Pestújhely

Konfirmációi tanulságok Selmecbányán

Selmecbánya – Ahogy az olvasók korábban már értesülhettek róla, ígéretes együttműködés kezdődött a csővári és a pestújhelyi evangélikusok között nyár elején. Őszre pedig megérett az elhatározás: közös selmecbányai kirándulással folytatják a kapcsolatok építését a gyülekezetek.

Tíz éve énekelnek

A Pestújhelyi–Újpalotai Evangélikus Gyülekezet kórusa június 1-én ünnepelte tízéves születésnapját. Az ünnepség nemcsak közös éneklésről, hanem múltidézésről is szólt.

Hogyan válhat egy külvárosi kis templom egyházzenei koncertélmény helyszínévé?

Budapest – Pestújhely – Egy hangzást szeretnék átadni. Egy hangzó képeslapot küldeni a pestújhelyi templomból 2018 húsvétján, mert túl kicsi a templom, hogy elnyelje a hangokat, amelyek elhangzottak benne. Szélesebb hallgatóságnak is jó lenne meghallani a tisztaságát.

Kihelyezett homiletika óra

Budapest – Két egymás utáni vasárnap két különböző helyszínen hallgattak meg egy-egy igehirdetést az Evangélikus Hittudományi Egyetem ez évi homiletikagyakorlatának résztvevői.

Hálát adtak a belülről megújult pestújhelyi templomért

Budapest – Virágvasárnap fehér az oltárterítő? A Budapest XV. kerületében elkövetett liturgikus hiba oka a gyülekezet öröme volt. A kis külvárosi templom igazi otthona a gyülekezetnek. Mivel sokáig se parókia, se gyülekezeti terme nem volt a gyülekezetnek, a templomnak a közösségi élet minden funkciójának otthont kellett adnia.

Pestújhely: 22 adventi ablak hordozza az üzenetet a templomfalon

Budapest – Különleges dologra adta a fejét a pestújhelyi gyülekezet: nyitva hagyta a templomudvar kapuját egész adventre. Bárki betérhet, és közelebbről is szemügyre veheti azt, ami már a buszról vagy az utca túloldaláról látszik, mégpedig a 22 adventi „ablakot”. Szöveg: Kovácsné Sterczer Rita, fotó: facebook.com/pestújhelyi gyülekezeti oldal
Feliratkozás RSS - Pestújhely csatornájára