Románné Bolba Márta

A lelkésznő, aki Dopemantól sem fél

Egy lelkészt, egy háromgyerekes édesanyát vajon érdekli a politika? Románné Bolba Mártát, a Józsefvárosi Evangélikus Gyülekezet és a Mandák Ház működtetőjét igen.

Nemsokára mozikban A Mandák Ház lelkésze című film

Budapest – Nemsokára mozikba kerül Takács Mária rendező A Mandák Ház lelkésze című dokumentumfilmje, amely egy társadalompolitikai kérdésekben is állást foglaló, háromgyerekes evangélikus lelkésznő, Románné Bolba Márta egy évét mutatja be.

Közös gondolkodás a hajléktalanság felszámolásáról

A hajléktalanság rendezése hosszú ideje megoldandó feladat hazánkban, nem mindegy azonban, honnan közelítjük meg a kérdést. A magyar közéletben nagy port kavart a legújabb alkotmánymódosítás, amely többek között tiltja az életvitelszerű közterületen tartózkodást. De megoldást nyújtana a problémára, ha a szállók kötelezően befogadnák ezeket az embereket? Továbbá alapvető kérdés számunkra az is, hogy keresztényként mi mit tudunk tenni értük.

Evangélikus lelkész lett a Bátorság az egyházért emlékérem 2017-es kitüntetettje

Budapest – Az Egyházfórum Alapítvány kuratóriuma a Fidentia pro ecclesia emlékérmét 2017-ben Románné Bolba Mártának ítélte oda a társadalom perifériájára került emberek érdekében végzett sokoldalú és reményt adó tevékenységéért.

Nem hagyják, hogy Józsefváros kiszúrjon a szegényekkel

Budapest – Van köztük tanár, nyugdíjazott gyámügyes, luxusszállodai szobaasszony. Egy civil társaság tagjai ők, akik szabadidejükben a kilakoltatás árnyékában élő nyolcadik kerületi lakosoknak segítenek. Ha kell, leveleznek a végrehajtóval, bemennek az önkormányzathoz, sokszor buldózerként viszik végig az ügyeket. Szükség is van rájuk: olyanokat képviselnek, akikkel talán szóba sem állnának a hivatalok.

Az erő, a szeretet és a józanság lelkületével – Beiktatták Románné Bolba Márta lelkészt

Budapest – 2014. november 22-én a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség lelkészi hivatalába beiktatták Románné Bolba Márta lelkészt, aki szociális érzékenységénél fogva minden bizonnyal a jövőben is lelkiismeretesen és eredményesen fogja vezetni a helyi gyülekezetet. Korábban is szolgált ebben az egyházközségben, de gyermeke születése miatt egy ideig szüneteltette lelkészi munkáját.

Lelkésszé választották Románné Bolba Mártát Józsefvárosban

Budapest – Krizsán Zoltán egyházmegyei felügyelő vezette Józsefvárosban azt a közgyűlést, amelyen a gyülekezeti tagok egyhangúlag lelkészükké választották Románné Bolba Mártát. A lelkésznő beiktatására március 16-án kerül sor. Fotó: Román Péter

Élőlánc a Fővárosi Közgyűlésben – Románné Bolba Márta evangélikus lelkésznő részvételéről és személyes indíttatásáról mesélt

Budapest – A hírekből már hallhattuk: a Város Mindenkié hajléktalan és szövetséges tagjai, valamint a csoport szimpatizánsai 2014. november 14-én a Fővárosi Közgyűlés dísztermében erőszakmentesen tiltakoztak az ellen, hogy még nagyobb területen lesz büntethető a hajléktalanság Budapesten. A tiltakozók között ott volt Románné Bolba Márta józsefvárosi lelkésznő is, akit az evangelikus.hu arra kért, írja le személyes indíttatását. Szöveg: Bolba Márta, avarosmindenkie.blog.hu

Románné Bolba Márta még egy évig megbízott lelkészként szolgálhat

Budapest – Közgyűlést tartottak a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközségben, amelynek eredményeként Románné Bolba Márta még egy évig megbízott lelkészként szolgálhat a gyülekezetben. Fotó: Román Péter
Feliratkozás RSS - Románné Bolba Márta csatornájára