hitvallás

EBBE-körlevél és személyes hitvallás szorongató időben

Ábrahámhegy – Garádi Péter, az Evangélikus Baráti Belmissziói Egyesület (EBBE) elnöke az egyesület vezetőjeként egy körlevelet és egy általa megfogalmazott hitvallást adott ki. Ezeket tesszük most mások számára is elérhetővé honlapunkon. – A leírt gondolatok nem a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos állásfoglalása.

Hitvalló keresztyének

Budapest – Keresztény társadalmi mártírium 1944–1956 címmel rendez egész napos nemzetközi emlékkonferenciát a Mika Sándor Egyesület a Győri Egyházmegyei Levéltárral közösen február 9-én, csütörtökön Budapesten. A történészek célja az eddigi kutatások feltárásával az egyházon és az egész társadalmon belüli helyreállás elősegítése.

Percről-percre – a Magyarországi Evangélikus Egyház X. Zsinat 12. ülésszaka

Budapest – Magyarországi Evangélikus Egyház X. Zsinatának 12. ülésszakára 2016. május 27-én a Budapest Fasori Gimnázium dísztermében került sor. A zsinati ülésről az evangelikus.hu oldalon percről-percre tudósítást olvashatnak. Írásunk nem jegyzőkönyv, a lényegi történéseket és gondolatokat igyekeztünk megörökíteni.

Imanapot tartottak az evangélikus egyház cigánymissziójáért – Videóinkon megnézhetik a bizonyságtételeket!

Budapest – 2015. november 21-én csendesnapot és imanapot tartottak a cigányokért, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymissziójáért az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban, a budapesti Rózsák terén. A sok bizonyságtételből mi magunk is okulhatunk.

Luther Márton gondolatai a Szentháromságról - Szemelvények reformátorunk Házi kincstárából

Szentháromság vasárnapján. Evangyéliom: János 3. rész, válogatta: Garai András, forrás: www.garainyh.hu
Feliratkozás RSS - hitvallás csatornájára