkalma 2017. április 5-én este. A már-már hagyományosnak mondható alkalom népszerűségét jelzi, hogy még az előtérben is székeket kellett elhelyezni, és az oltár is a sarokba szorult, annyian hallották meg a hívó szót.

Anyák napi örömünnep Élimben Nyíregyházán

Nyíregyháza – Ünnepre invitált bennünket az élimi lányok anyák napi, hálaadó meghívója. Akik ennek a nagycsaládnak a közvetlenebb tagjai lehetünk, örömmel vártuk a találkozás lehetőségét a lányokkal és a munkatársakkal. Az otthon „kicsisége” indokolja, hogy a szülőkön, testvéreken, pótmamákon, önkénteseken, támogatókon, nyugdíjas munkatársakon kívül nem lehet mindenki számára nyitott ez az alkalom.

Az egyház elanyátlanodásáról

Töprengések a hol volt, hol nem volt keresztény női princípiumról, égi és földi anyákról és egyéb veszedelmes dolgokról.

AJÁNLÓ: Babó

Az Evangélikus Élet „házi szerzőjének” novellái, tárcái ritkán hagyják érzéketlenül az olvasót. Aligha véletlen, hogy a Füller Tímea igaz meséiből összeállított és – a Luther Kiadó gondozásában – Tócsatükörben címmel megjelent kötetnek már a második kiadása is szépen fogy… Magazinunkban ezúttal anyák napjára küldött írását közöljük.

Anyák napi családi istentiszteletek szerte az országban

Szarvas – Arnót – Újcsanálos – Rákospalota – Kaposvár – Nagybánhegyes – Magyarbánhegyes – Családi istentiszteleteket, anyák napi megemlékezéseket tartottak több helyen is az evangélikus templomokban, szerte az országban. A Facebookon a következő beszámolókat találtuk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - anyák napja csatornájára