Cantate

Előadták a Reformáció című zeneművet Dunaújvárosban

Dunaújváros – Cantate vasárnapján igazi kuriózumnak adott otthont a dunaújvárosi evangélikus templom. A reformáció ötszázadik évfordulójára íródott zeneműnek volt az ősbemutatója.

Cantate! – Énekkari találkozót tartottak Albertiben

Alberti – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezetei 2017. május 14-én, vasárnap délután énekkari találkozóra gyülekeztek össze az alberti gyülekezet templomában. Ebben az évben nemcsak a Cantate vasárnap megszokott hagyománya, hanem a reformáció ötszázadik évfordulója kapcsán is szerveződött az alkalom, Hepp Éva zenei felelős irányításával.

Ősbemutató, felemelő találkozások és közös éneklés az Országos Evangélikus Kórustalálkozón

Szarvas – Tizenkét kórus lépett fel a hétvégén megtartott Országos Evangélikus Kórustalálkozón Szarvason. A 2017. május 13-i alkalomra békéscsabai, bonyhádi, budapesti, csákvári, kecskeméti, maglódi, miskolci, nyíregyházi, orosházi, oroszlányi, pécsi és répcelaki karok jutottak el. A négyszáznál is több kórustag az egyéni bemutatkozások után közösen énekelte el az erre az alkalomra írt művet.

A Fóti Evangélikus Kántorképző Intézet körlevele Cantate vasárnapjára

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. (1Jn 3,1a)

Csepregi Béla igehirdetései – Húsvét utáni negyedik vasárnap (Cantate)

Csepregi Béla sárszentlőrinci evangélikus lelkész prédikációi fognak elkísérni bennünket a következő egyházi évben adventtől adventig, minden héten. Húsvét utáni negyedik vasárnapon (Cantate) a lelkész 1980-ban elhangzott, a Krónikák első könyve 16,7-15. versei alapján tartott prédikációját adjuk közre.

Hirdessétek címmel énekkari találkozót tartottak Szolnokon

Szolnok – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezetei 2016. április 24-én, vasárnap, délután 4 órai kezdettel, a szolnoki gyülekezet templomában tartották az énekkari találkozót. Ebben az esztendőben a házigazda szolnoki gyülekezet mellett, az alberti, a pilisi, a vecsési, a ceglédi, a maglódi énekkarok érzékeltették azt a munkát és szolgálatot, amit ezen a téren a gyülekezetben végeznek.

Kórustalálkozót tartottak Cantate vasárnapján Cegléden

Cegléd – Cantate vasárnapján Cegléd evangélikus gyülekezete látta vendégül az énekkarokat a Dél–Pest Megyei Egyházmegye kórustalálkozóján. A fellépők idén Cegléd, Mende, Szolnok, Albertirsa, Vecsés, Bénye, Pilis, Maglód énekkarai voltak. KÉPRIPORT.

Körlevél Cantate vasárnapjára

Budapest – Fót – Az alábbiakban azt a körlevelet olvashatják, amelyet a Kántorképző Intézet vezetője írt Cantate vasárnapja alkalmából a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeteinek.

Soli Deo Gloria – Békés megyei evangélikus kórustalálkozót tartottak

Békéscsaba – 2014. május 17-én került sor a Békés megyei evangélikus kórusok találkozójára. A találkozón a békéscsaba, kondorosi, orosházi, mezőberényi és vendégként a pécsi gyülekezetek énekkarai vettek részt. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Bankó Pál

„Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani!”

Budapest – A Budai Egyházmegye énekarai több mint öt évtizede találkoznak egymással, Cantate vasárnapján, így ez a nap igazi ünnep számukra. Így volt ez idén is, amikor a jelenleg még énekkar nélkül lévő Budafoki Egyházközség látta vendégül a kórusokat. Szöveg: Bence Imre, fotó: Bánó Attila

Oldalak

Feliratkozás RSS - Cantate csatornájára