Nagyvárad

Korszerűsítik a nagyváradi evangélikus-lutheránus parókia épületének a csatornahálózatát

Nagyvárad – Az udvarnak a hátsó része már le van kövezve, és miután helyükre kerülnek az új vezetékek, befejezik a kövezést az udvar azon részén is, ahol a munkálatok zajlottak. Ennek a befektetésnek a költségvetése körülbelül 30 ezer lej, melyből 20 ezer lejt a megyei önkormányzattól kapott támogatásból biztosítanak, a különbözetet pedig önrészből, saját alapból.

„A bizonyságtételt nem csupán lehetőségként kell kezelnünk”

Nagyvárad – A nagyvárad-újvárosi református templomban folytatódott vasárnap este az idén az „...igen emberségesen bántak velünk...” (ApCsel 28,2) mottó jegyében zajló ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Mátyás Attila evangélius lelkipásztor prédikált.

Három nyelven imádkozták a Miatyánkot az ökumenikus imahét megnyitóján Nagyváradon

Nagyvárad – Nagyváradon tizenegyedik éve ünneplik együtt a város keresztény felekezetei a Krisztus-hívők egységéért rendezett imahetet, amely idén január 18. és 28. között zajlik. Az imahét mottója: „…igen emberségesen bántak velünk…” (ApCsel 28,2), és arra a meglepően emberséges bánásmódra utal, amelyben Málta szigetén a pogány lakosok részesítették a hajótörést szenvedett Pál apostolt és utastársait.

Befejeződött a nagyváradi evangélikus parókia tetőcseréje

Nagyvárad – Mátyás Attila evangélikus esperes fogadta Pásztor Sándort, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnökét, és megmutatta neki, mit sikerült elvégezniük a megyei önkormányzat által az egyházközségnek kiutalt támogatásból.

Október 6. Nagyváradon: a vértanúk halála bizonyságtétel

Nagyvárad – A Nagyvárad-Olaszi templomban megtartott ökumenikus istentisztelettel és Nagysándor József emléktáblájának megkoszorúzásával emlékeztek kivégzésük 170. évfordulóján a 13 aradi vértanúra.

Isten ölelésében telt a debreceni evangélikusok első májusi hétvégéje

Debrecen – Május első hétvégéjére régóta nagy izgalommal készült a debreceni gyülekezet. Szombaton és vasárnap is egész napos program várta a testvéreket.

Ökumenikus istentisztelettel emlékeztek 1848-ra Nagyváradon

Nagyvárad – Március 15-én, délután ökumenikus istentiszteletet tartottak a nagyváradi Szent László-plébániatemplomban a római katolikus, református, evangélikus és unitárius hívek, gyülekezeti tagok részvételével.

„Vajon hogy néz ki az Isten?”

Nagyvárad – 2018. január 24-én, szerda este a nagyváradi Körös utcai evangélikus-lutheránus templomban folytatódott az idei imakilenced a Krisztus-hívők egységéért, amelynek mottója: „Uram, a jobbod kitűnik erejével” (Kiv 15,6).

Nagyváradon is elkezdődött az ökumenikus imahét

Nagyvárad – 2018. január 21-én, vasárnap este a római katolikus Székesegyházban elkezdődött az idei nagyváradi imakilenced a Krisztus-hívők egységéért, amelynek mottója: „Uram, a jobbod kitűnik erejével” (Kiv 15, 6).

Ady Endre íróasztala – „Ami Nagyváradon történik […], egész Magyarország sorsa”

Minden tárgy és bútordarab tartogat valami titkos, átbocsátó jelszót. Az is, amelyiknek íróasztal a neve. Hány íróasztala van az embernek életében? Többnyire egy, amelyiknél megtanul írni. Más a helyzet azzal a földi halandóval, aki írónak, költőnek szegődik. Őt egyik íróasztaltól a másikig sodorhatja az élet, mígnem aztán megállapodik valamelyiknél. S ha olyan szerencsés, hogy géniusz lesz belőle, akkor az íróasztala is halhatatlanná válik. Ez történt Nagyváradon az 1919. január 27-én elhunyt Ady Endre íróasztalával is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvárad csatornájára