Beled

Evangélikus istentiszteletek a Kossuth Rádióban nagypénteken és húsvétkor

Budapest – Beled – Szeretettel ajánljuk ünnepi istentiszteleteinket a Magyar Rádióban.

Folytatják a beledi evangélikus gyülekezeti ház felújítását

Beled – Ihász Beatrix evangélikus esperes a Rábaközi Televízióban beszámolt arról, hogy tavaly a Magyar Falu Program keretében már kicserélték a nyílászárókat és felújították a tetőt. Tavasszal az épület szigetelését és a fűtés korszerűsítését szeretnék megoldani. A teljes felújítás 15 millió forintba kerül.

Megélni Isten közelségét – Hálaadás a megújult beledi templomért

Beled – Teljes körű felújításon esett át és két Tiffany-üvegberakásos ablakkal is gazdagodott a beledi evangélikus templom. Az elvégzett munkáért ünnepi istentisztelet keretében adott hálát a gyülekezet 2019. április 13-án. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Ihász Beatrix helyi lelkész, a soproni egyházmegye esperese végezte.

Templomépítők közé érkezett a beledi lelkész

Beled – Márciusban iktatják be Beled új evangélikus lelkészét, Ihász Beatrixot. Már most belevetette magát a munkába: három pályázatot vezényel le a közeljövőben.

Restaurálták a beledi templom oltárképét

Beled – Hálaadó istentisztelet keretében került sor a beledi templom helyreállított oltárképének megáldására 2016. december 18-án, vasárnap délelőtt. Az ünnepi alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Blatniczky János Dániel helyi parókus, valamint Béres László, a gyülekezet korábbi lelkésze működött közre.

„Csak egy szót szólj, és meggyógyul ...” – Szabadtéri evangélizáció Beleden

Beled – Családi délutánra kaptak meghívást 2016. augusztus 21-én, vasárnap délutánra a belediek és a környékbeliek. Bár az evangélikus gyülekezet élete mindig gazdag volt eseményekben – akár országosan ismert előadók szolgálatával zajlókban is –, a könnyűzenés szabadtéri evangelizáció a belediek elmondása szerint újdonságnak számít. Meg is fogalmazódott a kérdés, hogy a nem megszokott alkalomra, ráadásul ilyen szomorkás időben vajon eljönnek-e az emberek. Elmentek, nem is kevesen!

Ádventi családi délután és szentesti istentisztelet gyermekek szolgálatával Beleden

Beled – Örömteli készülődéssel telt meg a beledi imaterem gyermekekkel, családokkal, pedagógus segítőkkel 2015. december 21-én, az evangélikus gyülekezet ádventi kézműves délutánján. A diaporámás igei elcsendesedés, zenés áhítat után kézműves asztaloknál készíthettek a gyermekek díszeket, ajándékokat, mézeskalácsot.

Felelősség és megtiszteltetés – Lelkésziktatás Beleden

Beled – Új lelkész kezdte meg parókusi szolgálatát a beledi gyülekezetben. Blatniczky János Dánielt 2015. november 14-én, szombaton délelőtt ünnepi istentisztelet keretében iktatta be hivatalába Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke. A liturgiában Gabnai Sándor, a soproni egyházmegye leköszönőben lévő esperese, valamint Blatniczky János nyugalmazott lelkész működött közre.

Béres László lelkészt jubileumi aranygyűrűvel tüntették ki

Beled – Vásárosfalu – Edve – A beledi anyagyülekezet és a vásárosfalusi, edvei leánygyülekezet vezetősége a karácsonyi ünnepi Isten tiszteleten jubileumi arany gyűrűvel köszöntötte lelkészüket, Béres Lászlót 25 éves szolgálata alkalmából.

Húsz éve áll az edvei templom

Edve – Templomuk felszentelésének huszadik évfordulóját ünnepelték 2013. október 19-én, szombaton a Beledi Evangélikus Egyházközséghez tartozó edvei leánygyülekezet tagjai. Az épület zsúfolásig megtelt, néhányan már csak a bejárat előtt elhelyezett padokon foglalhattak helyet. Forrás: Evangélikus Élet

Oldalak

Feliratkozás RSS - Beled csatornájára