Sepsiszentgyörgy

Ökumenikus istentisztelet a trianoni évfordulón Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy – Több százan vettek részt a magyar történelmi egyházak lelkészei által Sepsiszentgyörgy főterén tartott ökumenikus istentiszteleten, a száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződésre emlékezve.

Sepsiszentgyörgyi ökumenikus imahét: Istenért vagy Istennel?

Sepsiszentgyörgy – Sepsiszentgyörgyön idén január 17-26. között tartották az ökumenikus imaalkalmakat. A megyeszékhelyen már több mint 20 éves hagyománya van az imatizednek: a római katolikus, református, evangélikus, unitárius hívek idén is a város különböző keresztény templomaiban imádkoztak tíz estén át megbocsátásért a sérelmekért, bűnökért, amiket a történelem során a különböző felekezetek egymás ellen elkövettek, illetve azért, hogy megértsük, elfogadjuk egymást a különbözőségek ellenére, hiszen valahol mindannyian a Krisztus-követés útján igyekszünk maradni.

Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is megtöltötte a sportcsarnokot Nick Vujicic

Kolozsvár – Szerda este Kolozsváron, csütörtök délelőtt Sepsiszentgyörgyön töltötte meg a helyi sportcsarnokot Nick Vujicic világhírű keresztény motivációs tréner, aki a magyar kormány támogatásával érkezett Erdélybe.

Luther-szobrot állítanak Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy – Egész alakos szobrot állít az evangélikus egyház Luther Márton protestáns reformátornak Sepsiszentgyörgyön. A bronz emlékmű Vargha Mihály szobrászművész alkotása, és a templom előtti téren kap helyet.

Sepsiszentgyörgyön is közösen imádkoztak a keresztények

Sepsiszentgyörgy – Sepsiszentgyörgyön huszadik alkalommal zarándokoltak egymás templomába, és imádkoztak közösen a Krisztus-hívők egységéért a történelmi magyar egyházak lelkészei és tagjai. A megyeszékhelyen immár hagyományosan január közepe táján kezdődő és az évek során imatizeddé kerekedett együttlét alatt Isten szolgái és a hívek betekintést nyernek a város gyülekezeteinek hitéletébe.

Kézműves délután a sepsiszentgyörgyi Bartimeus Játszóház udvarán

Sepsiszentgyörgy – 2015. május. 23-án a heti fáradságot félretéve a Sepsiszentgyörgyi Evangélikus-Lutheránus Egyház által működtetett Bartimeus Játszóház udvarán kézműves délutánt tartottunk Nagy Adél Erika lelkészjelöltnő vezetésével, aki türelmesen bevezette a csoport apraja-nagyját a nemezelés rejtelmeibe, amit a gyerekek már nagy izgalommal vártak.

A Speciális Olimpián vettek részt a sepsiszentgyörgyi gyerekek

Sepsiszentgyörgy – 2003 óta szervezik meg hazánkban az értelmi fogyatékossággál élő emberek számára a Speciális Olimpiát.

Kárpát-medencei Karácsony Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy – A Kárpát-medencei Karácsony rendezvénysorozatba kapcsolódott be a sepsiszentgyörgyi evangélikus egyházközségben, a „Bartimeus Játszóház” keretében működő, fogyatékkal élő gyermekek csoportja az év első hónapjának utolsó napján. A játszóház tulajdonképpen egy délutáni aktivitás, ahol zene és mozgásterápiás foglalkozás folyik, képzett szakemberek segítségével. A mai napra egy bábelőadást szerveztünk a gyülekezeti teremben, a sepsiszentgyörgyi bábszínház közreműködésével, akik a „Vitéz László csodaládája” – című előadással szereztek felejthetetlen emléket a gyermekeknek. Forrás: evangelikus.net

A Manócska Játszóház adventi zenés műsora

Sepsiszentgyörgy – Az adventi várakozás hangulatában 2013 december 12-én, délután 17,00 órakor, a Manócska Játszóház gyermekei és szülői közössége, zenés, játékos müsorral várták, minden szeretettel és megértéssel feléjük forduló embertársukat, a Sepsiszentgyörgyi Evangélikus Lutheránus Egyházközség templomában tartott ünnepi koncerten. Forrás: evangelikus.net

Adventi kézműves foglalkozást tartottak Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy – Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is megrendeztük óvodás és kisiskolás gyermekeink számára az adventi kézműves foglalkozást – számolt be Zelenák József lelkész. Forrás: evangelikus.net

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sepsiszentgyörgy csatornájára