Kirchentag

Menjetek és hirdessétek! – A Kirchentag utolsó napja

Dortmund – 2019. június 23-án zárult a harminchetedik európai protestáns egyházi napok. A szervezők célkitűzése az egyéni felelősség felébresztése volt – csak a résztvevőkön múlik, miként viszik tovább és keltik életre az itt kapott útravalót a világ számos táján, otthoni közösségeikben.

Egyház és politika – Szombati benyomások a Kirchentagról

Dortmund – A Kirchentag utolsó teljes napja is tartogatott érdekességeket a látogatóknak. A Kirchentag.de oldal cikkeiből csemegéztünk.

Ábrahámtól az összeesküvés-elméletekig

Dortmund – A Kirchentag.de cikkeinek érdekesebb részleteit emeljük ki a német protestáns rendezvény pénteki napjáról.

Globális és egyéni – A Kirchentag 4. napja

Dortmund – 2019. június 22-én zárult a dortmundi Kirchentag protestáns egyházi napok eseménysorozatának pavilonos kiállítása, de ez a nap is rengeteg további programmal várta még az idelátogatókat.

Érezzétek és lássátok – A Kirchentag 3. napja

Dortmund – A 2019. június 19–23-ig tartó dortmundi európai protestáns egyházi fesztivál különböző helyszínei gazdag kínálatot nyújtanak a hit útján járók és keresők számára.

Magyar püspökök a német Kirchentagon – Élő bejelentkezés a Facebookon!

Dortmund – 2019. június 21-én a Magyarországi Evangélikus Egyház standjánál beszélgetett Cselovszkyné Tarr Klára Fabiny Tamás elnök-püspökkel és Szemerei János püspökkel.

Érdekességek Dortmundból

Dortmund – A Kirchentag második napján a németeket érintő nagy kihívások is előtérbe kerültek. A menekültkérdés mellett a fenntartható fejlődés és a digitalizálás is központi téma volt.

Mit látni jöttetek? – A Kirchentag 2. napja

Dortmund – Az európai protestáns egyházi napok teljes programválasztékkal fogadta 2019. június 20-án, a rendezvény második napján a Dortmundba ellátogatókat. A különböző megmozdulásokat közösen átfogó téma idén a migráció – integráció – elfogadás kérdése.

Micsoda bizalom – Háttérinformációk az első napról

Dortmund – Kezdetét vette a Németországi Protestáns Egyházi Napok rendezvénye, a Kirchentag Dortmundban. Az első nap legfontosabb eseményei a nyitóistentiszteletek, a sajtótájékoztató, és a találkozások estje voltak.

Sokszínű programkavalkáddal kezdődött a Kirchentag

Dortmund – Sokszínű programkavalkáddal kezdődött a 37. Német Protestáns Egyházi Napok, közismert nevén a Kirchentag.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kirchentag csatornájára