Ittzés István

DÁNIEL KÖNYVE – Megjelent Ittzés István rádiós igemagyarázatainak szerkesztett, kibővített változata

2020. adventjében a szerző magánkiadásában vehetjük kézbe a hat éve a MERA (Magyar Evangéliumi Rádió Alapítvány) „Növekedjetek az ismeretben” című műsorában elhangzott igemagyarázatok szerkesztett változatát, a szerző jegyzeteivel kibővítve 200 oldalon, Gaál Éva grafikáival díszítve.

Nagy Főpapunk van – Böjti esték Nyíregyházán Ittzés István szolgálatával

Nyíregyháza – Böjt és március első hetében, Zsarnai Krisztián esperes meghívására, a Nagytemplom mellett lévő s a közelmúltban felújított gyülekezeti házban Ittzés István nyugalmazott lelkész hirdeti az igét estéről estére a Zsidókhoz írt levél alapján.

„Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön!” – Nagycserkeszi evangelizáció napról napra

Nyíregyháza – Nagycserkesz – Bozorády Zoltán nyugalmazott esperes, helyettes lelkész meghívására október első hétvégéjén a Nyíregyházához közeli községben Ittzés István nyugalmazott érdi lelkész tartott evangelizációs sorozatot Jézus missziói parancsának háttere (Mt 28,18) alapján.

Helyzetkép a túlvilágról – Ittzés István evangelizációs sorozata Mandabokorban

Nyíregyháza – Mandabokor – Húsvét, a feltámadás ünnepe után, 2019. május 2–5. között hallhattak igei tanítást a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség V. körzetének evangélikusai, a környező bokortanyák népe a városból autóval „kizarándokolt” hívekkel együtt, Lk 16,19–30 alapján a halál utáni életről. Zsarnai Krisztián esperes, körzeti parókus meghívására Ittzés István nyugdíjas lelkész négy részes evangelizációs sorozatában a gazdag és Lázár közismert története alapján hirdetett nem közismert bibliai igazságokat. A jó Pásztor megígérte őt követő juhainak: „Én örök életet adok nekik…” (Jn 10,28)

Hiszek Szentlélekben! – Ittzés István mandabokori evangelizációja

Mandabokor – Pünkösd böjtjében és első ünnepén (május 17–20. között) Zsarnai Krisztián körzeti parókus, esperes meghívására Ittzés István nyugalmazott lelkész tart pünkösdi evangelizációt a nyíregyházi gyülekezet mandabokori körzetében. A Szentlélekről szóló igehirdetéseket napról napra (másnap reggeltől) meghallgathatják érdeklődő látogatóink ezeken a címeken: Az ige Lelke megvilágosít; Az igazság Lelke leleplez; A szeretet Lelke meggyőz; Az engedelmesség Lelke gyümölcsöt terem.

1956 – mennyei perspektívából

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 10-12. évfolyamos diákjai 2017. október 20-án emlékeztek meg az 1956-os forradalomról. Az alkalom meghívott előadója Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész volt, aki tizenhat éves gimnazistaként élte át az eseményeket. Előadásában nemcsak személyes élményeit osztotta meg a fiatalokkal, hanem a Szentírás kijelentései által rávilágított a nagyhatalmak Istentől elrendelt sorsára és a keresztény ember felelősségére is.

Szószólóm lehetsz! – Beszélgetés Ittzés Istvánnal

Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkésszel a Híd magazin legutóbbi számában olvashattak interjút. Az alábbiakban ezt közöljük az evangelikus.hu oldalán.

Jézus a válasz létkérdéseinkre! – Böjti esték Mandabokorban Ittzés István szolgálatával

Mandabokor – A böjt 2. hetében, ez évben is esti evangelizációs sorozat megtartására kérte fel Zsarnai Krisztián esperes Ittzés István nyugalmazott érdi lelkészt. A nyíregyházi gyülekezet mandabokori imaházában, az élet nagy kérdéseire kereste a jó válaszokat a vendég igehirdető, Márk evangéliumának ebben a böjtben elénk adatott útmutatóbeli igeszakaszai alapján.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 4. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat negyedik, befejező része.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 3. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat harmadik része.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ittzés István csatornájára