Ittzés István

Helyzetkép a túlvilágról – Ittzés István evangelizációs sorozata Mandabokorban

Nyíregyháza – Mandabokor – Húsvét, a feltámadás ünnepe után, 2019. május 2–5. között hallhattak igei tanítást a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség V. körzetének evangélikusai, a környező bokortanyák népe a városból autóval „kizarándokolt” hívekkel együtt, Lk 16,19–30 alapján a halál utáni életről. Zsarnai Krisztián esperes, körzeti parókus meghívására Ittzés István nyugdíjas lelkész négy részes evangelizációs sorozatában a gazdag és Lázár közismert története alapján hirdetett nem közismert bibliai igazságokat. A jó Pásztor megígérte őt követő juhainak: „Én örök életet adok nekik…” (Jn 10,28)

Hiszek Szentlélekben! – Ittzés István mandabokori evangelizációja

Mandabokor – Pünkösd böjtjében és első ünnepén (május 17–20. között) Zsarnai Krisztián körzeti parókus, esperes meghívására Ittzés István nyugalmazott lelkész tart pünkösdi evangelizációt a nyíregyházi gyülekezet mandabokori körzetében. A Szentlélekről szóló igehirdetéseket napról napra (másnap reggeltől) meghallgathatják érdeklődő látogatóink ezeken a címeken: Az ige Lelke megvilágosít; Az igazság Lelke leleplez; A szeretet Lelke meggyőz; Az engedelmesség Lelke gyümölcsöt terem.

1956 – mennyei perspektívából

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 10-12. évfolyamos diákjai 2017. október 20-án emlékeztek meg az 1956-os forradalomról. Az alkalom meghívott előadója Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész volt, aki tizenhat éves gimnazistaként élte át az eseményeket. Előadásában nemcsak személyes élményeit osztotta meg a fiatalokkal, hanem a Szentírás kijelentései által rávilágított a nagyhatalmak Istentől elrendelt sorsára és a keresztény ember felelősségére is.

Szószólóm lehetsz! – Beszélgetés Ittzés Istvánnal

Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkésszel a Híd magazin legutóbbi számában olvashattak interjút. Az alábbiakban ezt közöljük az evangelikus.hu oldalán.

Jézus a válasz létkérdéseinkre! – Böjti esték Mandabokorban Ittzés István szolgálatával

Mandabokor – A böjt 2. hetében, ez évben is esti evangelizációs sorozat megtartására kérte fel Zsarnai Krisztián esperes Ittzés István nyugalmazott érdi lelkészt. A nyíregyházi gyülekezet mandabokori imaházában, az élet nagy kérdéseire kereste a jó válaszokat a vendég igehirdető, Márk evangéliumának ebben a böjtben elénk adatott útmutatóbeli igeszakaszai alapján.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 4. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat negyedik, befejező része.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 3. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat harmadik része.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 2. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat második része.

A látás Istene – Evangelizációs sorozat – 1. rész

Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. A látás Istene címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2011. május 13-15. között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. A sorozat egyes részeit mától szombatig, a négy egymást követő napon tesszük közkinccsé honlapunkon.

Vedd át a neked szabott fehér ruhát! – Evangelizációs sorozat 5. rész

Budapest – Evangelizációs sorozatot indítunk az evangelikus.hu oldalán. Vedd át a neked szabott fehér ruhát! címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2008. április 24-27 között tartottak evangelizációt, ahol minden egyes alkalommal a ruháról beszélgettek, felkért bizonyságtevők az életük példáját mondták el a gyülekezetnek, majd pedig Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ittzés István csatornájára