Ihász Beatrix

Megélni Isten közelségét – Hálaadás a megújult beledi templomért

Beled – Teljes körű felújításon esett át és két Tiffany-üvegberakásos ablakkal is gazdagodott a beledi evangélikus templom. Az elvégzett munkáért ünnepi istentisztelet keretében adott hálát a gyülekezet 2019. április 13-án. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Ihász Beatrix helyi lelkész, a soproni egyházmegye esperese végezte.

„Az Úr áll mögöttem…” – Lelkészt iktattak Vadosfán

Vadosfa – Tizenegy évnyi helyettesítés után 2018. október 6-án újra lelkészt iktattak Vadosfán. Fatalin Helga lelkésznőt Ihász Beatrix, a Soproni Evangélikus Egyházmegye esperese állította szolgálatba. Az ünnepi alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában közreműködött Mihácsi Lajos, a gyülekezet korábbi helyettes lelkésze is.

Mindennek alapja a hálaadás

Sok szál köt Beledhez. Ott él és dolgozik gyerekkorom óta barátom, Antal tanár úr; huszonöt éven át ott szolgált évfolyamtársam, Béres Laci; Beledről került Tatára katolikus kollégám, Bálint atya, sőt a tatai gyülekezetünkben is van beledi származású. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy majd két évtizeden át kolléganőm, Ihász Beatrix evangélikus lelkész is Beledre került, s nem sokkal később esperesnek is megválasztották.

Beiktatták a soproni egyházmegyei vezetőséget

Beled – 2018. május 19-én, szombaton Szemerei János püspök szolgálatával beiktatták a Soproni Evangélikus Egyházmegye új esperesét, Ihász Beatrixot és új felügyelőjét, Sümeghy Pétert. KÉPRIPORT!

Templomépítők közé érkezett a beledi lelkész

Beled – Márciusban iktatják be Beled új evangélikus lelkészét, Ihász Beatrixot. Már most belevetette magát a munkába: három pályázatot vezényel le a közeljövőben.

Ihász Beatrix szolgál Beleden

Beled – Blatniczky János Dánielt választották meg a pesterzsébeti evangélikus gyülekezet lelkészévé, ahol 2017. szeptember elsején kezdte meg szolgálatát. Korábbi gyülekezete, a Beledi Evangélikus Egyházközség vezetésével Szemerei János püspök Ihász Beatrixot bízta meg, aki Orosházáról költözött a településre. VIDEÓ!

Gyászfeldolgozó csoport indult Orosházán – Ihász Beatrix lelkésznővel beszélgettünk

Orosháza – Az orosházi evangélikus gyülekezetben Ihász Beatrix, megválasztott parókus lelkész vezetésével gyászfeldolgozó csoport indult. Az indulásról, a gyász témájáról, az összejövetelekről és a jövőbeli tervekről is beszélgetett vele az evangelikus.hu. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Ihász Beatrix családi archívuma

Gyászfeldolgozó csoport indul az orosházi gyülekezetben

Orosháza – 2013. szeptember 15-én előadás és szeretetvendégség keretében tette meg az első lépéseket az orosházi gyülekezet egy új munkaág útján, amely a gyásszal, veszteséggel küzdők segítése érdekében, a lelkigondozás egy speciális fajtáját használva indul el. Szöveg: Szőllősiné Kassai Judit (gyülekezeti nővér)

Pünkösd szombati angyalok – Orosházán parókus lelkészt iktattak

Orosháza – Lázár Zsolt esperes 2013. május 19-én beiktatta hivatalába Ihász Beatrixot, az orosházi evangélikus gyülekezet nemrég megválasztott parókus lelkészét. Szöveg és fotó: Kiss Tamás
Feliratkozás RSS - Ihász Beatrix csatornájára