fellépés

Ócsai és társai – 1995 | Mik is voltak azok a Jubál fesztiválok? – 12. rész

Az Evangélikus.hu oldalán a Zákeus Média Centrum régi, archív videofilmjeinek segítségével szeretnénk feleleveníteni az 1990-es és 2000-es években Gödöllőn zajlott Jubál fesztiválok hangulatát. – Most az 1995-ös fesztivál fellépői közül az Ócsai és társai formáció videóját adjuk közre.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara lépett fel Orosházán

Orosháza – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákzenekara érkezett 2019. november 8-án a Székács József Evangélikus Iskolába, koncerttel szórakoztatva az intézmény 11-12 osztályos tanulóit és tanáraikat. A vendégek célja a szórakoztatás mellett a teológiai képzések iránti érdeklődés felkeltése volt.

Nyári turnéra indul a miskolci RecitaTrio együttes – Evangélikus templomokban is fellépnek!

Miskolc – 8 protestáns templomban – 5 evangélikus és 3 református gyülekezetben ad koncertet a RecitaTrio Miskolcról.

Finn fiúkórus lépett fel a csabai evangélikus kistemplomban

Békéscsaba – Idén a békési megyeszékhely az egyházzene központja. 2018. május 17-én, csütörtökön kezdődött a Con Spirito (azaz lélekkel) Egyházzenei Fesztivál. Ennek az országos rendezvénynek a központja az evangélikuság jegyében idén Békéscsaba lett, s ezen keretek között számos hangversenyt, kiállítást és előadást rendeznek a városban.

Telt házak és lelkes érdeklődés – Wittenbergi Magyar Napok, 2. nap – Frissítve videókkal!

Wittenberg – Péntek reggel, a Wittenbergi Magyar Napok másnapján megtelt a Colleg Wittenbergben tartott teológiai konferenciájának a helyszíne. Az előadások központi témája az evangélikus lelkészi hivatás volt. Az előadásokkal párhuzamosan az érdeklődők wittenbergi városnézésen, illetve egyéb magyar programokon vehettek részt.

Tarts meg Urunk szent igédben... – Rockra áthangszerelt korálok

Nagykanizsa – Az evangélikusok által közismert, Luther-korabeli énekeket a Korál-sziget együttes hangszerelte újra és játszotta el.

Nagy sikerrel debütált a Ten Sing Savariae

Szombathely – Telt ház előtt tartotta meg 2016. november 18-án első koncertjét a Ten Sing Savariae csoport. Vidám és megható pillanataival nagy sikert aratott a csapat. Azóta már a második koncertjükön is túl vannak, hiszen november 25-én az Oladi Művelődési Központban is felléptek.

Játszd újra, Miklós! – Találkozás Kövesdi Miklós Gáborral

Budapest – Van, amikor egy mai könyvkiadó szemével elemzi a Bibliát, és figyelmeztet: jó-jó, de valami frappánsabb cím kell majd a könyvnek. Esetleg a bankkártyával fizethető offertóriumra tesz javaslatot. Az ő szájából a húsvéti történet is másképp hangzik, ha „kockáknak” – azaz az okostelefonos, facebookos kamaszoknak meséli el. Sikeres szerző, élvonalbeli produkciókban dolgozik, de harsány nevetés fogadja poénjait lelkészkonferenciákon, egyházi rendezvényeken is. Derűs hangulatú interjúra készültem, és nem csalódtam: a riporter ritkán kerül olyan jó helyzetbe, hogy a cikkírást is végignevetgélheti. Az evangélikus Kövesdi Miklós Gábor író-humoristával, műfordítóval találkoztam.

Igazi hősök – Bemutatjuk az Izsópkát

Pilis – Budapest – Az Izsópka Pilisen több mint 20 évre visszamenően létezett. Különböző korosztályú gyerekeket tömörítő énekkar volt. 2015-ben újra feléledt a kórus. Vezetőjük, Jansik Ildikó fantasztikus energiával szervezte meg az adventi első szolgálatot, aztán jöttek a szeretetvendégségeken való fellépések, a piliscsabai hittanversenyen való éneklés. Legutóbb a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon juniálisán mutatták meg tudásukat a gyerekek, akik kameránk előtt vallottak arról, miért jó a közös éneklés. Legközelebb a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón hallhatjuk majd őket.

Esztergomban koncertezett a bakonycsernyei Örömhír kórus

Esztergom – „Vendégszolgálatra hívtuk a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség főként óvónőkből, dajkákból álló Örömhír kórusát. Nagyon szép ünnepünk volt ezen a vasárnapon! Köszönjük a bakonycsernyei testvéreknek a lelkes, örömteli éneklést, Szarka Éva nagytiszteletű asszonynak az igehirdetést! Jézus egyházában mindig megéljük, hogy testvérek vagyunk. Jézus Urunk testének, vérének ajándéka ez. Övé a dicsőség ezután a szép után!” – írták az Esztergomi Evangélikus Egyházközség Facebook oldalán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - fellépés csatornájára