Credo

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2019/1–2-as száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában, 144 oldalas terjedelemmel jelent meg a Credo – evangélikus folyóirat 2019/1–2-as összevont száma. Az alábbiakban a tartalmából tallóztunk.

Evangélium és kultúra egy folyóiratban – Credo-lapszemle

Az egyházi kulturális periodikák közül talán a legelegánsabb Credo evangélikus folyóirat. A legújabb számot Kinyit Anita szemlézte.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2015/3-as száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában, 88 oldalon jelent meg 2015 decemberében a Credo – evangélikus folyóirat 2015/3-as száma. Az alábbiakban a tartalmából tallóztunk.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/4-es száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/4-es száma. A tartalomból szemlézünk.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/3-as száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/3-as száma.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/2-es száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Credo - evangélikus folyóirat 2014/2-es száma.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/1-es száma

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében megjelent a Credo evangélikus folyóirat legújabb száma. A tartalomból adunk ízelítőt.

WEÖRES 100 és 25 – Kertész Eszter: Tisztelet Weöres Sándornak

WEÖRES 25 – A Weöres Sándor 100 emlékév zárásaként is tekinthetünk 2014. január 22-re, hiszen ez a nap nemcsak a magyar kultúra napja, hanem Weöres Sándor halálának huszonötödik évfordulója is. A Credo – evangélikus folyóirat 2013/4-es tematikus száma a száz éve született Weöres Sándor életművével, szellemiségével foglalkozik. Kortárs írók, teológusok, irodalomtörténészek és publicisták emlékeznek Weöresre és (újra)értelmezik a weöresi gondolatokat. A Credo jóvoltából Kertész Eszter író gondolatait tesszük közzé. Szöveg: Kertész Eszter; fotó: Weöres Sándor és Károlyi Amy (OSZK), kísérőszöveg: Galambos Ádám, forrás: Credo; 2013/4

WEÖRES 100 és 25 – Pomogáts Béla: Weöres Sándor macskái

WEÖRES 25 – A Weöres Sándor 100 emlékév zárásaként is tekinthetünk 2014. január 22-re, hiszen ez a nap nemcsak a magyar kultúra napja, hanem Weöres Sándor halálának huszonötödik évfordulója is. A Credo – evangélikus folyóirat 2013/4-es tematikus száma a száz éve született Weöres Sándor életművével, szellemiségével foglalkozik. Kortárs írók, teológusok, irodalomtörténészek és publicisták emlékeznek Weöresre és (újra)értelmezik a weöresi gondolatokat. A Credo jóvoltából Pomogáts Béla kritikus, tanár, irodalomtörténész, az irodalomtudományok doktorának gondolatait tesszük közzé. Szöveg: Pomogáts Béla; fotó: Weöres Sándor és Szabó Lőrinc (pim.hu), kísérőszöveg: Galambos Ádám, forrás: Credo; 2013/4

WEÖRES 100 és 25 – Petőcz András: Az éjszaka csodái

WEÖRES 25 – A Weöres Sándor 100 emlékév zárásaként is tekinthetünk 2014. január 22-re, hiszen ez a nap nemcsak a magyar kultúra napja, hanem Weöres Sándor halálának huszonötödik évfordulója is. A Credo – evangélikus folyóirat 2013/4-es tematikus száma Weöres Sándor életművével, szellemiségével foglalkozik. Kortárs írók, teológusok, irodalomtörténészek és publicisták emlékeznek Weöresre és (újra)értelmezik a weöresi gondolatokat. A Credo jóvoltából Petőcz András, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett József Attila-díjas író, költő gondolatait tesszük közzé. Szöveg: Petőcz András; fotó: pim.hu, kísérőszöveg: Galambos Ádám, forrás: Credo; 2013/4

Oldalak

Feliratkozás RSS - Credo csatornájára