Gusztáv Adolf

Ne csüggedj el...

Túróczy Zoltán Ne félj! című áhítatos könyvének gondolatait szeretnénk közreadni honlapunkon az evangélikus püspök hagyatékát gondozó Túróczy-hagyaték Alapítvány kérésére. A bevezetőben szerepel Gusztáv Adolf svéd király éneke, ezt olvashatják alább.

Nyáron sem áll meg az élet a határ mentén! – Avagy júniusban Oberschützenben a Gusztáv Adolf napon jártunk

Oberschützen (Felsőlövő) – Már hagyománynak számít, hogy minden évben a soproni egyházmegyéből többen részt veszünk a burgenlandi Gusztáv Adolf Egylet napján, amit az idei évben az obersützeni evangélikus templom mellett felállított sátorban tartottak. Az alkalom mottóját a 18. zsoltárból választották: „Istenemmel falakat ugrok át.”

Erős vár a mi Istenünk – Gusztáv Adolf ünnepre került sor Sopronban

Sopron – 24 év elteltével újra otthont adott Sopron városa és az itt élő evangélikus gyülekezet a burgenlandi Gusztáv Adolf ünnepnek. Csodálatos volt átélni, hogy a nemzeti és nyelvi határok lebontásával a közös hit mennyire összekovácsolta az embereket ezen a meleg nyári napon, 2014. június 14-én. Az erős vár jelképét ünnepeltük az idei fesztiválon. A videókat folyamatosan töltjük fel cikkünkhöz.

Ismét Sopronban tartják a Gustav Adolf segélyszolgálati ünnepet

Sopron – A soproni evangélikus egyházközség rendezi meg idén a burgenlandi Gustav Adolf segélyszolgálati ünnepet. Több mint ezer vendéget várnak. Forrás: kisalfold.hu

Ünnepelt a 410 éves egyházmegye – Frissítve: Videó!

Sárvár – A Vasi Evangélikus Egyházmegye hívei Sárváron gyűltek össze a hétvégén a Gusztáv Adolf vasi hálaadó napon. Szöveg és fotó: Ádám-Kolonics Eszter, Videó: Vas Népe Online, Szombathelyi Evangélikus Egyházközség
Feliratkozás RSS - Gusztáv Adolf csatornájára