Jézus Krisztus

MENNYBEMENETEL ÜNNEPÉN: Felemeltetett és elment, mi itt maradtunk, mégis velünk van

Mennybemenetel ünnepe a húsvét ünnepe utáni ötödik vasárnap hetének csütörtökére esik, azaz a húsvét utáni 40. napra. A keresztény egyház azt ünnepli ezen a napon, hogy Jézus eltávozott a földi világból, felemeltetett, és elment közülünk azért, hogy jelen lehessen közöttünk minden napon, a világ végezetéig.

Igazi Jézus?

Életem nagy égései között tartom számon azt a napot, amikor megtaláltam az ideális Jézust. A szüleimmel nyaraltunk egy észak-magyarországi városkában, amikor megpillantottam a múzeum hatalmas üvegfelületein tükröződni az arcát.

Jézus Krisztus: erkölcsi mérték vagy üdvözítő?

Budapest – Megváltás, halál, keresztyénség, miszticizmus – többek között ezekről a kérdésekről vitázott Puzsér Róbert kritikus és Farkas Attila Márton valláskutató Nagy Gergely és Márkus Tamás András református teológusokkal április 6-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában.

Karácsony a küszöbön

Budapest – „Az ünnep a küszöbön, csak át ne essünk rajta!” – mondta köszöntőjében Gáncs Péter püspök, az Országos Irodában 2017. december 21-én tartott karácsonyváró istentiszteleten. A prédikációban a püspök arra hívta fel a dolgozók figyelmét, hogy valaki érkezik hozzánk, készüljünk arra, hogy az Ő közelébe kerüljünk.

Több száz év után felnyitották a Jézus sírja fölötti márványlapot

Jeruzsálem – Több száz év után először felnyitották a Jézus sírja fölött elhelyezett márványlapot a sír fölé emelt szentély restaurálása során – közölte vasárnap a Háárec című izraeli újság honlapja.

Parzany: „Túl kell lépni a történetkritikai Biblia-értelmezésen!” – Teológiai disputa robbant ki Németországban a Bibliáról, a homoszexualitásról és a zsidóságról

Kassel – Hannover – Marburg – Ulrich Parzany „túl akar lépni” a történetkritikai Biblia-értelmezésen és szorgalmazza továbbra is a zsidók felé irányuló missziót. Ezt egy memorandumban írta az ismert evangéliumi igehirdető, a ProChrist evangélizációk fő előadója, amelyet az Idea elnevezésű információs szolgálat 2016. január 8-án hozott nyilvánosságra honlapján. Azóta azonban forrong a németországi kereszténység, egyre-másra nyilatkozatok látnak napvilágot a témával kapcsolatban.

Nagyszombat

A nagyszombat húsvét vigíliája, Krisztus sírban pihenésének emléknapja, a húsvétot megelőző nap. A nagyszombat elnevezés a nagyhétre utal, mivel ez a nap is része a „három szent napnak”. Az anglikánok Easter Even-nek, Low Saturday-nek, a fülöp-szigetekiek Fekete Szombatnak vagy Sabado de Gloria-nak hívják, Csehországban az elnevezése Fehér Szombat. Magyar elnevezése a nagyhétre utal, nagyszombat maga is része a Szent Háromnapnak (triduum sacrum): nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat.

Kirchentag 2013: Nina Hagen bizonyságtétele

Hamburg – Nina Hagen német énekesnő, színésznő és szövegíró volt az egyik fórumbeszélgetés tagja. A korábban botrányairól híres művésznő Jézus Krisztusba vetett hitéről tett bizonyságot. Elmesélte, hogy az ezotéria, a New Age és egy indiai szekta után hogyan találta meg újra gyermekkori Jézus-hitét és tért meg. Azóta is minden nap olvassa a Bibliáját. Videó: Győri András Timótheus, fordítás, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - Jézus Krisztus csatornájára