Ágfalva

Ödenburgerland 2020 – Lezajlott az ágfalvi hittantábor

Ágfalva – 2020. június 15-én kezdődött az Ágfalvi Evangélikus Egyházközség szervezésében az „Ödenburgerland” nevet viselő tábor, amely azért ezt a nevet kapta, mert a szervezők a hét során szerettek volna ismereteket átadni a környék látnivalóiról, szokásairól, érdekességeiről, de mindezt játékos formában, barkácsolással, beszélgetésekkel, játékkal, kirándulással, csokikóstolással... egybekötve. A napközis jellegű táborban minden gyerkőcnél elengedhetetlen volt a maszk, és a kis flakonos fertőtlenítőszer is. A tábor a Magyar Falu Program támogatásával valósult meg.

Országhatáron imára kulcsolt kezekkel – Ágfalván is megemlékeztek Trianonról

Ágfalva – 2020. június 4-én megemlékeztek az ágfalvi evangélikus templomban is a trianoni katasztrófáról. A versek, a zene és a gyertyagyújtás előtt elhangzott bevezető gondolatokat és az alkalmon készült felvételeket az alábbiakban adjuk közre.

Terápiás kert Ágfalván – Podcast

Ágfalva – Az Ágfalvai Pszichiátriai Betegek Otthona területén terápiás kertet alakítottak ki egy önkéntes kertészmérnök segítségével az intézmény munkatársai és lakói az elmúlt időszakban.

Több gyülekezetben okozott kárt a nagyerejű szél

Abaújszántó – Ágfalva – Szentes – Csorna – Kondoros – Az evangélikus egyház több templománál keletkezett kár az utóbbi napok nagyerejű szélviharai miatt.

Ismét sikeresen szerepeltek az ágfalviak az V. Speciális Magyar Független Filmszemlén

Ágfalva – 2019. november 19-én és 20-án rendezte meg a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület ötödik alkalommal a Magyar Speciális Független Filmszemlét. A szemlének az idei évben is az Ötvös 10 Közösségi és Kulturális Szintér adott otthont a Terézvárosban, Budapesten. A szemle két napján 63 versenyfilmet vetítettek le. Az alkotók között egyaránt voltak profi filmkészítők és speciális filmesek. A cél ugyanis közös: a filmezés adta eszközökkel bemutatni a fogyatékkal élők, szenvedély- és pszichiátriai betegek világát.

„Gyökereink” – Hittantábor volt Ágfalván

Ágfalva – 2019. június 24–28. között gyülekezeti hittantábort tartottak Ágfalván, amelynek a „Gyökereink” címet adták. A hét során Sopron környékének német nemzetiségi hagyományaival ismerkedtek a résztvevők. Az alábbiakban Heinrichs Eszter lelkésznő beszámolóját olvashatják.

„Honnan van az erőd?” – A szombathelyi és ágfalvi mentálhigiénés kollégák közös napja

Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ helyi és ágfalvi telephelyének mentálhigiénés munkatársai 2019. június 17-én egy közös napot töltöttek együtt.

Tehetségkutató döntőjén jeleskedtek az ágfalvai pszichiátriai betegek otthonának lakói

Budapest – A Moravcsik Alapítvány minden évben megrendezi a pszichoszociális fogyatékkal élő emberek kulturális találkozóját. Az országos döntőt négy regionális megmérettetés előzi meg, hogy a budapesti eseményen már a legszínvonalasabb műsorokat láthassa a közönség, és bírálja a szakértői zsűri. A nap során közel ötven produkció váltotta egymást a Józsefvárosi Művelődési központ színpadán.

Jönnek-e...? – Kommen sie...? – Megemlékeztek az ágfalvi németek elűzéséről

Ágfalva – 2019. április 13-án megemlékezetek az ágfalvi evangélikus templomban a németek hetvenhárom évvel ezelőtti kitelepítéséről. Egy képes beszámolót és Heinrichs Eszter lelkésznő gondolatait adjuk közre.

Békeláng „újratöltve”

Ágfalva – 2018. december 22-én meggyújtották a békét szimbolizáló lángot Ágfalván, a Luther téren. „Jó tizenöt éven át ezt az országhatáron, a lépesfalvi határátkelőnél tettük, ma a falu központjában. Nagy örömünkre szolgált, hogy Walter Rossmann, a »határmente angyalkája« eljött, és osztrák testvérgyülekezetünket képviselve hirdette közöttünk Isten igéjét” – írták a gyülekezet Facebook-oldalán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ágfalva csatornájára