Credo

Credo lapbemutató: cigányok Magyarországon – VIDEÓ!

Budapest – A Credo evangélikus folyóirat legfrissebb, tematikus lapszáma alapján beszélgetünk kultúráról, zenéről, irodalomról, vallásról, misszióról és sok másról – zenével, versekkel. Nézzék, hallgassák, olvassák!

Megjelent a Credo 2020/4. száma – Cigányok Magyarországon

Idei utolsó lapszámunkban a cigányság kulturális-társadalmi helyzetének néhány aspektusára reflektálunk. Szinte összes cikkünk arra az elévülhetetlen, a többségi és kisebbségi közegben felhalmozódó szociális problémahalmazra, ugyanakkor arra a mindig újra elsajátítható interkulturális gazdagságra irányítja a figyelmet, amely e népcsoport magyarországi beágyazottsága felől ugyanúgy megközelíthető, mint az úgynevezett „törzsi” sajátosságok felől.

Credo 2020/3 – TEREMTÉSVÉDELEM 2020

Budapest – Megjelent a Credo evangélikus folyóirat legújabb száma. Azon túl, hogy folyóiratunkban korábban is megjelentek teremtésvédelemmel, ökoetikával, környezettudatossággal kapcsolatos cikkek (ráadásul a lap rendszerint környezetbarát papíron kerül ki a nyomdából), a 2020/3-as szám kifejezetten az ökológiai kérdések felé irányítja a figyelmet.

Trianonról a friss Credóban

Amikor ezeket a sorokat írom, még a fülemben kondul a valódi vagy online térben hallott harangszó. A trianoni diktátum aláírása századik évfordulójának egyik valós üzenete évtizedeken és országhatárokon átívelő összetartozásunk és az igény, hogy ezt megélhessük. Azonban fontos, hogy mind többet tudjunk meg nemcsak a számunkra gyászosan végződő béketárgyalásokról, hanem azokról a történelmi körülményekről is, amelyek ide vezettek, illetve azokról a folyamatokról, közösségi vagy személyes történetekről, amelyek innen indultak. A Credo folyóirat 2020/2. száma ehhez az utóbbihoz kíván némi támpontot nyújtani és az emlékév kiadványtömegében valamiféle saját színt felmutatni.

„Töltünk még bort közös kehelybe” – Megjelent a Credo idei első és ingyenesen letölthető száma!

Budapest – Megjelent a Credo evangélikus folyóirat idei első és egyben digitális lapszáma, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel ingyenes.

Adyra hangolva – Megjelent a Credo friss száma

Ady Endre halálának századik évfordulója adja egyházunk folyóirata, a Credo 2019/3–4. számának fő vonulatát körkérdés formájában; a megkérdezett művészek, teológusok, tanárok, tudósok személyes olvasmányélményeikre támaszkodva idézik meg azt az Ady-jelenséget, amely a közölt szövegek tanúsága szerint szerves részét alkotja – sőt alakítója is – a kortárs kultúrának és közgondolkodásnak.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2019/1–2-as száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában, 144 oldalas terjedelemmel jelent meg a Credo – evangélikus folyóirat 2019/1–2-as összevont száma. Az alábbiakban a tartalmából tallóztunk.

Evangélium és kultúra egy folyóiratban – Credo-lapszemle

Az egyházi kulturális periodikák közül talán a legelegánsabb Credo evangélikus folyóirat. A legújabb számot Kinyit Anita szemlézte.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2015/3-as száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában, 88 oldalon jelent meg 2015 decemberében a Credo – evangélikus folyóirat 2015/3-as száma. Az alábbiakban a tartalmából tallóztunk.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/4-es száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/4-es száma. A tartalomból szemlézünk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Credo csatornájára