Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja

Digitális rajz- és fotópályázat

Budapest – A Bibliának fontos szereplője a gazdag élővilág: növényekkel és állatokkal is találkozunk nem csak történetek szereplőiként, de példázatokban, bölcsességmondásokban, zsoltárokban. E sokféle növény és állat többségével mai világunkban is együtt élünk. Készítsetek rajzot, festményt, montázst, fényképet vagy video installációt olyan élőlényekről, amelyekkel a Bibliában és a hétköznapokban is találkoztok, vagy éppen olyan növényekhez és állatokhoz kapcsolódó szólások mondanivalójáról, melyek a Bibliából erednek.

„Mint a folyóvíz mellé ültetett fa” – Teremtés heti nyitó istentisztelet a Budavárban

Budapest – Budavár – A magyarországi egyházak idén szeptember 29. és október 6. között ünneplik a teremtés hetét. Az evangélikus nyitó istentiszteletnek a budavári gyülekezet adott otthont a 11 órai ünnepi istentiszteleten, melyen Fabiny Tamás, az Ararát Teremtésvédelmi Munkaág felelős püspöke hirdetett igét. Az istentisztelet liturgiájában Koltai Zsuzsa koordinátor szolgált.

Teremtésvédelmi versenyt tartottak a Deák téren

Budapest – 2013. május 11-én lezajlott a Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezet Tanácsa és a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja által közösen meghirdetett, 16-18 év közötti fiataloknak szóló első országos teremtésvédelmi verseny. Szöveg: Jerabek-Cserepes Csilla, fotó: Kodácsy-Simon Eszter
Feliratkozás RSS - Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja csatornájára