gyilkosság

Romagyilkosságok – Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulón

Budapest – A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékeztek Budapesten, 2019. február 23-án, szombaton; tíz éve éppen ezen a napon lőttek le Tatárszentgyörgyön egy roma kisfiút az édesapjával együtt.

Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten korunk vértanúinak emlékére

Budapest – Alberto Bottari de Castello pápai nuncius vezette az imádságot napjaink vértanúiért április 10-én este, Budapesten az Egyetemi templomban. A Szent Egyed közösség által szervezett áhítaton több keresztény felekezet képviselői is részt vettek.

Hatpercenként ölnek keresztényeket a Földön

Róma – Az eddigi adatok szerint, amelyek még nem teljesek, és sok esetben sajnos csak becslésen alapulnak, tavaly a Földön 90 000 ember szenvedett mártíromságot keresztény hite miatt, azaz hatpercenkét halt meg egy keresztény – áll a CESNUR vallás- és társadalomkutató központ év elején nyilvánosságra hozott tanulmányában.

„...Eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy Istennek tetsző szolgálatot végez” – A franciaországi papgyilkosságról

Saint-Etienne-du-Rouvray –Túszokat ejtett két késsel felfegyverkezett támadó egy észak-franciaországi város templomában – közölte a francia rendőrség. A francia terrorelhárító egységek a két támadót lelőtték. A túszejtők brutálisan végeztek a 86 éves pappal. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett. A Vatikán „barbár gyilkosságnak” nevezte és elítélte a támadást.

Az Európai Parlament népirtásnak minősítette az Iszlám Állam rémtetteit

Brüsszel – Strasbourg – Népirtásnak minősítették az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek a közel-keleti etnikai és vallási kisebbségek ellen elkövetett rémtetteit az Európai Parlament (EP) csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén.

Úszni és ölni

Édes Istenem: a te szent lélegzeted, amiből az életem van, és minden, ami én vagyok, használható dühös üvöltésre?

Keresztényüldözés és sajtószabadság – A kenyai tragédia margójára

2015 nagycsütörtökön, az utolsó vacsora ünnepén Kenyában vértanúhalált halt 148 keresztény testvérünk. Ártatlanul, senkit sem provokálva, kizárólag keresztény hitük és meggyőződésük miatt estek a barbár erőszak áldozatául. A magyar online médiában mindez ma, 2015 tavaszán csupán apró betűs hír lehet.

Lövöldözés Koppenhágában – Sírgyalázások Franciaországban – Frissült!

Koppenhága – Párizs – Jeruzsálem – Brüsszel – Budapest – Koppenhágában szombat délután egy fegyveres lövéseket adott le egy koppenhágai kulturális központ kávézójára, amelyben rendezvényt tartottak a szólás szabadságáról. Éjfél után egy zsinagógánál is volt lövöldözés, amelynek egy fiatal biztonsági őr esett áldozatul, és két rendőr megsebesült. Így indult az újabb terrorhullám, amelynek ezúttal antiszemita felhangjai is voltak. Hírösszefoglaló.

A Sant’Egidio Közösség nyilatkozatot adott ki – Megemlékezést tartanak augusztus 2-án

Budapest – A Sant’Egidio Közösség nyilatkozata a kislétai gyilkosság évfordulója és a pharrajimos nemzetközi emléknapja elé. Forrás: Magyar Kurír

LVSZ: A békére kell törekedni Közép-Amerikában

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) aggodalommal figyeli a közép-amerikai folyamatokat, és elítéli az emberi jogok folyamatos megsértését, valamint az erőszakos cselekedeteket. Egy nyilatkozatban az LVSZ Tanácsa arra szólított fel, hogy a kormányok és nemzetközi szervezetek tegyenek konkrét lépéseket a helyzet nyugvópontra jutásának érdekében. Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Oldalak

Feliratkozás RSS - gyilkosság csatornájára