oltár

Oltárt szenteltek Lajoskomáromban

Lajoskomárom – A helyreállított oltárkerítésért, illetve az Agape Evangélikus Szeretetszolgálat negyedszázados működéséért adtak hálát a lajoskomáromi evangélikusok a 2017. október 8-án tartott ünnepi úrvacsorás istentiszteleten. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szarka István fejér-komáromi esperes és Decmann Tibor helyi lelkész működött közre. Az énekeket a gyülekezet fúvószenekara kísérte.

Rövidhír: Nógrádikum lett a szécsényi evangélikus templom oltára

Szécsény – A Szécsényi Települési Értéktár Bizottság beválasztotta a szécsényi evangélikus templom oltárát a Szécsényi Települési Értéktárba. Emellett pedig a Nógrád Megyei Értéktár Bizottság is bevette az oltárt a Nógrád Megyei Értéktárba, amely így „Nógrádikummá” vált. A díj ünnepélyes átadására 2016. szeptember 17-én, szombaton kerül sor a Nógrádi Megyenapon.

Krisztus ül a menekültek bárkájában

Köln – Egy csempészhajóból készült oltáron mutatott be szentmisét a kölni dóm előtt Rainer Maria Woelki bíboros. „Érthetővé szeretnénk tenni a menekülő emberek számára, hogy Krisztus egy hajóban ül velük. Új életperspektívát kell nyerniük a szemünkbe” – indokolta a különleges kompozíció megválasztását a bíboros.

Oltárt szállít teherautójával egy lelkész Boszniába

Tutzing – A Tutzingi Evangélikus Krisztus-templomból szokatlan szállítmány fog indulni Felső-Bajorországból a Balkánra: lelkész lesz a volán mögött, oltár a raktérben.

Háromszázadik születésnap Nemescsón

Nemescsó – Ritka hálaadó ünnepségre került sor 2013. október 27-én a nemescsói evangélikus templomban. A mai Magyarország legrégibb evangélikus oltárának születésnapi ünnepségére gyűltek össze a hívek a volt artikuláris helyen. Forrás: Evangélikus Élet

A nagytarcsai szárnyasoltár pünkösdi képe – Videó!

A nagytarcsai szárnyasoltár pünkösdi képét mutatja be ez a film. Videó: Zákeus Média Centrum
Feliratkozás RSS - oltár csatornájára