vigília

Egy keresztény szellemi műhely ünnepe

Nagyon jó érzés jelen lenni ott, ahol kétségkívül dominálnak a szellemi értékek, és a találkozás résztvevőit már az érdemi megszólalások előtt is eltölti egy közös, magasztos érzés: van miért hálát adni, és van miért előretekinteni éppen akkor, amikor a stafétaváltás pillanata zajlik. Ebben az élményben volt részük mindazoknak, akik december 12-én megtöltötték a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermét abból az alkalomból, hogy Lukács László piarista szerzetes harmincöt év után átadta a Vigilia folyóirat főszerkesztői tisztét eddigi helyettesének, Görföl Tibornak.

Húsvét vigíliájára nagypéntek éjjeléről

„A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől.” (Jn 20,1)

A reformációval foglalkozik a Vigilia júniusi száma

A nagy hagyományra visszatekintő katolikus lap júniusi számában az ökumenikus párbeszédről szervezett konferenciáról, valamint a reformáció mai üzenetéről is olvashatunk.

Ökumenikus pünkösdi vigíliát tartottak Budapesten

Budapest – Katolikus, evangélikus, református, metodista, baptista és pünkösdista fiatalok találkoztak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) székházában, hogy pünkösd ünnepét közösen éljék át.

Kihirdették a keresztény értelmiségiek társadalmi szerepéről szóló pályázat díjazottjait – A junior kategória nyertese az evangélikus Hidasi Márk

Budapest – Kihirdették 2015. december 4-én a Vigilia folyóirat A keresztény értelmiségiek szerepe korunk társadalmában címmel kiírt pályázatának díjazottjait a Sapientia Főiskola dísztermében. Lukács László főszerkesztő szerint a pályaművek közös gondolkodást indítottak, lehetőséget teremtettek a párbeszédre.

KÖSZI a MEÖT pünkösdi vigíliáján

Budapest – 2015. május 22-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) ismét megrendezte a Pünkösdi Vigíliát a Lágymányosi Ökumenikus Központban, melynek előkészületeiben a KÖSZI idén is részt vett. Személyes beszámoló.

A 80 éves Vigilia köszöntése – Pályázatot is kiírtak a keresztény értelmiség szerepéről

Budapest – Irodalmi esttel köszöntötték a jubiláló Vigiliát a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtárában március 3-án.

Pünkösdi örömzenélés volt az ökumenikus kápolnában

Budapest – 2014. május 6-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében ökumenikus pünkösdi vigíliát és zenei hálaadást tartottak az ökumenikus kápolnában.

Örökös vagy? – Pünkösd a kegyelem ideje a MEÖT-ben is...

Budapest – Hagyomány szerint idén is megrendezte a pünkösdi zenés vigíliát a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága a Teológiai Keresztyén Egység Bizottsággal együtt 2013. május 17-én. Szokás szerint a pünkösdöt megelőző pénteken volt a zenés vigília. A vigília virrasztást jelent, ami nem szó szerint történt alkalmunkon, hiszen csupán két órát voltunk együtt. Mégis a lelkünk átvitt értelemben virrasztott. A virrasztás olykor kell, hogy képesek legyünk megerősödve az akadályokat leküzdeni Isten Szentlelke ajándékaival. Forrás: MEÖT
Feliratkozás RSS - vigília csatornájára