Graz

A júliusra tervezett Közép-Európai Keresztyén Találkozó nem kerül megrendezésre

Graz – Budapest – A kialakult járványügyi helyzet miatt az idén júliusra tervezett Közép-Európai Keresztyén Találkozó nem kerül megrendezésre – értesülhetünk a találkozó magyar nyelvű Facebook oldaláról.

A tervek szerint megtartják nyáron a Közép-európai Keresztény Találkozót

Graz – A koronavírus járvány ellenére, a tervek szerint továbbra is meg fogják tartani 2020. július 3–5. között, Grazban a Közép-európai Keresztény Találkozót. A járványügyi helyzetre való tekintettel az osztrák szervezők 2020. április 22-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt. Szintén garantálják, hogy amennyiben a rendezvény lemondása a koronavírus miatt szükségessé válik, minden befizetett részvételi díjat visszatérítenek.

Graz várja a közép-európai keresztényeket

Graz – Tizedik alkalommal rendezik meg 2020 nyarán a közép-európai keresztény találkozót. Az eseményre, amelynek az ausztriai Graz lesz a helyszíne, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Ökumenikus és Külügyi Osztálya is szeretettel hív és vár minden érdeklődőt. Magyarországról közösen – szervezett busszal vagy buszokkal – is eljuthatnak majd az utazók a rendezvényre.

Hogyan jelentkezhetünk a KEKT-re?

Graz – Budapest – A MEE Ökumenikus és Külügyi Osztályának tájékoztatása szerint 2020. július 3-5. között Grazban kerül megrendezésre a Közép-európai Keresztény Találkozó (a 2016-os budapesti Föld Sója következő állomása). Cikkünk mellékletében megtalálják az ezzel kapcsolatos fontos információkat.

Jövő nyáron Grazban lesz a következő Közép-európai Keresztyén Találkozó

Graz – Budapest – 2020 nyarán immár 10. alkalommal rendezik meg a Közép-európai Keresztény Találkozót, ezúttal az ausztriai Grazban. Ahogy videónkban is látják, hallják: szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

Magyar ökumené Ausztriában

Bécs – „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (5Móz 16,20) Ez a mózesi ige állt a világ számos országában megrendezett ökumenikus imahét központjában, melynek mozgalmába az Ausztriai Magyar Evangélikus Gyülekezet Bécsben és Grazban lévő istentiszteleti közössége egyaránt bekapcsolódott.

Hirtelen nagycsaládos lett a grazi katolikus püspök

Új lakói vannak a grazi püspöki hivatalnak: Wilhelm Krautwaschl püspök 9 szíriai menekültet fogadott be a püspöki hajlékba.

Anyáknapi jazzistentiszteletet tartottak a grazi Heilandskirchében

Graz – 2013. május 5-én, anyák napja délutánján dr. Solymár Mónika lelkésznő meghívására Grazban szolgált jazzistentisztelet keretében a Monamo együttes és Aradi György fasori lelkész. A Heilandskirchében a Monamo együttes tagjai mellett - Nagy János - zongora, Szirtes Edina "Mókus" - ének, hegedű és Mogyoró Kornél - ütőhangszerek - a kortárs táncművész Petrovics Sándor is szolgált. A helyi magyar protestáns gyülekezet tagjai vendégül látták grazi magyar katolikus közösséget is, majd szeretetvendégségen ünnepeltek együtt. Szöveg: Barta Eszter, fotó: Fessel Brigitta
Feliratkozás RSS - Graz csatornájára