Libanon

Az üldözött keresztények érdekében tett magyar erőfeszítésekért vehetett át elismerést Azbej Tristan Libanonban

Bejrút – A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárát a Levantine Gathering által szervezett első nemzeti imareggelin díjazták.

Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárkánál tett hivatalos látogatást a MEÖT főtitkára

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) kiemelt figyelmet fordít a Közel-Keleten élő keresztények helyzetére és a napjainkban feszítő migrációs problémákra, valamint a megoldások lehetőségeire. Ennek megfelelően a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Elnöksége döntése értelmében 2017. szeptember 28–30. között dr. Fischl Vilmos főtitkár vezetésével MEÖT delegáció utazott Libanonba, ahol megbeszéléseket folytatott Őszentsége Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárkával.

Keresztény és iszlám vallási vezetők találkoztak Libanonban

Keresztény és iszlám vallási vezetők találkoztak Libanonban július 1-jén, a Bejrút közelében működő Notre Dame Katolikus Egyetemen. A konferencia résztvevői annak érdekében szólaltak fel, hogy a közel-keleti ország a vallások, kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd központja legyen.

Ülésezett a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa Bejrútban

Bejrút – Libanonban 2013. május 21. és 24. között került sor az Egyházak Világtanácsa (EVT) és a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa (KKET) által szervezett ülésezésre. Az EVT-főtitkár, dr. Olav Fykse Tveit meghívására dr. Fischl Vilmos a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkáraként vett részt ezen a tanácskozáson. Szöveg és fotó: Fischl Vilmos
Feliratkozás RSS - Libanon csatornájára