Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda

„Adj még nékünk hálás szívet is!”

Marcaltő – Újra meggyőződhettünk róla, hogy minden tekintetben igaz János apostol bizonyságtétele: „Isten nagyobb a mi szívünknél.” (1Jn 3,20) Gondviselő és örök irgalmú Atyánk Ő, aki mindig sokkal többet és sokkal jobbat ad gyermekeinek, mint ahogy azt elképzelhetnénk vagy megérdemelnénk. A múlt héten tartották meg a malomsoki evangélikus gyülekezet és a marcaltői evangélikus iskola szokásos nyári táborát, amelyen minden nap átélték a résztvevők Isten közelségnek áldásait. – Weltler Gábor lelkész beszámolóját olvashatják.

Főhajtás Kmety tábornok születésnapján

Marcaltő – Az egyik legvitézebb 1848/49-es tábornok, a Pápa és Marcaltő között vívott ihászi csata 205 esztendeje világra jött magyar hadvezetője, Kmety György tábornok tiszteletére hajtottak fejet 2018. május 24-én a marcaltői iskolaépület falán 45 éve álló Kmety-emléktábla előtt.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

Pályázatot írtak ki a Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetői posztjára

Malomsok – A Malomsoki Evangélikus Egyházközség pályázatot hirdet a Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetői beosztás ellátására. A pályázat letölthető a csatolt fájlok közül.

Új igazgatót iktattak a Kmety-iskolában – Veni Sancte Malomsokon

Malomsok – Sok izgalom és nagy várakozás előzte meg a Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó istentiszteletét, amelyet augusztus 31-én, 17 órakor rendeztek a fenntartó malomsoki gyülekezet templomában. Nem véletlen, hogy már a kezdés előtt negyed órával zsúfolásig megtelt a templom, sőt, még az utcán is álltak emberek.

'48-as megemlékezés

Marcaltő – A marcaltői Kmety György Evangélikus Általános Iskola diákjainak műsora nyitotta meg azt az ünnepséget, ameyet Ihász-pusztán tartottak 2014. március idusának délelőttjén. Forrás: Evangélikus Élet

Gyereknapot és családi sportvetélkedőt tartottak Marcaltőn

Marcaltő – Június 1-jén szombaton 13 órától gyereknappal összekötött családi sportvetélkedőt szervezett a marcaltői önkormányzat a Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvodával közösen. Forrás: okosnet.hu, szöveg és fotó: Bognár Viktória, Huszárné Németh Izabella

Névadójukra emlékeztek a marcaltői iskolában

Marcaltő – Nem vitatható tény, hogy az iskolai megemlékezések, ünnepségek sajátos hangulata közösségépítő erejű. Különösen akkor, ha egy-egy évforduló kapcsán az intézmény névadójára emlékeznek. Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Nagy Imre
Feliratkozás RSS - Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda csatornájára