bizonyságtétel

Házasság hete 2020: Victor István és felesége Judit bizonyságtétele Encsen

Encs – 2020. február 9-én, vasárnap délután az Encsi Egészség Fejlesztési Iroda és a helyi felekezetek közreműködésével, az encsi evangélikus gyülekezet adott otthon, a házasság hete kapcsán megrendezett közös alkalomnak, bizonyságtételnek. A 17 gyermeket felnevelő nyugdíjas református lelkész házaspár, Victor István és felesége Judit tartottak felemelő tanúságtételt. Megjelent benne az Úr drága kegyelme, szeretete és hatalmas gondviselése. A templom zsúfolásig megtelt, így sokan épülhettek az elhangzottakból. Az alkalom után szeretetvendégség keretében mélyülhettek a felekezetközi kapcsolatok.

Csak egyedül Jézus – Portréfilm Boros Lajosról

Boros Lajos hosszú börtönévek után 2015 nyarán szabadult. Különböző helyeken fegyveres rablásokat követett el, amire ma már egyáltalán nem büszke. A férfi azonban nem csak a szabadulással kapott új életet, hanem azzal is, hogy még a börtönben elfogadta Jézust Megváltójának. Stábunk korábbi életéről, családjáról, megtéréséről kérdezte őt. Filmünkben részleteket láthatnak börtönbeli életéről is.

Egész adventben tartott az Angyali reggelek sorozat Szarvason

Szarvas – Véget ért az Angyali reggelek 2015-ös sorozata december 23-án. Az alkalom végén könyveket kaptak azok, akik minden alkalommal el tudtak jönni a reggeli áhítatokra és bizonyságtevésekre.

Imanapot tartottak az evangélikus egyház cigánymissziójáért – Videóinkon megnézhetik a bizonyságtételeket!

Budapest – 2015. november 21-én csendesnapot és imanapot tartottak a cigányokért, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymissziójáért az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban, a budapesti Rózsák terén. A sok bizonyságtételből mi magunk is okulhatunk.

Lóczy Tibor bizonyságtétele Nagytarcsán

Nagytarcdsa – Lóczy Tibor a Szlovákiai (Felvidéki) Evangélikus Missziói Központ vezetője, a sajógömöri evangélikus gyülekezet tagja Ezékiel 34, 1-16  alapján tett bizonyságot Nagytarcsán Jó pásztor vasárnapján. A gyülekezet azért hívta meg őt, mert a magyarországi missziói központ honlapján korábban hallható volt a bizonyságtétele és igazán evangéliumi, Krisztushoz vezető volt. Meghívása összekapcsolódott azzal a szándékkal is, hogy a Nagytarcsai Szlovák Kisebbségi Önkormányzat szeretne testvér települési kapcsolatot létesíteni és ennek építésében is segítséget fog nyújtani.

„Meg­vál­to­zott­ az­ éle­tem!” – Lambada Mari tévés bizonyságtétele

Sárszentlőrinc – Az Evangélikus magazin legutóbbi adásában a stáb Sárszentlőrincre látogatott, hogy interjút készítsen Bakay Péter lelkésszel, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymissziói referensével, aki munkája elismeréseként néhány hónapja Wallenberg-díjat kapott. Ott találkoztak a tévések egy hitét, gyülekezethez való kötődését megvalló cigány asszonnyal is. A riporteri kérdés így szólt: „Mit jelent a maguk számára, hogy az evangélikus gyülekezet tagjaiként élhetik az életüket, mit kapnak a gyülekezettől?” Az alábbiakban Lambada Mari válaszát közöljük – szóról szóra.

Országos evangelizáció: Bizonyságot tettek hitükről a cigány testvérek

Budapest – A Deák téri evangélikus templomban az országos evangelizáción számos cigány testvér beszélt hitre téréséről, életéről. Bizonyságtételeiket itt nézhetik meg. Operatőr-vágó: Győri András Timótheus

Országos evangelizáció: Kegyelemből van üdvösségetek a hit által – Ajándék ez a nap – Bevezetés

Budapest – 2013. október 12-én, immáron hagyományosan a Deák téri evangélikus templom adott otthont az országos evangelizációnak. Most először egyházunk történetében a roma misszió került középpontba az eseményen, számos bizonyságtételre is sor került. Számos videófilmet készítettünk, amelyeket itt tekinthetnek meg. Riporter: Kőháti Dorottya, operatőr-vágó: Győri András Timótheus

Kirchentag 2013: Nina Hagen bizonyságtétele

Hamburg – Nina Hagen német énekesnő, színésznő és szövegíró volt az egyik fórumbeszélgetés tagja. A korábban botrányairól híres művésznő Jézus Krisztusba vetett hitéről tett bizonyságot. Elmesélte, hogy az ezotéria, a New Age és egy indiai szekta után hogyan találta meg újra gyermekkori Jézus-hitét és tért meg. Azóta is minden nap olvassa a Bibliáját. Videó: Győri András Timótheus, fordítás, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - bizonyságtétel csatornájára