Nagyvárad

Az aradi vértanúkra emlékeztek Nagyváradon is

Nagyvárad – A nagyváradi Szent László római katolikus templomban megtartott ökumenikus istentisztelettel, majd Szacsvay Imre mártír jegyző szobrának megkoszorúzásával emlékeztek közösen az aradi vértanúkra Nagyváradon az RMDSZ, a történelmi egyházak és a civil szervezetek képviselői.

Rendhagyó kenyérszentelés Nagyváradon

Nagyvárad – A világjárvány az augusztus 20-i államalapítási ünnepre is rányomta bélyegét, így míg az elmúlt három évben a kenyérszentelés helyszíne a Szent László tér volt, idén a nagyvárad-újvárosi református templom belső udvarán kapott helyet az esemény. A helyszínen jelen levő szűkkörű közönség mellett azonban az ünnepi alkalmat az érdeklődők otthonaikból is nyomon követhették az online közvetítés által.

Korszerűsítik a nagyváradi evangélikus-lutheránus parókia épületének a csatornahálózatát

Nagyvárad – Az udvarnak a hátsó része már le van kövezve, és miután helyükre kerülnek az új vezetékek, befejezik a kövezést az udvar azon részén is, ahol a munkálatok zajlottak. Ennek a befektetésnek a költségvetése körülbelül 30 ezer lej, melyből 20 ezer lejt a megyei önkormányzattól kapott támogatásból biztosítanak, a különbözetet pedig önrészből, saját alapból.

„A bizonyságtételt nem csupán lehetőségként kell kezelnünk”

Nagyvárad – A nagyvárad-újvárosi református templomban folytatódott vasárnap este az idén az „...igen emberségesen bántak velünk...” (ApCsel 28,2) mottó jegyében zajló ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Mátyás Attila evangélius lelkipásztor prédikált.

Három nyelven imádkozták a Miatyánkot az ökumenikus imahét megnyitóján Nagyváradon

Nagyvárad – Nagyváradon tizenegyedik éve ünneplik együtt a város keresztény felekezetei a Krisztus-hívők egységéért rendezett imahetet, amely idén január 18. és 28. között zajlik. Az imahét mottója: „…igen emberségesen bántak velünk…” (ApCsel 28,2), és arra a meglepően emberséges bánásmódra utal, amelyben Málta szigetén a pogány lakosok részesítették a hajótörést szenvedett Pál apostolt és utastársait.

Befejeződött a nagyváradi evangélikus parókia tetőcseréje

Nagyvárad – Mátyás Attila evangélikus esperes fogadta Pásztor Sándort, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnökét, és megmutatta neki, mit sikerült elvégezniük a megyei önkormányzat által az egyházközségnek kiutalt támogatásból.

Október 6. Nagyváradon: a vértanúk halála bizonyságtétel

Nagyvárad – A Nagyvárad-Olaszi templomban megtartott ökumenikus istentisztelettel és Nagysándor József emléktáblájának megkoszorúzásával emlékeztek kivégzésük 170. évfordulóján a 13 aradi vértanúra.

Isten ölelésében telt a debreceni evangélikusok első májusi hétvégéje

Debrecen – Május első hétvégéjére régóta nagy izgalommal készült a debreceni gyülekezet. Szombaton és vasárnap is egész napos program várta a testvéreket.

Ökumenikus istentisztelettel emlékeztek 1848-ra Nagyváradon

Nagyvárad – Március 15-én, délután ökumenikus istentiszteletet tartottak a nagyváradi Szent László-plébániatemplomban a római katolikus, református, evangélikus és unitárius hívek, gyülekezeti tagok részvételével.

„Vajon hogy néz ki az Isten?”

Nagyvárad – 2018. január 24-én, szerda este a nagyváradi Körös utcai evangélikus-lutheránus templomban folytatódott az idei imakilenced a Krisztus-hívők egységéért, amelynek mottója: „Uram, a jobbod kitűnik erejével” (Kiv 15,6).

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvárad csatornájára