Ágfalva

Élő kövek egyháza

A minap az egyik híradásban felfigyeltem arra a fél mondatra, ami azt taglalta, hogy a koronavírus okozta változások miatt a jövőkutatók elemzéseire támaszkodnak a gazdasági szakemberek... Jövőkutató. Ez a számomra újra felfedezett és magávalragadó kifejezés egy szakmát takar. Gyorsan gondolkodóba is estem azon, hogy ha arra adnám a fejem, hogy megint iskolapadba üljek, akkor ezt a társadalomtudományt szívesen művelném. Jövőkutató...

Szabálytalan szépségek

Ágfalva – Ágfalván 2020. október 4-én tizenhárom fiatal részesedett konfirmációi áldásban. Különleges ünnep volt, hiszen látszólag semmi nem a tervek szerint alakult...

Elszáll a madár... – Elbúcsúztak az ágfalvi intézet lakói és dolgozói intézményvezetőjüktől

Ágfalva – „A madár elszáll, de a röpte itt marad...” (ismeretlen szerző) – A fenti idézetet választották a szombathelyi székhelyű, de ágfalvi telephelyjel működő pszichiátriai otthon dolgozói és lakói mottóul abból az alkalomból, hogy elköszöntek intézményvezetőjüktől, Gregersen-Labossa Györgytől. Mert bár „a madár elszáll”, Gregersen-Labossa György ezután is gondját viseli az ágfalvi otthonnak, de egy magasabb pozícióból, az evangélikus egyház diakóniai bizottságának elnökeként.

Templomtól templomba traktorral – Gyülekezeti német nemzetiségi napot tartottak Ágfalván

Ágfalva – 2020. szeptember 6-án, vasárnap közös tanévnyitó istentiszteletre és nemzetiségi napra gyűltek össze az ágfalvi és a bánfalvi gyülekezet tagjai Ágfalván. A bánfalviak egy része a Hajnal téri templomtól traktorral érkezett. Jó volt ez így, mert az ő vidámságuk megalapozta a nap hangulatát.

A Veszprémi Állatkertben jártak az ágfalvi lakók

Veszprém – Szombathely – Ágfalva – Augusztus 13-án, az idei nyáron már harmadik alkalommal indultunk útnak negyvennégy lakóval és hat kísérővel nyári kirándulásra. Úticélunk a Veszprémi Állatkert volt.

Mentálhigiénés szakmai nap volt Szombathelyen

Ágfalva – Szombathely – Július 23-án a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ mentálhigiénés munkatársai szakmai találkozóra hívták az ágfalvi kollégákat Szombathelyre. A márciusban kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet óta nem volt lehetőségünk a személyes találkozásra, a kapcsolatot csak telefonon és levélben tudtuk egymással tartani. A júniusi nyitással azonban lehetőségünk adódott egy újabb személyes találkozót megszervezni. Ez az összejövetel intézményünk egyházi átvétele után már a harmadik szakmai találkozó, ahol a két mentálhigiénés csoport tagjai ismerkedni tudnak egymással és erősítik együttműködésüket. A korábbi két találkozó kötött programja után, most egy lazább, nyárias, a karatén helyzet utáni nyitás hangulatához illő találkozóban gondolkodtunk. + Hanganyaggal!

Ödenburgerland 2020 – Lezajlott az ágfalvi hittantábor

Ágfalva – 2020. június 15-én kezdődött az Ágfalvi Evangélikus Egyházközség szervezésében az „Ödenburgerland” nevet viselő tábor, amely azért ezt a nevet kapta, mert a szervezők a hét során szerettek volna ismereteket átadni a környék látnivalóiról, szokásairól, érdekességeiről, de mindezt játékos formában, barkácsolással, beszélgetésekkel, játékkal, kirándulással, csokikóstolással... egybekötve. A napközis jellegű táborban minden gyerkőcnél elengedhetetlen volt a maszk, és a kis flakonos fertőtlenítőszer is. A tábor a Magyar Falu Program támogatásával valósult meg.

Országhatáron imára kulcsolt kezekkel – Ágfalván is megemlékeztek Trianonról

Ágfalva – 2020. június 4-én megemlékeztek az ágfalvi evangélikus templomban is a trianoni katasztrófáról. A versek, a zene és a gyertyagyújtás előtt elhangzott bevezető gondolatokat és az alkalmon készült felvételeket az alábbiakban adjuk közre.

Terápiás kert Ágfalván – Podcast

Ágfalva – Az Ágfalvai Pszichiátriai Betegek Otthona területén terápiás kertet alakítottak ki egy önkéntes kertészmérnök segítségével az intézmény munkatársai és lakói az elmúlt időszakban.

Több gyülekezetben okozott kárt a nagyerejű szél

Abaújszántó – Ágfalva – Szentes – Csorna – Kondoros – Az evangélikus egyház több templománál keletkezett kár az utóbbi napok nagyerejű szélviharai miatt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ágfalva csatornájára